<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Munkahelyek
Személyes pénzügyek Túljutott a mélyponton a magyarok egzisztenciális válságérzete
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 12. 10:51
A hazai munkavállalók az egy évvel ezelőtti állapothoz képest egyre optimistábban tekintenek jelenlegi állásuk, illetve munkahelyük stabilitására, amelyet egy esetleges új elhelyezkedés esélyével kapcsolatos percepció rekordmagas pontszáma is alátámaszt - derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb közös kutatásából.
Makro / Külgazdaság Kilenc milliárd euró jut hét EU-országnak munkahelyek védelmére
MTI | 2021. március 16. 17:26
Az Európai Bizottság kedden úgy határozott, hogy további 9 milliárd eurós kötvénycsomagot bocsát ki a koronavírus-járvány miatt megnövekedett munkanélküliség mérséklését célzó uniós program (SURE) finanszírozására.
Makro / Külgazdaság Az új állást kapottak kétharmada fiatal
Privátbankár.hu | 2021. február 27. 11:23
A Gazdaságvédelmi Akcióterv intézkedései eddig több mint másfél millió munkavállalón segítettek. A megtett munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő lépések eredményeként decemberre ismét 4,5 millió fölé nőtt a foglalkoztatottak száma. A Vállalkozások munkaerő támogatása program összesen akár 25 ezer álláskeresőt juttathat munkához.
Részvény / Deviza / Áru Nyugdíjba küldhetnek a robotok? Vegyél robotika-részvényeket!
Eidenpenz József | 2019. november 15. 15:31
Nyugdíjkiegészítésként robotikai részvény, kannabisz mint a jövő nagy üzlete, kiberbiztonság örökkön örökké, Z generációs vásárlók. Megatrendek, amelyek a gazdasági ciklusoktól függetlenek, hosszú távúak, globálisak és főleg ütősek. Ezekbe fektetni hosszú távon még akkor is érdemes lehet, ha közben lesz egy-két kisebb-nagyobb tőzsdekrach – tartja az Aegon Alapkezelő.
Makro / Külgazdaság Egy fontos célját bukhatja be az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2019. október 25. 16:30
Ha szigorúan vesszük, akkor elbukja. Ha megengedőbbek vagyunk, akkor egy paraszthajszállal csúszik le attól az Orbán-kormány, hogy kipipálhassa a célját, teljesítse az egyik legrégebbi és az egyik legnagyobb vállalását.
Karrier Félmillió magyar azonnal otthagyná a munkahelyét
Privátbankár.hu | 2018. július 22. 14:45
Mire vágynak a magyar fizikai munkavállalók? Mit tesznek ezért a munkaadók?
Makro / Külgazdaság Új dolgozók nélkül is csökkenthető a munkaerőhiány – itt van, hogyan
Privátbankár.hu | 2018. június 18. 16:30
Egy év alatt erős ütemben nőtt a betöltetlen munkahelyek száma a versenyszférában, a megoldást azonban nem csak új emberek felvétele jelentheti: a belső tartalékok feltárásával harmadával is gyorsítható az ügyintézés, ami a túlóra csökkentésén túl a dolgozók leterheltségét is javítja. Az automatizálás ugyanis csak félmegoldás: az ügyfelek előbb-utóbb úgyis egy valódi emberrel akarnak majd beszélni.
Karrier Vége a nagyvárosi vízfejeknek? Valami végre ismét vonzóvá teheti az elhanyagolt vidéket
Privátbankár.hu | 2017. május 25. 13:05
A távolság költsége a gazdaságban csökken, sőt van, amikor zuhan. Akkor is, amikor olcsóbban repülhetünk, akkor is, amikor olcsón szállítják ki a neten rendelt csomagot, amiért nem kellett elmennünk az üzleteket járni, és akkor is, amikor online nézünk filmet, nem vásároljuk boltban. Ez a városiasodás sokáig feltartóztathatatlannak tűnő folyamatát is megfordíthatja.
Vásárló Üsd fel a naptárad – ennek a hírnek te is örülni fogsz!
Privátbankár.hu | 2017. január 2. 09:30
Idén egy szombatot sem kell ledolgoznunk, rengeteg lesz a hosszú hétvége is.
Makro / Külgazdaság Trump lett az év embere, de jövőre jöhet a feketeleves
Privátbankár.hu | 2016. december 7. 16:57
Az újonnan megválasztott amerikai elnököt az év emberének választották, de sokan kételkednek abban, hogy be tudja tartani választási ígéreteit. Donald Trump ugyanis sok mindenről nem dönthet egyedül, és a Kongresszusban ellenzik a lépéseit részben még saját párttársai is. Máskor szimplán a gazdasági racionalitásnak mond ellent, amit elhintett.
Vállalat Újabb multi nyit szolgáltató központot Budapesten
Privátbankár.hu | 2016. november 8. 14:31
Ezúttal az Accenture választott minket.
Karrier Így válts okosan munkahelyet
Privátbankár.hu | 2016. április 10. 14:30
Rengeteg ok miatt dönthetünk úgy, hogy új munkahely után nézünk. A rossz munkakörnyezet, az alacsony szakmai vagy anyagi megbecsülés, az unalmas feladatok vagy az előrelépési lehetőségek hiánya is elég indok lehet a váltásra. Íme néhány hasznos tipp, hogy az állásváltás valóban előrelépést hozzon karrierünkben.
Vállalat Mi lesz a Volkswagen dolgozókkal a botrány után?
Privátbankár.hu | 2015. október 6. 14:01
Több tízezren dolgoznak a csoportnak, most veszélybe kerültek a munkahelyek?
Karrier Unod a mostani munkád? Váltanál? Így szerezd meg álmaid állását!
Privátbankár.hu | 2015. október 4. 18:46
Szeptemberben minden évben felpörög az álláspiac, egyre több állást hirdetnek meg és egyre több a jelentkező is, ezért érdemes végigvennünk azokat a kulcsfontosságú lépéseket, amelyekkel jelentősen növelhetjük esélyeinket a munkaerő-piacon. Íme néhány apró, de annál fontosabb tanács álmain állásának eléréséhez.
Makro / Külgazdaság Melyik az az ország, amelyben tízezerből mindössze húsz menekült akart ottmaradni?
Eidenpenz József | 2015. szeptember 11. 06:08
Nem Magyarország az egyetlen ország, ahonnét fejvesztve menekülnek a menekültek, amint tehetik. Hogy miért, annak számos oka van, zsebpénztől a kérelmek elbírálásáig, a munkalehetőségtől a rendőri kedvességig és Angela Merkelig. Tudta, hány prostituált van Bécsben és köztük hány volt a menekült?
Uniós pályázatok Segítség, nyertünk! A beadott pályázatok egyharmada hibás
Eidenpenz József | 2015. szeptember 10. 19:30
Pályázatokkal foglalkozó gyakorlati szakemberek beszélnek a pályázás buktatóiról. A pályázatok elnyerése még csak egy út egyik állomása, az ez után következő feladatok, papírmunka, a beruházás végrehajtása is embert próbálóak. Milyen az ideális pályázó, kinek a legjobbak az esélyei?
Karrier Ha álláskeresésről van szó, ebben világelsők vagyunk
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 20:03
Meglepő lehet az eredmény, de egy friss felmérés most azt hozta ki, hogy a világon leginkább a magyarok használják álláskeresésre a közösségi oldalakat. A kutatásból az is kiderült, hogy miért ragaszkodunk annyira az állásunkhoz, de azt is kimutatta, hogy minden negyedik hazai munkavállaló váltott állást az elmúlt egy évben.
Személyes pénzügyek 9 cikk, amelyekről nem tudsz majd leszokni
- | 2015. június 12. 18:00
Sok külföldi lap futószalagon gyártja a felsorolásokat, amelyekkel életünket akarják könnyebbé tenni. Az „5 hasznos tanács…” vagy „11 érdekesség” vagy „6 jó módszer” kezdetű cikkek nagyon olvasmányosak, alig lehet abbahagyni az egyikről a másikra ugrálást.
Karrier Lebukott az FPÖ – magyarokkal dolgoztatott az idegenellenes párt
Eidenpenz József | 2015. május 15. 16:21
Kínos helyzetbe került a szélsőjobboldali osztrák FPÖ, rajtakapták, hogy a hazai munkahelyek védelmét szorgalmazó plakátját magyar rendszámú autóból ragasztgatták ki. A magyar munkavállalók száma erősen csökkent áprilisban Ausztriában, és lehet, hogy ez már csak részben szezonális jelenség. Egyre többen vannak ugyanis a románok.
Deviza / Áru Izgalmas lesz a jövő hét - riadóztatnak az USA-ban, túl erős nekik ez a dollár
Privátbankár.hu | 2015. április 4. 15:10
A pénteken közzétett foglalkoztatási jelentésből sokan azt a konzekvenciát szűrik le, hogy az amerikai vállalatoknak és a munkaerőpiacnak nagyon rosszat tesz a dollár ereje. Erre a dollár azonnal gyengült is, de a világ nagy részén zárva tartó tőzsdék mellett.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló