Tardos Gergely
Makro / Külgazdaság Akár 360-ig is erősödhet a forint az euróval szemben, ha Brüsszel ad pénzt – Klasszis podcast 
Privátbankár.hu | 2022. november 12. 11:50
Jó másfél hónapja elszörnyedve néztük a forint főbb devizákkal szemben soha nem látott tapasztalt mélységeit, egy euró például 434-nél, míg egy dollár 450-nél kötött ki. Ezekhez képest felüdülés, hogy az uniós pénz ma már csak valamivel 400 forint felett cserél gazdát, a zöldhasú jegyzése meg már csaknem a 390-es szintre csökkent. Ennyit jelentett, hogy a piaci gázárak az augusztusi szintjük kevesebb mint harmadára, megawattóránként 100 euróra estek, ami miatt Magyarország energiaimport-számlája is jelentősen vékonyodott? S mi lesz, ha a kormánynak sikerül eloszlatnia az Európai Bizottság jogállamisági aggályait, tovább erősödhet-e a forint, s ha igen, meddig? Erre a kérdésre is kereste a választ legfrissebb Klasszis podcastunkban Tardos Gergellyel, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetőjével főszerkesztőnk, Csabai Károly.
Részvény / Deviza / Áru Még nagyon sokáig szárnyalhat a magyar ingatlanpiac 
Eidenpenz József | 2017. március 2. 08:37
Ha a gazdaságpolitikusok nem rontják el, sokáig tarthat a hazai ingatlanpiaci fellendülés, valahol ott tartunk most, mint 2000-ben, a fellendülés kezdetén – mondta az OTP vezető elemzője. Az Appeninn Nyrt. ingatlanpiaci résekben aktív, osztalékfizető társasággá szeretne válni és tőkepiaci forrásbevonást is tervez.
Makro / Külgazdaság Emberemlékezet óta nem hallottunk ennyi szépet és jót Magyarországról 
Gáspár András | 2016. január 19. 16:42
Régen övezte már ekkora optimizmus a magyar gazdasági kilátásokat: a bécsi Euromoney konferencia Magyarországgal foglalkozó kerekasztal-beszélgetésén leginkább az volt csak a kérdés, hogy mennyire szép az előttünk álló jövő. Azért néhány felhő is beárnyékolja az eget, de úgy tűnik, jó évek jönnek.
Makro / Külgazdaság Miért kell a megszorítás - mi lesz a devizahiteles csomag hatása? 
Eidenpenz József | 2014. július 17. 14:02
Milyen kockázatokat látnak az idei költségvetésben? Mi lesz a devizahiteles csomag hatása? Milyen a fenntartható növekedés? Csökken-e az államadósság? – tették fel a kérdést elemzőknek egy konferencián. Rövid távon 3 százalékos, hosszabb távon csak két százalék körüli növekedést várnak.
Makro / Külgazdaság Az EU szerint elszállhat a magyar hiány 
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 18:30
Az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának főosztályvezetője szerint Magyarországon 2013-ban akár 3,7 százalék is lehet az államháztartási hiány. Az illetékes szerint fontos, hogy megerősítsék a Költségvetési Tanács szerepét.
Makro / Külgazdaság Európai talpraállás: a válság után is keleten kel fel a Nap 
Gáspár András | 2011. október 17. 06:20
A közép-kelet-európai régió országaiban sok közös jellemzőt találhatunk, makroszempontból azonban lényeges különbségek is vannak közöttük. A válság eltérő mértékben érintette a térség országait, mára azonban mindenhol megindult a kilábalás; a fejlett országok sok szempontból irigykedve tekinthetnek a fejlődőekre. Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának igazgatója és Pápa Levente, az OTP Bank deviza- és kamatstratégája a régiós gazdaságok fejlődési lehetőségeit elemezte a Privátbankár kérésére.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG