MOSZ
Makro / Külgazdaság Közösen lépnek fel a munkaadók és a munkástanácsok
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 25. 15:44
Közösen dolgozott ki javaslatcsomagot a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a Munkástanácsok Országos Szövetségével a munkaerőhiány kezelésére.
Makro / Külgazdaság Ekkora fizetésemelés kellene, hogy utolérjük a lengyeleket
Privátbankár.hu | 2017. október 16. 11:40
Robbanászszerűen nőttek a magyar fizetések, de még így is messze vagyunk a régiótól.
Agrár Megvan, miért fog elszállni a kenyér ára
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 16:11
Nagyon rossz volt az időjárás, kevesebb gabona teremett.
Karrier Munkavállalók vagyunk, vagy rabszolgák? – gyengült a pozíciónk
Privátbankár.hu | 2015. március 7. 13:05
A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) szerint túlságosan legyengítették a munkavállalói jogvédelmet, a munkáltatók jelentős része gondolja úgy, hogy a jogkövető magatartás nem kifizetődőbb, mint a jogsértések - nyilatkozta Palkovics Imre, a MOSZ elnöke.
Agrár Nem túl rózsás a helyzet: ennél többet tudna a magyar mezőgazdaság
Privátbankár.hu | 2014. március 6. 16:50
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége javaslatcsomagot állított össze és eljuttatta azt az országgyűlési választáson országos listát állító pártok elnökeihez, vezető szakértőihez.
Karrier Itt a pályakezdők szakszervezete
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 17:08
Szakszervezetet hoznak létre a pályakezdő és diák munkavállalók; az új szervezet célja, hogy egy speciális réteg érdekeinek védelmére is kiterjedjen a munkavállalói érdekképviselet - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) ifjúsági tagozata csütörtökön.
KKV Már tiltakoznak a tervezett hazai földelvételek miatt
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 15:06
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége sürgeti az üzemgazdálkodási törvény tervezetének mielőbbi nyilvánosságra hozatalát és társadalmi vitáját.
Karrier Így segítenék a fiatalok elhelyezkedését
Privátbankár.hu | 2013. február 18. 17:37
Együttműködési megállapodást köt a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javításáért a Munkástanácsok Országos Szövetsége és az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége - jelentette be a két szervezet hétfőn.
KKV Fenntarthatatlan lesz a magyar mezőgazdaság (videó)
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 10:35
Megszüntetné a kormány az 1200 hektárnál nagyobb gazdaságokat, ráadásul a jövőben csak az vehetne földet, aki megműveli.
Karrier A Matolcsy-csomag meghiúsíthatja a minimálbéremelést
Privátbankár.hu | 2012. október 24. 12:41
A munkaadók a második Matolcsy-csomag miatt nem látnak esélyt rá, hogy emelni tudják jövőre a minimálbért és a bérminimumot - a szakszervezetek szerint ez nem gond, ha kapnak szja-kedvezményt.
Karrier 105 ezres minimálbér kéne a létminimum háromnegyedének eléréséhez
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 12:50
A Szövetség közleménye szerint 2013 elején - a mind jobban gyorsuló áremelkedések miatt - a létminimum összege egy munkavállaló esetében 91500 forint lesz. A jelenleg érvényes 93 ezer forintos minimálbér elkölthető értéke ennek az összegnek csak a kétharmadát éri el.
KKV Súlyos válságban a hazai sertéstenyésztés
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 7. 15:08
A sertéstartást a magas takarmányárak mellett az alacsony felvásárlási árak is sújtják, olyannyira, hogy alkalmanként már az önköltséget sem fedezik - állapítja meg a MOSZ.
KKV Állami cégek a dolgozók kezében: a részvétel a fontos?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 1. 17:02
Egyelőre nincs lista arról, hogy mely kisebbségi állami tulajdonú, nem stratégiai cégeknél vásárolhatnának részt a munkavállalók, de szóba kerülhet többek között a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt., a Büki Gyógyfürdő Zrt., valamint a Geodéziai és Térképészeti Zrt. is.
Ingatlan Új földtörvény: a koncepciótól még az NGM is elhatárolódott
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 08:24
Az agrártárca által készített új földtörvény koncepciójától még a nemzetgazdasági tárca is elhatárolódik, mint mondják semmilyen ingatlan- vagy vagyonadót nem tudnak támogatni. A szakmai is kiakadt, az érdekvédők szerint 50 ezer munkanélkülit és kieső adómilliárdokat hozna az új szabályozás.
hírlevél
depositphotos