<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Magánnyugdíj
Személyes pénzügyek Jön a részvénynyugdíj, mutatjuk, mit tudunk róla eddig
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 19:04
Németországban újfajta nyugdíj bevezetését tervezik, amely az eddigi klasszikus állami nyugdíjt egészítené ki, és a járulék részvényekbe fektetésén alapulna. Ez felpezsdítheti a németek befektetési kedvét és a részvénypiacot is. Irigykedve nézik a svéd modellt, amely igencsak bejött, évente átlag 11 százalékot hozott a nyugdíjasoknak húsz éven keresztül.
Személyes pénzügyek A hét sztorija: akár uniós bíróságig vezethet a nyugdíjpénztári vagyon államosítása
Baka F. Zoltán | 2019. július 12. 13:30
Még ma is megvan 2802 milliárd forint a magánnyugdíjpénztári vagyonból. Pontosabban papíron van meg, az MNB ekkora összeget tart nyilván, mint az államháztartás tartozása. Valójában azonban ebből semmi nincs meg, amit a volt tagok nyugdíjukban megkaphatnának. Csak a mögöttes jogosultság él a szolgálati időre. Ezt a helyzetet azonban nem mindenki fogadja el, több feljelentés is született, amelyeket azonban az ügyészség rendre visszadob. De miért?
Személyes pénzügyek Nem is hinnéd, ezúttal hol riogatnak nyugdíjválsággal
Privátbankár.hu | 2018. június 29. 06:06
Vannak országok, ahol a nyugdíjpénzek egy jelentős része magánmegtakarítás, és értékpapírokban fekszik. Már tizedik éve felfelé tartanak a részvényárfolyamok, ha visszaesnek, akkor egy egész generáció kerülhet bajba az USA-ban, mert nem tett félre eleget. Eközben az állami nyugdíjkasszával is baj van.
Személyes pénzügyek Ebből is látszik, saját magukra számítanak a magyarok a nyugdíjas években
Privátbankár.hu | 2017. október 10. 07:32
Jól teljesítenek a nyugdíjpénztárak.
Karrier Tudtad, valójában hány éves korban mennek a magyarok nyugdíjba?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 6. 15:45
Nagyon nagy, közel 15 év a különbség a tényleges nyugdíjba menetel időpontja között a legfejlettebb 34 országban. Van, ahol már 58-59 évesen, másutt 72 év körüli életkorban mennek nyugdíjba az emberek. Mutatjuk, hogy hol, és hol áll Magyarország.
Személyes pénzügyek Sokat hezitáltak rajta, most biztos lett: átírják a nyugdíjrendszert
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 30. 15:48
Korábban cáfolták, de Románia mégis módosítani akarja a kötelező magánnyugdíj-rendszert.
Személyes pénzügyek Országgyűlés: megbeszélik mi van a magánnyugdíjpénzekkel
Privátbankár.hu | 2015. október 8. 07:52
Az Országgyűlés mai ülésén a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011-2015 közötti tevékenységét tárgyalja.
Pénzügyi szektor Gond van a magánnyugdíjjal: hogyan fogják kifizetni?
Privátbankár.hu | 2015. július 1. 10:41
Egy összegben nem fizethetik ki a megtakarításokat, a járadékfizetéssel kapcsolatos törvényi rendelkezések viszont nem teljesíthetőek.
Személyes pénzügyek Csöpögnek tovább a nyugdíjforintok, fő az egészség
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 14:46
A magánnyugdíjpénztárak taglétszáma a második negyedévi állami nyugdíjrendszerbe történő tömeges visszalépést követően a harmadik negyedévben 2 789 fővel csökkent. A működési eredmény a szektor egészét tekintve továbbra is negatív volt. Az önkéntes pénztárak taglétszámának csökkenése is folytatódott, de a kezelt vagyon a ennek ellenére 881,7 milliárd forintra nőtt a tőkepiaci árfolyam-emelkedés következtében. Az egészségpénztárak taglétszáma viszont követte a növekedési trendet a harmadik negyedévben is - áll a PSZÁF gyorselemzésében.
Személyes pénzügyek Évi plusz 500 ezer forintot kellene félretennünk a rendes nyugdíjért
Zsiborás Gergő | 2011. november 14. 10:44
Az európai uniós állampolgárok nem kapnak arról éves értesítőt, hogy miként alakul jövőbeni nyugdíjuk, bár az elöregedés valamennyi tagállamot kihívás elé állít. Magyarországon fejenként évi 500 ezer forintnál is több hiányzik ahhoz, hogy a lakosság ne szegényedjen el öreg korára, megtakarításunk pedig alig van.
Személyes pénzügyek Sokkal drágább az állami nyugdíjrendszer, mint a magánpénztárak
Privátbankár.hu | 2011. október 28. 17:14
A PSZÁF pénteken publikált tanulmányából kiderül, nem igaz, hogy a magánnyugdíjpénztárak drágán működtek. Az állami rendszer vagyonarányosan kétszer olyan drága
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG