<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nomura
Részvény / Deviza / Áru Hedge fund-csőd miatt zuhannak a bankok, Sorosék is felülnek a bitcoin-vonatra
Eidenpenz József | 2021. március 29. 12:26
Enyhén optimista a tőzsdék hangulata Európában annak ellenére, hogy legalább három itteni nagybank érintett egy amerikai hedge fund tízmilliárd dolláros nagyságrendű összeomlásában. Részben kiszabadították a megfeneklett hajót Egyiptomban, bár a forgalom még nem indult újra. Már a Soros Fund is bitcoinozik.
Makro / Külgazdaság Harap is, vagy csak ugat: mit fog lépni az EKB?
Privátbankár.hu | 2014. május 31. 13:44
Befektetők serege várja június 5-ét: az Európai Központi Bank kormányzótanácsa ezen a napon közli, hogy döntött-e új monetáris politikai intézkedésekről, és ha igen, melyekről. Egy hónapja megy a találgatás.
Makro / Külgazdaság Gyenge a forint? Attól még simán vághatják az alapkamatot
Privátbankár.hu | 2014. február 14. 14:35
Londoni elemzők szerint tovább csökkenti a jegybank az alapkamatot, a forintgyengülés kevésbé befolyásolja a döntést.
Makro / Külgazdaság Itt jártak a londoniak: ezért aggasztó a forintgyengülés
Privátbankár.hu | 2014. február 12. 08:17
A forintgyengülés most már aggasztja a magyar közfinanszírozási szektor és a magánszféra döntéshozóit egyaránt, és emiatt valószínűleg hamarosan szünet következik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) enyhítési ciklusában, kamatemelés azonban jelenleg nem várható - közölték budapesti tárgyalásaik tapasztalatairól szóló szerdai beszámolójukban londoni pénzügyi elemzők.
Deviza / Áru 340-350 forint/eurónál lesz a figyelmeztetési szint?
Privátbankár.hu | 2014. február 6. 17:47
A jelenleginél csak sokkal gyengébb forintárfolyam indokolna kamatemelést - vélik a Nomura elemzői, és szerintük ezt az MNB is így gondolja.
Deviza / Áru Gyenge láncszem a forint a régióban
Privátbankár.hu | 2013. március 19. 11:18
A ciprusi gondok miatt újabb esés várhat a piacokra, a régiónkban a forint a legsebezhetőbb, a lengyelek még jól is járhatnak.
Makro / Külgazdaság A Valutaalap őszinte: nem várunk sokat a magyar gazdaságtól
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 13:47
A Nemzetközi Valutaalap arra számít, hogy idén lényegében stagnálni fog a magyar gazdaság - mondta Irina Ivascsenko, az IMF budapesti képviseletének vezetője egy konferencián.
Makro / Külgazdaság Nomura: Matolcsy csomagját nem eszi meg az IMF
Privátbankár.hu | 2012. október 8. 08:24
A Nomura szerint a pénteken bejelentett 397 milliárdos megszorítás nem lesz elég, a program minősége "gyenge", és az IMF-et nem fogja meggyőzni. Bár a ház szerint ez nem is volt a kormány célja, Orbán Viktor csak akkor egyezik meg a Valutaalappal, ha fogyni kezdenek a tartalékai.
Makro / Külgazdaság Ismét a vezető hírek között Magyarország és az IMF (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 17. 12:21
Az IMF és az EU delegációjának érkezése megint felhívta Magyarországra a figyelmet. A két külön küldöttség a hírek szerint külön, két napon belül érkezik, ugyanakkor már megvolt az első találkozó a washingtoniakkal. A találkozó után nem adott interjút senki, ahogy az várható volt, nem fogják részenként kommentálni a tárgyalási pontokat. A piaci szereplők bizakodóak, főleg a napokkal ezelőtti retorikai váltás miatt.
Állampapír / Kötvény Fénykorában szűnik meg a tőzsdei állampapír-árjegyzés
Eidenpenz József | 2011. december 12. 12:15
A hazai brókercégek a felmerülő költségek miatt inkább ellenezték az állampapírok kivezetését a tőzsdéről és átvezetését az MTS nevű rendszerbe, a külföldiek számára azonban ez utóbbi sokkal praktikusabb. A tipikus kisbefektetők semmit sem fognak észrevenni a változásból, csak azon kevesek, akik adtak már tőzsdei megbízást állampapírra.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG