<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Libanon
Makro / Külgazdaság Macron zseniális húzása Libanonban – a Hezbollah titkos játszmája
Káncz Csaba | 2020. augusztus 7. 15:36
A libanoni nép dühe most meglepő módon nem a külvilág, hanem saját oligarcháik és a végtelenül korrupt politikai osztály ellen irányul. A Hezbollah több száz kilogramm ammónium-nitrátot tárolt Dél-Németországban, amelyet a Moszad tippje alapján az év elején foglaltak le a hatóságok. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Irán szövetségesei alakítottak kormányt Libanonban – ki fog nekik segíteni?
Káncz Csaba | 2020. január 24. 09:18
A libanoniak elvesztették hitüket a teljes politikai osztályban és az ország bankrendszerében, miközben a nemzetközi pénzpiacok elvesztették a hitüket Libanonban. Egyes libanoniak – beleértve a jegybank vezetőjét – most Katar felé fordítják figyelmüket. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Libanonba menekült a japán igazságszolgáltatás elől a Nissan volt főnöke
Privátbankár.hu | 2019. december 31. 09:58
Carlos Ghosnt sikkasztással vádolják - szerinte meg részrehajlók a japánok.
Makro / Külgazdaság Izrael és Irán titkos manipulációi a forrongó Közel-Keleten
Káncz Csaba | 2019. november 4. 10:01
Irán véres „rendrakása” rámutat arra, hogy milyen szinten csúszott ki Washington kezéből az irányítás Irakban. Izrael eközben azt követeli, hogy Libanon az amerikai katonai segély átutalása előtt zárassa be a Hezbollah precíziós rakétagyárait. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Súlyosbodó bankválság és tüntetések – forrong a muszlim világ
Káncz Csaba | 2019. október 1. 09:50
Libanonban lopakodó bankválság, Tunéziában politikai földrengés, Algériában pedig folyamatos tüntetések jelzik, hogy a Földközi-tenger partján fekvő muszlim országok viharos vizekre értek. Libanonban már az elkövetkező napokban szétszakadhat a 22 éve rögzített kötés az amerikai dollár és a libanoni font között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Társadalmi robbanástól félnek – megkezdték a bevándorlók és menekültek kiszorítását
Káncz Csaba | 2019. augusztus 5. 09:22
A recesszióba süllyedt Törökország és Libanon példája súlyos figyelmeztető jel a német nagypolitikának arra, hogy milyen alulról jövő nyomással szembesülhetnek akár már a közeljövőben migráns- és menekült-ügyben. A társadalmi robbanást elkerülendő Ankara és Bejrút megkezdte nyílt és burkolt eszközökkel a menekültek kiszorítását az országból. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A nap képe: visszatérnek a menekültek Szíriába
Privátbankár.hu | 2019. április 8. 16:25
Több száz szír menekült kezdett visszatérni Szíriába Libanon különböző területeiről.
Makro / Külgazdaság Az oroszok és Asszad halálos csapdába csalják a hazatérőket?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 20. 17:17
Vajon valóban hazavárja Szíria polgárait, vagy csak egy részüket? Mi történik azokkal, akiket valójában nem? Mitől félnek a menekültek, és mi az a tízes számú dekrétum? Miben készül Asszad utánozni török kollégáját?
Makro / Külgazdaság Folynak az Irán elleni háború előkészületei – újra felrobbanhat a Közel-Kelet
Káncz Csaba | 2017. november 7. 08:39
Az egyre erősödő Irán-barát Hezbollah már régóta csípi a szemét mind Rijádnak, mind Tel-Avivnak, mind Washingtonnak. A Jerusalem Post szerint a libanoni kormányfő lemondása Izraelnek nagyobb jogosultságot adott arra, hogy teljeskörű katonai kampányt indítson Irán és Libanon ellen. A szaúdi kormányzat szerint, ha folytatódnak az iráni gyártmányú rakétatámadások Jemenből, azt egy ponton Irán részéről hadüzenetnek fogják fel.
Makro / Külgazdaság Szijjártó új barátot talált Magyarországnak
Privátbankár.hu | 2017. október 11. 19:12
Egyebek mellett még templomfelújítást is tervez a kormány.
Makro / Külgazdaság Apró terroristák hada – hogy kerül robbanóöv egy gyerekre?
BR | 2017. január 2. 20:10
Egy háborúnak nem csak közvetlen veszteségei vannak, a kiirtott vagy megcsonkított családok túlélői komoly sebeket hordoznak magukban. Különösen veszélyes ez a kisgyerekekre, akik háborús övezetekben nőnek fel, ráadásul mára lassan felnő egy generáció, aki a világból csak a pusztítást, a halált és a bujkálást ismeri. A terrorszervezetek pedig pontosan erre építenek, amikor gyerekeket és tizenéveseket toboroznak mártírnak. Szerencsére van gyógyír.
Makro / Külgazdaság Szíriaiak helyett törököket kapunk? Soros álláspontja nagyot változott menekültügyben
Érces János | 2015. november 10. 13:04
Meglepően sokat változott Soros György álláspontja menekültügyben, már nem feltétlenül Európában akarja látni a szíriaiakat, inkább Törökországgal, Libanonnal, Jordániával szövetkezne. A költségek azonban így is meghaladhatják a tízmilliárd eurót évente. A kvótarendszert is elveti, amely alapján minden országnak kötelező lenne menekülteket befogadnia. Vízum nélkül jöhetnek ide a törökök?
Makro / Külgazdaság Az oroszok már a spájzban, a többiek csak helyezkednek
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 29. 06:09
A menekültválság kiterjedtsége kezdi rádöbbenteni a világot, főleg Európát, hogy nem lehet így hagyni Szíriát és Irakot, hisz akkor tényleg az utolsó lakosaik is menekülni kényszerülnek. Együttműködés még alig van, de legalább már tárgyalnak róla az ENSZ-ben is. Hogy lesz ebből béke?
Makro / Külgazdaság Lehet szörnyülködni, Soros egymillió menekült befogadását akarja – évente
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 28. 12:01
Európának 15 milliárd eurós költséggel évi egymillió menekültet kellene befogadnia ahhoz, hogy a jövője biztosítva legyen – írja Soros György milliárdos. A terheket igazságosan kéne elosztani, kötvények kibocsátásából is lehetne fedezni, és komoly lökést adhatna az európai gazdaságnak. Hat pontos tervet készített és Orbánnak is beszólt.
Makro / Külgazdaság Tévhitek és indulatok: hova kellene igazán kerítést építeni?
Eidenpenz József | 2015. június 24. 06:04
Mire jó egy török kerítés? A menekültkérdés tele van tévhitekkel, indulatokkal. Tényleg Nyugat-Európa a menekültek igazi mentsvára és valóban óriási terheket jelent neki az áradat? Melyik országban jut egy főre a legtöbb menekült? Hol áll Magyarország? Meg fognak lepődni, az első tízbe sem férünk bele.
Makro / Külgazdaság Három európai ország is a tíz legrizikósabb adósa között
Privátbankár.hu | 2013. július 17. 13:59
Magyarország tavaly került ki az "élmezőnyből", most is megvizsgálták az ország helyzetét.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG