<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Ven Csia-pao
Makro / Külgazdaság A kínai kormányfő karaktergyilkossága amerikai segédlettel
Privátbankár.hu | 2012. október 27. 14:27
Peking keményen bírálta a New York Times című amerikai lapot, amely a kínai miniszterelnök családjának vagyonáról és üzleti érdekeltségeiről cikkezett.
Részvény / Deviza / Áru Jó hírek ellenére visszafogottak maradtak a piacok
Borbély Péter | 2012. augusztus 16. 07:14
Az amerikai makroadatok jobbak lettek a várakozásnál és a német kancellár szavai is erősítették a piacokat. Ennek ellenére határozottan visszafogott maradt a kereskedés a hét végére. A dollár erősödik, a forint nem mutatott érdemi reakciókat.
KKV Mégis lesz citromsavgyár Szolnokon
Privátbankár.hu | 2012. július 26. 07:22
A China BBCA Group Co. együttműködési szándéka változatlan Szolnokkal és a település ipari parkjával azzal kapcsolatban, hogy egy évi 60 ezer tonna gyártókapacitású citromsavgyárat létesítsen a városban - közölte sajtóközleményben Szolnok önkormányzata.
Makro / Külgazdaság Orbán kelet felé fordul: jöhetnek a kínai milliárdok
Privátbankár.hu | 2012. május 1. 16:57
Orbán Viktor szerint Magyarország és Kína stratégiai szövetségesnek tekintik egymást; Magyarországnak a nyugat-európai szövetségi rendszer mellett következetesen végig kell vinnie a keleti nyitás politikáját is. Hét egyezményt írtak alá a Parlamentben, köztük egy egymilliárd eurós hitelkeretről szólót - ha ezt értelmesen költjük el, Orbán szerint több is érkezhet.
Deviza / Áru Ismét lazított a jüanon Kína
Privátbankár.hu | 2012. április 15. 06:30
Az eddigi fél százalékról 1 százalékra szélesíti a kínai jegybank hétfőtől a jüan dollárárfolyamának napi ingadozási sávját, ami jelentős - és széles körben várt - lépés az ázsiai ország devizarendszerének további liberalizálása felé. Kína eddig napi fél százalékos eltérést engedélyezett a középárfolyamtól mindkét irányban.
Részvény / Deviza / Áru Ha tőzsdézik, figyelje Kínát a hosszú hétvégén!
Borbély Péter | 2012. március 15. 06:15
Nem lesz kereskedés csütörtökön és pénteken Magyarországon, miközben a világban nem áll meg az élet. A következő napokban is fordulhat a hangulat a tőzsdéken, bár egyelőre tartja magát a bizalom. A tegnapi kínai bejelentések arra utalnak, hogy újra középpontba kerülhet az ázsiai ország. Először ismerte el magas rangú politikus, hogy bajban van az ingatlanpiacuk.
Makro / Külgazdaság Tompította kemény hajnali bejelentését a kínai miniszterelnök
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 17:52
A helyi kormányzati adósságok ellenőrizhető és biztonságos szinten vannak Kínában, az adósságállomány növekedését viszont szigorúan központi ellenőrzés alatt kívánják tartani - hangoztatta a parlament ülésszakát záró sajtóértekezletén a kínai miniszterelnök. Kérdés, hogy hisznek-e neki.
Makro / Külgazdaság Japán és kínai pénz az IMF-nek
Privátbankár.hu | 2012. február 19. 14:56
Japán és Kína megállapodott a hétvégén, hogy közös álláspontot alakít ki az IMF euróövezeti szerepvállalásával kapcsolatban. A két ország kész támogatni az IMF-et, de az euróövezeti tagországok részéről további erőfeszítéseket tart szükségesnek - jelentette ki a Kínában tartózkodó japán pénzügyminiszter, miután találkozott a kínai miniszterelnök-helyettessel.
Makro / Külgazdaság Kínai segítség: Európa megtanulja, mit jelent a szigor?
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 11:26
A kínai miniszterelnök a keddi Kína-EU csúcstalálkozón ismételten megerősítette országa hajlandóságát arra, hogy "mélyebben" kivegye részét az európai hitelválság rendezéséből, miközben megismételte: Európának világos üzenetet kell küldenie, miként szigorítja meg pénzügyi rendszerét.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos