WEF
Makro / Külgazdaság Hiába örül a kormány, sok mindenben le vagyunk maradva 
Privátbankár.hu | 2018. október 17. 15:46
Mai hír, hogy a 48. helyen áll Magyarország a World Economic Forum új versenyképességi rangsorában, ami a 2016-os rangsorban publikált 69. és a tavalyi 60. helyhez képest jelentős előrelépést jelent, viszont a teljes kép ennél jóval árnyaltabb, fontos mutatókban kéne még fejlődnie az országnak.
Makro / Külgazdaság Előrébb lépett Magyarország egy rangsorban, de ez igazából semmit sem jelent 
Privátbankár.hu | 2018. október 17. 09:58
A 48. helyen áll Magyarország a World Economic Forum új versenyképességi rangsorában, ami a 2016-os rangsorban publikált 69. és a tavalyi 60. helyhez képest jelentős előrelépést jelent.
Makro / Külgazdaság Megmérték a versenyképességünket - komoly bajok vannak a korrupcióval és az oktatással 
Gáspár András | 2017. szeptember 27. 09:00
A tavalyi, nagy felhördülést kiváltó eredmény után 9 helyet javítva a 60. helyre került Magyarország a World Economic Forum versenyképességi rangsorában. Ezzel még mindig csak négy uniós tagállamot tudunk megelőzni a 28-ból, de legalább már közelítjük a Visegrádi országok modelljét. Az intézményrendszerrel és az oktatással nagy bajok vannak.
Makro / Külgazdaság Trabant lejtőn hátszéllel – miért akkora baj, hogy Mutyisztán vagyunk? 
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 19:33
A versenyképességben ugyan alaposan hátra csúszott Magyarország, ám sajnos nagyon elöl áll korrupció terén. A gazdasági szakembereket megkérdező felmérésben ugyanis a fejlett országok között az előkelő negyedik helyre emelkedett. Magyarországot a lejtőn hátszéllel lefelé robogó lerohadt trabanthoz hasonlította egy elemző.
Makro / Külgazdaság Pocsék eredmény: Magyarország hátracsúszott ezen a listán 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 28. 09:58
Sokat romlott az ország versenyképessége.
Makro / Külgazdaság Annyira működnek a reformok, hogy még hátrébb kerültünk a világranglétrán 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 30. 16:16
A World Economic Forum idén is közzétette a versenyképességi jelentését, amely szerint nem teljesítünk túl jól. Sőt, az állami intézmények katasztrofális teljesítménye nagyon lehúzta az eredményeket, és igen kevés azon pontok száma, amelyek pozitívan teljesítettek nemzetközi mérésen.
Makro / Külgazdaság Versenyképességi potenciálunk szinte semmi a régióban 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 4. 09:31
Csupán négy EU-tagállamot tudunk megelőzni a Világgazdasági Fórum legfrissebb versenyképességi listáján, a régió átlagát pedig mi húzzuk le. Magyarország versenyképessége romlott, minek köszönhető ez, miközben az ország "jobban teljesít"?
Makro / Külgazdaság Próbálja magyarázni a nagyon rossz hírt az NGM  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 5. 11:44
Közleményben reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium a hírre, amely szerint hatalmasat zuhant a magyar versenyképesség. A tárca szerint a változás jól mutatja, hogy az elmúlt két év pénzügyi konszolidációja áldozatokkal járt ugyan, de sikeres volt.
Makro / Külgazdaság Óriásit zuhant a magyar versenyképesség  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 5. 11:29
Hatalmasat zuhant Magyarország gazdasági vonzereje, versenyképessége egy év alatt. A Világgazdasági Fórum globális versenyképességi indexe szerint hazánk a legtöbb helyet esve csaknem az utolsó helyen áll Európában. A hírt a Világgazdasági Fórum magyar kutatópartnere a Kopint-Tárki közölte. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint éppen a küzdelmes munkát igazolja a lista.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG