Zsembery Levente
Uniós pályázatok Mi lesz veled, Jeremie? Így alakulhat a vállalkozások sorsa
Privátbankár.hu | 2015. április 16. 14:22
Múltkor szemügyre vettük, hogy mi történhet befektetők szempontjából a fennmaradó 30-40 milliárd forinttal, amelyet be lehet fektetni kockázati tőkeként az Európai Unió Jeremie programjának keretein belül. A kihelyezés határideje azonban hamarosan lejár: december végéig lehet kifizetni a vállalkozásoknak a pénzeket. De mi lesz utána?
Karrier Új elnököt kap a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület
Privátbankár.hu | 2014. december 3. 09:42
Január elsejétől Zsembery Levente vezeti az egyesületet. A cél az eddigi projektek felgyorsítása.
KKV Forrás induló cégeknek: az EU nélkül sehol sem lennénk
Privátbankár.hu | 2013. május 13. 14:11
A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) 2012. évi adataiból kiderül, hogy Magyarország a korai stádiumú befektetéseknél Európa élbolyába tartozik, az érettebb fázisú befektetéseknél viszont nemcsak az európai, hanem a régiós átlagtól is elmarad. A szervezet szerint hazánkban a kockázati tőkével kapcsolatos pozitív trendek megtartása mellett a magántőke befektetéseket is ösztönözni kellene, a magántőke befektetések ugyanis sokat segíthetnek egy ország versenyképességében.
KKV Új üzletágat épít a Biggeorge's: nemcsak a startupoké a világ
Zsiborás Gergő | 2013. március 7. 06:40
A Nagygyörgy Tibor és Nyíri Viktor nevéhez köthető Biggeorge-NV Equity Zrt. brandváltással jelzi, hogy a kockázati tőkepiacon komoly pozíciókra tör, a Jeremie-forrásokon keresztül ezen a piacon már tevékenykedő csoport bővíti tevékenységi körét és teljes erővel egy új üzletág továbbfejlesztésén dolgozik. Az átalakításról és a tervekről a Privátbankárnak beszéltek először.
KKV Nem a növekedési álmokról szólnak ezek az évek - interjú
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 24. 06:47
Nem egyszerű ma Magyarországon vállalkozónak lenni, de van egy szegmens, ami az utóbbi években mégis felpörgött, egyre több hazai induló vállalkozás talál rá a kockázati tőkére. Hamarosan jöhetnek a sikersztorik, a befektetők egyelőre olyan ötletekben hisznek, mellyel a külföldi piacokat lehet megcélozni. Interjú Zsembery Leventével, a BNV Equity vezérigazgatójával.
KKV Csúszhat a Jeremie II. alapjainak startja
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 21. 06:45
A pályázati kiírás határidejét eleve kitolták az újabb Jeremie-programnál, ez a héten járt le. Az új alapok indulása azonban tovább csúszhat a következő évre, összesen 10 új alap 41 milliárdot fektethet a kis- és közepes vállalkozásokba, kérdés, lesz-e elég megfelelő jelentkező a pénzekre az amúgy abszolút forráshiányos induló kkv-knál.
hírlevél
depositphotos