Valencia
Makro / Külgazdaság Katalóniát a finánctőke fogja térdre kényszeríteni?
Eidenpenz József | 2017. október 12. 14:41
A Brexit az Brexit, Katalóniánál viszont kicsi a valószínűsége a tényleges kiválásnak, ennek ellenére hasonló cégelvándorlási hullám indult el, mint Angliából. Sok nagyvállalat vagy bank nem engedheti meg ugyanis magának, hogy az EKB köldökzsinórja nélkül létezzen. Ez a folyamat komoly adóbevétel-kiesést okozhat a katalánoknak.
Vállalat Ide menj, ha kikapcsolódnál – új járatok indulnak Budapestről
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 15:37
A Ryanair három új célpontot is kínál a téli szezonra.
Makro / Külgazdaság Durva büntetés: így jár az, aki évtizedeken keresztül hazudik Brüsszelnek
Privátbankár.hu | 2015. július 14. 12:08
Közel 6 milliárd forintos bírságot kaptak a spanyolok. 1988 óta kozmetikázták a deficitadatokat.
Makro / Külgazdaság Vizsgálódik Brüsszel: focira bezzeg van pénz?
Zsiborás Gergő | 2013. március 10. 15:23
Az Európai Bizottság több ország első osztályú futballklubjával szemben indított vizsgálatot tiltott állami támogatás miatt. A célkeresztben első sorban Spanyolország áll, ahol a legjobban eladósodott autonóm tartomány áldozta eddig a legtöbb közpénzt a csődközeli állapotba jutott fociklubjainak megmentésére. Sztárfizetések és átgondolatlan stadionépítések miatt több spanyol klub is megszűnhet.
Makro / Külgazdaság Segély kell a tartományoknak: elapadhatnak Madrid forrásai
Zsiborás Gergő | 2012. augusztus 29. 13:04
Az autonóm tartományok számára elkülönített mentőalapot a spanyol kormány 18 milliárd euróra emelte, ami jól jelzi, hogy a tartományok egyre nehezebb helyzetben vannak. Tegnap Katalóniai is bejelentkezett segítségért, így már 3 tartománynak kell mentőövet nyújtani Madridnak, ami összesen 8,8 milliárd eurónyi kiadást jelent a büdzsének.
Deviza / Áru Így borultak meg a piacok a spanyol bejelentésre
Privátbankár.hu | 2012. július 20. 15:24
Pillanatok alatt elromlott a hangulat, nagyon erős esés volt az euró piacán, estek a tőzsdék, miután kiderült, hogy a spanyol Valencia tartomány pénzügyi segítséget kért a spanyol állam erre szolgáló speciális alapjától. A rossz hír minden eszköznél ütött, a forintot is elkapta a bejelentés okozta turbulencia.
Makro / Külgazdaság Tengerparton sütkéreznek, adósságban úsznak a spanyol tartományok
Zsiborás Gergő | 2012. május 25. 19:14
Csak ebben az évben a spanyol autonóm tartományoknak 35,5 milliárd eurós adósságot kellene megújítaniuk. Ennek nagyobb részét még az év első felében, a legnagyobb gondban a déli tartományok lehetnek: így a már bóvliba vágott Valencia, a mentőcsomagot követelő Katalónia valamint Andalúzia.
hírlevél
depositphotos