Pánik
Makro / Külgazdaság Olasz road movie – így lépett meg egy magyar család a vörös zónából
Wéber Balázs | 2020. március 11. 06:10
Akadálytalanul tért haza tegnap Orsolya és családja abból az országból, amelyet saját kormánya helyezett karantén alá hétfő este a koronavírus miatt. Miközben a távolból végigkövettük utazásukat, megtudtuk, hogyan változott meg az élet Olaszországban az elmúlt hetekben. Orsolya szerint nincs pánik, de sokan aggódnak a jövő miatt.
Részvény / Deviza / Áru Totális pánik a tőzsdéken
Privátbankár.hu | 2020. február 28. 11:17
Az egész heti zuhanás pénteken egy újabb kiadós eséssel készülnek megkoronázni a piacok. Úgy tűnik a befektetők a néhány héttel ezelőtti optimizmus után teljesen pesszimisták lettek, és sokaknak csupán egy célja van, menekülni a kockázatos befektetésekből. Egyelőre nem látszik, hogy a kialakult helyzetet mi az, ami meg tudná fordítani, annak ellenére, hogy a heves zuhanás után számos piac árazása akár kedvezőnek is tűnhet.
Részvény / Deviza / Áru Öt éve nem volt ilyen pánik a kínai tőzsdén
Privátbankár.hu | 2020. február 3. 10:18
Közel öt éve nem volt ilyen rossz napja a kínai tőzsdéknek mint hétfőn, amikor holdújévi ünnepek után először újraindult a kereskedés Sanghajban és Sencsenben.
Részvény / Deviza / Áru Egyszerre három helyről is menekül a pénz
Fellegi Tamás | 2018. november 21. 06:07
Meglehetősen szokatlan, hogy három teljesen eltérő piaci szegmensben törjön ki a pánik, és akarjon egyszerre mindenki kimenni a kapun. Márpedig most ez történik: szabadesésben az olaj, a kriptodevizák és világ legnagyobb technológiai cégeinek részvényei. Akár válságot is gyaníthatnánk, de erről szerencsére szó sincs.
Részvény / Deviza / Áru Kitört a tőzsdei pánik vagy megúszhatjuk? Európa nem omlott össze
Gáspár András | 2018. október 11. 09:39
Komoly zuhanás volt az amerikai és ázsiai tőzsdéken, Európa is vörösbe fordult, de egyelőre nincs jele pániknak.
Részvény / Deviza / Áru Amerikát is elérte az olasz rettegés
Fellegi Tamás | 2018. május 29. 18:35
Napközben menekültek a befektetők az olasz eszközökből, az európai tőzsdék is estek, és most kivételesen még Amerika is vastag mínuszba került, mivel a bankpapírokat szórják az olasz helyzettől megrettent befektetők. A BUX délelőtthöz képest kicsit összeszedte magát, a forint rossz állapotban van. Tovább esett az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlás a piacokon, minket is ütnek
Fellegi Tamás | 2018. május 29. 10:47
Rég nem látott zuhanással indítanak az európai piacok, leginkább persze az olasz börze esik, na meg az olasz kötvények, melyek hozama így meredeken emelkedik. A Mol és az OTP jó nagy mínuszban,a forint ismét gyengül. A török pánik véget ért, a líra stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru A 2008-as krach óta nem látott szinten a félelem-index
Eidenpenz József | 2018. február 6. 14:46
A napokban hatalmasat zuhantak a részvényindexek, még nagyobbat a kriptodevizák, estek az európai, amerikai kötvények árai, esett az olaj. Volt azonban valami, ami egy nap alatt megduplázta értékét. A félelem-index 2008 vége óta nem látott szinten van, shortolásával egy év alatt még így is 60 százalékot lehetett nyerni.
Részvény / Deviza / Áru Aki 8 éve Valentin-napon vásárolt be, rengeteget keresett
Fellegi Tamás | 2017. február 14. 15:01
Emlékszünk, mi volt 8 éve ilyenkor? Válság, pánik, világvége-hangulat, még miniszterelnök-csere is lett itthon, egy évvel a választások előtt. Ez volt azonban az a pillanat, amikor részvényeket kellett vásárolni, ez volt az egyszeri és megismételhetetlen lehetőség. Nézzük, mi is történt akkor és azóta.
Makro / Külgazdaság Pánik és káosz a piacokon – mi jön ezután?
Privátbankár.hu | 2016. június 24. 10:53
Az első pánik után stabilizálódó piacokra számít a CIB Bank elemzője.
Részvény / Deviza / Áru Szemben az egész világgal: elképesztő, ami Budapesten történt
Privátbankár.hu | 2016. január 10. 09:47
Katasztrofálisan kezdődött az év a tőzsdéken, Kínából olyan járvány indult el, ami az egész évet tönkreteheti - egyre inkább úgy tűnik, hogy nem csak egy lassan eresztő tőzsdei lufi kipukkanásától kell tartanunk, hanem egy elhibázott gazdasági szerkezetváltás üt vissza a világ második legnagyobb gazdaságában. És hogy mekkorát esett ebben a hangulatban a budapesti tőzsde? Semekkorát.
Részvény / Deviza / Áru Váratlan fordulat, újra bizonytalanság - gyengül a forint is
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 26. 10:22
Váratlan amerikai fordulat miatt bizonytalanodnak el a kereskedők - Ázsia emelkedett, Európa megint gyengélkedik, a forint is gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Ki lehet-e heverni egy akkora pofont, amitől még mindig cseng a fülünk?
Gáspár András | 2015. augusztus 25. 09:55
Kínában még mindig adnak, hiába pletykálnak újabb állami mentőakcióról - Európa azonban kezdi magában helyre tenni a dolgokat, mégha a mai szerény erősödés igencsak gyenge alapokon is nyugszik. Sovány korrekcióval indul a nap, a forint viszont meglepően jó erőben van.
Részvény / Deviza / Áru Vérfürdő: tombol a pánik a tőzsdéken, ütik a forintot
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 24. 09:47
Tovább tart a tőzsdei pánik, meredeken zuhan az egész világ, aranyban és állampapírban keresnek menedéket a befektetők. A négynapos ünnep miatt Budapest eddig kimaradt a zuhanásból, nem csoda, hogy a BUX a leggyengébben teljesítők között van. A forintot is megrángatják, 316-nál is járt már az euró.
Makro / Külgazdaság El lehet kapni az ebolát a repülőn? Tippek, hogy biztosan megússzuk a betegséget
Privátbankár.hu | 2014. október 18. 12:30
Nemrég Amerikában óriási botrány volt abból, hogy egy fertőzött beteget kezelő nővér átrepült a fél országon, mondván: rengeteg embert sodort veszélybe ezzel. Minden nagyobb járvány kirobbanásakor számolni kell a pánikfaktorral, a bbc.com annak járt utána, hogy ebből mi a reális félelem, és mi tömeghisztéria.
Deviza / Áru Forint, rand, baht, reál, jüan, rubel - ugye érzed a különbséget?
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 12:14
Londoni elemzők ismét óvták attól a befektetőket, hogy egy kalap alá vegyék az összes feltörekvő piacot. Magyarországot is besorolták.
Deviza / Áru Azt kiáltottuk: ide lőjetek! És most vadásznak ránk...
Chef | 2014. január 30. 15:00
A feltörekvő piaci pánik közepette Magyarország kiállt a világ elé, és azt kiáltotta: ide lőjetek! A befektetők pedig vették az üzenetet, és vadásznak ránk. A piac úgy döntött, leteszteli a magyar jegybank új vezetését - mi vár ránk, hogyan mászhatnánk ki ebből a helyzetből?
Befalap Ezért nem tört ki a pánik
Privátbankár.hu | 2013. október 17. 17:19
A fedezeti alapok többségét hidegen hagyta az Egyesült Államokban heteken át tartó patthelyzet és feszült vita a költségvetésről és az államadósság megengedett maximális értékének emeléséről, aminek a tétje az volt, technikai csődöt jelent-e a világ legerősebb gazdasága.
Részvény / Deviza / Áru Közel 17 százalékot esett az OTP a héten
Privátbankár.hu | 2013. július 21. 14:22
A pesti tőzsde forgalma 100 milliárd forint volt, ennek közel harmadát a pénteki OTP-pánik tette ki.
Biztosítás Pánik a diszkóban: hogyan lehet megúszni a nagyobb bajt?
Privátbankár.hu | 2013. január 30. 19:00
A Generali Biztosító szakemberei összegyűjtötték a diszkó-tragédiák leggyakoribb okait és a legfontosabb biztonsági intézkedéseket, melyekkel elkerülhető a baleset. Fejenként akár 20-30 forintért kollektív rendezvény-, illetve belépőjegybe épített balesetbiztosítást is köthetnek a szervezők.
hírlevél