<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Thm-plafon
Személyes pénzügyek Sürgősen pénzre van szükséged? Ezekbe a csapdákba ne fuss bele
Privátbankár.hu | 2018. február 5. 12:30
A sokak által igénybe vett „gyorskölcsönök” esetében a THM-ben feltüntetett hiteldíjon felül egy sor egyéb, sokszor rejtett költséggel is számolni kell. Ezek a kényelmi szolgáltatások adott esetben tovább növelhetik az ügyfél terheit, legyen szó akár gyors hitelbírálatról vagy épp a késedelmi díjakról. Így az ilyen kölcsönfajta igénylése előtt (is) szükség van az ügyfél előzetes alapos tájékozódására az MNB szerint.
Pénzügyi szektor Trükkösen számították a hitelköltséget - milliókra büntetett a felügyelet
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 10:11
Két záloghitelezőnél is vizsgálatot tartott a felügyelet, 10-10 milliós bírságot szabtak ki.
Deviza / Áru Akiknek kínszenvedés a karácsony - a zaciban is van THM, de kit érdekel?
Eidenpenz József | 2012. december 21. 06:20
Sok bajba jutott ember utolsó reménysége marad a zálogkölcsön a zálogházból. Egy tavaly év végi törvénymódosítás nyomán korlátozták a kölcsönök hitelterhét, a THM-et, aminek az lett az eredménye, hogy mindenütt majdnem pontosan a törvényi maximumot számolják fel. Más területeken viszont óriási különbségek vannak, például a nemesfémek felvásárlási, beszámítási áraiban.
Pénzügyi szektor Bekeményít a PSZÁF a magas THM miatt
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 12:53
Több bank is a megengedettnél nagyobb THM-mel ad kölcsönt, annak ellenére, hogy annak plafonját már törvény szabályozza. Erről Kolozsi Sándor, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Fogyasztóvédelmi Igazgatóságának ügyvezető igazgatója beszélt, miután befejeződött a pénzügyi intézmények első körös monitorozása a teljes hiteldíj mutatót maximáló jogszabály alapján.
Vásárló THM-plafon: napokon belül indul a PSZÁF vizsgálata
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 14:21
Óriási előrelépésnek tartja a PSZÁF a lakossági hitelezés terén az április 1-től életbe lépett, a teljes hiteldíjmutató (THM) mértékét maximáló jogszabályt. A szervezet alelnöke elmondta, hogy akadnak olyan szolgáltatók, amelyek nem tartják be az új jogszabályt, így napokon belül elkezdődhet a vizsgálat a pénzügyi szolgáltatóknál.
Pénzügyi szektor Árfolyamgát és forintosítás: tovább farag Matolcsy
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 14:26
Matolcsy György módosító javaslata törvényileg szabályozná a devizakölcsön forintosításának, valamint a tartozás 25 százalékos elengedésének eljárásrendjét a kötelezettségüket tartósan nem teljesítő adósok esetében. Az árfolyamrögzítésre jelentkezők kérelmeinek befogadási sorrendjét is szabályoznák, így az első két hónapban csak a közszférában dolgozók árfolyamrögzítési kérelmét kötelesek a bankok fogadni.
Pénzügyi szektor Januárban nagyot változik a hitelezés világa
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 08:58
A felszámítható kamatok és thm lehetséges maximumának korlátozásáról döntött az Országgyűlés, így azok mértéke a jövő évtől nem lehet 24 százalékponttal több a jegybanki alapkamatnál. Kivételt jelentenek a magasabb kockázatú és költségű áruhitelek, illetve a hitelkártyához kapcsolódó kölcsönök. Aki rendesen törleszti a jelzáloghitelét, elfelejtheti a százalékos kezelési költséget; vége a 20 éves jelzáloghitelek első 6 hónapjára adott csalogató akciós kamatoknak is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos