Munkahelyek
Makro / Külgazdaság 54 éves rekord dőlt meg Amerikában  
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 17:07
Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre idén januárban a nem mezőgazdasági ágazatokban, miközben a munkanélküliségi ráta közel 54 éves mélypontra süllyedt.
Személyes pénzügyek Történelmi csúcson az Ausztriában dolgozó magyarok száma 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 29. 05:31
Újabb történelmi rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma, soha nem dolgozott még több mint 114 ezer magyar állampolgár odaát. Ez közel ezer fővel több mint az előző hónapban, és ennél csak az ukránok létszáma nőtt jobban. Eközben ráadásul a külföldiek összlétszáma minimális mértékben még csökkent is.
Személyes pénzügyek Túljutott a mélyponton a magyarok egzisztenciális válságérzete  
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 12. 10:51
A hazai munkavállalók az egy évvel ezelőtti állapothoz képest egyre optimistábban tekintenek jelenlegi állásuk, illetve munkahelyük stabilitására, amelyet egy esetleges új elhelyezkedés esélyével kapcsolatos percepció rekordmagas pontszáma is alátámaszt - derül ki a BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián legfrissebb közös kutatásából.
Makro / Külgazdaság Kilenc milliárd euró jut hét EU-országnak munkahelyek védelmére 
MTI | 2021. március 16. 17:26
Az Európai Bizottság kedden úgy határozott, hogy további 9 milliárd eurós kötvénycsomagot bocsát ki a koronavírus-járvány miatt megnövekedett munkanélküliség mérséklését célzó uniós program (SURE) finanszírozására.
Makro / Külgazdaság Az új állást kapottak kétharmada fiatal 
Privátbankár.hu | 2021. február 27. 11:23
A Gazdaságvédelmi Akcióterv intézkedései eddig több mint másfél millió munkavállalón segítettek. A megtett munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő lépések eredményeként decemberre ismét 4,5 millió fölé nőtt a foglalkoztatottak száma. A Vállalkozások munkaerő támogatása program összesen akár 25 ezer álláskeresőt juttathat munkához.
Részvény / Deviza / Áru Nyugdíjba küldhetnek a robotok? Vegyél robotika-részvényeket! 
Eidenpenz József | 2019. november 15. 15:31
Nyugdíjkiegészítésként robotikai részvény, kannabisz mint a jövő nagy üzlete, kiberbiztonság örökkön örökké, Z generációs vásárlók. Megatrendek, amelyek a gazdasági ciklusoktól függetlenek, hosszú távúak, globálisak és főleg ütősek. Ezekbe fektetni hosszú távon még akkor is érdemes lehet, ha közben lesz egy-két kisebb-nagyobb tőzsdekrach – tartja az Aegon Alapkezelő.
Makro / Külgazdaság Egy fontos célját bukhatja be az Orbán-kormány 
Székely Sarolta | 2019. október 25. 16:30
Ha szigorúan vesszük, akkor elbukja. Ha megengedőbbek vagyunk, akkor egy paraszthajszállal csúszik le attól az Orbán-kormány, hogy kipipálhassa a célját, teljesítse az egyik legrégebbi és az egyik legnagyobb vállalását.
Karrier Félmillió magyar azonnal otthagyná a munkahelyét  
Privátbankár.hu | 2018. július 22. 14:45
Mire vágynak a magyar fizikai munkavállalók? Mit tesznek ezért a munkaadók?
Makro / Külgazdaság Új dolgozók nélkül is csökkenthető a munkaerőhiány – itt van, hogyan 
Privátbankár.hu | 2018. június 18. 16:30
Egy év alatt erős ütemben nőtt a betöltetlen munkahelyek száma a versenyszférában, a megoldást azonban nem csak új emberek felvétele jelentheti: a belső tartalékok feltárásával harmadával is gyorsítható az ügyintézés, ami a túlóra csökkentésén túl a dolgozók leterheltségét is javítja. Az automatizálás ugyanis csak félmegoldás: az ügyfelek előbb-utóbb úgyis egy valódi emberrel akarnak majd beszélni.
Karrier Vége a nagyvárosi vízfejeknek? Valami végre ismét vonzóvá teheti az elhanyagolt vidéket 
Privátbankár.hu | 2017. május 25. 13:05
A távolság költsége a gazdaságban csökken, sőt van, amikor zuhan. Akkor is, amikor olcsóbban repülhetünk, akkor is, amikor olcsón szállítják ki a neten rendelt csomagot, amiért nem kellett elmennünk az üzleteket járni, és akkor is, amikor online nézünk filmet, nem vásároljuk boltban. Ez a városiasodás sokáig feltartóztathatatlannak tűnő folyamatát is megfordíthatja.
Vásárló Üsd fel a naptárad – ennek a hírnek te is örülni fogsz! 
Privátbankár.hu | 2017. január 2. 09:30
Idén egy szombatot sem kell ledolgoznunk, rengeteg lesz a hosszú hétvége is.
Makro / Külgazdaság Trump lett az év embere, de jövőre jöhet a feketeleves 
Privátbankár.hu | 2016. december 7. 16:57
Az újonnan megválasztott amerikai elnököt az év emberének választották, de sokan kételkednek abban, hogy be tudja tartani választási ígéreteit. Donald Trump ugyanis sok mindenről nem dönthet egyedül, és a Kongresszusban ellenzik a lépéseit részben még saját párttársai is. Máskor szimplán a gazdasági racionalitásnak mond ellent, amit elhintett.
Vállalat Újabb multi nyit szolgáltató központot Budapesten  
Privátbankár.hu | 2016. november 8. 14:31
Ezúttal az Accenture választott minket.
Karrier Így válts okosan munkahelyet  
Privátbankár.hu | 2016. április 10. 14:30
Rengeteg ok miatt dönthetünk úgy, hogy új munkahely után nézünk. A rossz munkakörnyezet, az alacsony szakmai vagy anyagi megbecsülés, az unalmas feladatok vagy az előrelépési lehetőségek hiánya is elég indok lehet a váltásra. Íme néhány hasznos tipp, hogy az állásváltás valóban előrelépést hozzon karrierünkben.
Vállalat Mi lesz a Volkswagen dolgozókkal a botrány után?  
Privátbankár.hu | 2015. október 6. 14:01
Több tízezren dolgoznak a csoportnak, most veszélybe kerültek a munkahelyek?
Karrier Unod a mostani munkád? Váltanál? Így szerezd meg álmaid állását!  
Privátbankár.hu | 2015. október 4. 18:46
Szeptemberben minden évben felpörög az álláspiac, egyre több állást hirdetnek meg és egyre több a jelentkező is, ezért érdemes végigvennünk azokat a kulcsfontosságú lépéseket, amelyekkel jelentősen növelhetjük esélyeinket a munkaerő-piacon. Íme néhány apró, de annál fontosabb tanács álmain állásának eléréséhez.
Makro / Külgazdaság Melyik az az ország, amelyben tízezerből mindössze húsz menekült akart ottmaradni? 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 11. 06:08
Nem Magyarország az egyetlen ország, ahonnét fejvesztve menekülnek a menekültek, amint tehetik. Hogy miért, annak számos oka van, zsebpénztől a kérelmek elbírálásáig, a munkalehetőségtől a rendőri kedvességig és Angela Merkelig. Tudta, hány prostituált van Bécsben és köztük hány volt a menekült?
Uniós pályázatok Segítség, nyertünk! A beadott pályázatok egyharmada hibás 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 10. 19:30
Pályázatokkal foglalkozó gyakorlati szakemberek beszélnek a pályázás buktatóiról. A pályázatok elnyerése még csak egy út egyik állomása, az ez után következő feladatok, papírmunka, a beruházás végrehajtása is embert próbálóak. Milyen az ideális pályázó, kinek a legjobbak az esélyei?
Karrier Ha álláskeresésről van szó, ebben világelsők vagyunk  
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 20:03
Meglepő lehet az eredmény, de egy friss felmérés most azt hozta ki, hogy a világon leginkább a magyarok használják álláskeresésre a közösségi oldalakat. A kutatásból az is kiderült, hogy miért ragaszkodunk annyira az állásunkhoz, de azt is kimutatta, hogy minden negyedik hazai munkavállaló váltott állást az elmúlt egy évben.
Személyes pénzügyek 9 cikk, amelyekről nem tudsz majd leszokni 
- | 2015. június 12. 18:00
Sok külföldi lap futószalagon gyártja a felsorolásokat, amelyekkel életünket akarják könnyebbé tenni. Az „5 hasznos tanács…” vagy „11 érdekesség” vagy „6 jó módszer” kezdetű cikkek nagyon olvasmányosak, alig lehet abbahagyni az egyikről a másikra ugrálást.
Karrier Lebukott az FPÖ – magyarokkal dolgoztatott az idegenellenes párt 
Eidenpenz József | 2015. május 15. 16:21
Kínos helyzetbe került a szélsőjobboldali osztrák FPÖ, rajtakapták, hogy a hazai munkahelyek védelmét szorgalmazó plakátját magyar rendszámú autóból ragasztgatták ki. A magyar munkavállalók száma erősen csökkent áprilisban Ausztriában, és lehet, hogy ez már csak részben szezonális jelenség. Egyre többen vannak ugyanis a románok.
Deviza / Áru Izgalmas lesz a jövő hét - riadóztatnak az USA-ban, túl erős nekik ez a dollár 
Privátbankár.hu | 2015. április 4. 15:10
A pénteken közzétett foglalkoztatási jelentésből sokan azt a konzekvenciát szűrik le, hogy az amerikai vállalatoknak és a munkaerőpiacnak nagyon rosszat tesz a dollár ereje. Erre a dollár azonnal gyengült is, de a világ nagy részén zárva tartó tőzsdék mellett.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG