<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Stressz-teszt
Részvény / Deviza / Áru A járvány erősödése senkit sem érdekel a piacokon
Király Béla | 2020. június 26. 11:21
Hiába érkeznek aggasztó hírek arról, hogy az Egyesült Államokban ismét sok új fertőzött van, a befektetők vételi üzemmódban vannak, és nem törődnek a koronavírus hatásaival. Csütörtökön erős zárást láthattunk Amerikában és a pénteki európai nyitás is optimistán alakult.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyiket nevezték a világ legutáltabb részvénypiacának
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 19:05
Mi köze a Spice Girls-nek a Deutsche Bankhoz? Miért nevezik a legutáltabb részvénypiacnak az európait? Miért van még mindig válságszinteken az európai bankok árfolyama? A nap tőzsdei sztorija.
Részvény / Deviza / Áru Stresszteszt ide vagy oda, újabb bankválság közeleg?
Eidenpenz József | 2016. augusztus 2. 13:20
A hivatalos stressz-teszt látszólag jó eredményei ellenére szkeptikus sok elemző, újságíró az európai bankok helyzetével kapcsolatban, ami azon is látszik, hogy keményen esnek a tőzsdei árfolyamok. A teszt nem foglalkozott minden kockázattal, és állítólag nem sok újat mond a bankok helyzetéről, amit eddig ne tudtak volna.
Pénzügyi szektor Volt bank, amely megbukott a teszten – hogy szerepelt az OTP?
Privátbankár.hu | 2016. július 30. 13:22
Az Európai Bankhatóság legújabb stressztesztje alapján az európai nagybankok zöme talpon maradna egy esetleges újabb pénzügyi-gazdasági válság esetén, de továbbra is vannak gyenge láncszemek a rendszerben. Az is kiderült, hogy hogy szerepelt az OTP?
Személyes pénzügyek Biztonságban van a pénzünk, de vannak gyenge láncszemek
Privátbankár.hu | 2016. július 30. 09:29
Az Európai Bankhatóság (EBA) legújabb stressztesztje alapján az európai nagybankok zöme talpon maradna egy esetleges újabb pénzügyi-gazdasági válság esetén, de továbbra is vannak gyenge láncszemek a rendszerben. Hogy áll az OTP?
Részvény / Deviza / Áru 311 forint alatt is volt az euró, a stressz-teszt okozza az izgalmakat
Eidenpenz József | 2016. július 29. 18:47
A BUX index nem ment ma sehová, de szépen emelkedett az OTP, akárcsak az európai bankok általában. Este jön 51 európai bank stressz tesztje, ami átírhatja az árfolyamokat jövő héten. A forint még erősebb lett, 311 alá is becsúszott az euró.
Pénzügyi szektor Banki stressz teszt: ez a pénzintézet megbukott
Privátbankár.hu | 2015. november 15. 12:56
Kilenc bankot vizsgált az EKB, egy közülük elhasalt.
Biztosítás Mit nekünk stresszteszt: ütésálló a magyar biztosítói piac
Privátbankár.hu | 2014. december 8. 15:48
A hazai biztosítóknak nem okoz komoly gondot a Szolvencia 2 szabályozásra történő átállás - csak kisebb biztosítóknál lehet ok komolyabb figyelemre - állapította meg az európai biztosítói stresszteszttel párhuzamosan végzett MNB-vizsgálat.
FinLab A bankok különös viszonya a kockázathoz
Felcsuti Péter | 2014. november 18. 17:58
A válság során kiderült, hogy mind a hüvelykujj-szabályokkal, mind a bonyolult rendszerekkel gondok akadtak. A kockázatkezelés terén létrejött szép új világ a biztonság hamis illúziójába ringatta mind a banki menedzsmenteket, mind a bankfelügyeleti hatóságokat. Mi lehet a megoldás?
Pénzügyi szektor Bankeladási dilemmák: hogyan szabaduljunk meg a magyar tehertől?
Nagy László Nándor | 2014. október 28. 10:13
Nehéz lenne a részvényeseknek beadni, hogy magyarországi bankeladásért áldozzák fel a csoportszintű profitot, a további jelenlét ugyanakkor túl sok menedzsment időt köt le. Az Európai Központi Bank stressz-tesztjét követően még komolyabb kérdésként vetődik fel, hogy eladható-e bank Magyarországon.
Részvény / Deviza / Áru Minden hatodik bank megbukott, mégis örülnek a befektetők?
Privátbankár.hu | 2014. október 27. 08:59
Pozitív nyitásra lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapír piacokon.
Pénzügyi szektor Itt a hivatalos eredmény: 25 bank elbukott a teszten - mi van az OTP-vel? (Frissítve)
Privátbankár.hu | 2014. október 26. 13:04
Az Európai Központi Bank (EKB) vasárnap közzétette a bankterhelési próbájának, úgynevezett stressz-tesztjének eredményét. Eszerint az euróövezet 25 bankja megbukott ezen a teszten. De hogyan szerepelt az OTP Bank?
Részvény / Deviza / Áru Erősödő piacokkal búcsúzunk a rövid héttől
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 16:12
Bár a magyar piacokon nem lesz kereskedés a hét hátralévő részében, egyelőre úgy tűnik, nem bukik, aki nem zárja a pozícióit a következő négy napra. A nemzetközi hangulat többnyire pozitív maradt, bár a forinttal óvatosan bánnak a befektetők. Az amerikaiakat a banki stressz-tesztek izgatják, Európa örül, hogy éppen nem megy csődbe senki.
Pénzügyi szektor Nem engedi lazulni a magyar bankokat a PSZÁF
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 14:41
A PSZÁF szerint mielőbb meg kellene emelni a bankok hitelezési kockázatokra szánt tőkekövetelményét, a felügyelet már elküldte erre vonatkozó javaslatát a nemzetgazdasági miniszternek. A felügyelet elnöke szerint egyre több a repedés a magyar pénzügyi rendszeren, de nincs ok aggodalomra. A magyar bankok tőkeállománya még a régióban is sereghajtó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló