2p
Egytizedével csökkenti németországi alkalmazottai számát az évtized végéig a BP olajipari konszern - jelentette be Michael Schmidt a BP európai igazgatója csütörtökön Bochumban.

A BP 2020-ig 580 németországi munkahelyet számol fel a jelenlegi mintegy ötezerből. A cég 2014-ben 250 németországi állást épített le. 

A létszámcsökkentés szükségességét az igazgató a csökkenő üzemanyag-fogyasztással indokolta. A leépítés a cég bochumi központját, valamint a gelsenkircheni és a lingeni finomítókat érinti. Elmondta, hogy az orosz Rosznyeft vállalattal működtetett Ruhr Oel közös vállalat felszámolása is jár némi létszámcsökkentéssel a bochumi központban.

Bochumban 2017-ig 210, Gelsenkirchenben és Lingenben pedig 2020-ig 270 és 100 munkahely szűnik meg. A BP tulajdonában lévő Aral benzinkút hálózatot a leépítés nem érinti. Az Aral benzinkutakat szinte kizárólag bérlők üzemeltetik Németországban.

Kevesebb üzemanyag kell

Az üzemanyag-fogyasztás Lengyelország kivételével egész Európában csökken - mutatott rá a BP európai igazgatója. "Az autók jóval takarékosabbak lettek és kevesebbet is használják őket" - fogalmazott. A BP becslése szerint a cég benzineladásai 2025-ig a 2011-eshez képest 40 százalékkal fognak csökkenni, a dízel üzemanyag értékesítése pedig 10 százalékkal. A fűtőolaj-forgalom ugyanezen idő alatt egyharmadával fog visszaesni. A BP a csökkenő forgalom ellenére is meg kívánja őrizni piacvezető szerepét Németországban - hangsúlyozta.

Michael Schmidt kifejtette, hogy a finomító üzletágban már most is kapacitástöbblet van és folyamatosan erősödik az ázsiai és közel-keleti cégek által támasztott konkurencia is. "Egyre sürgetőbb lenne egy strukturális kiigazítás" - mondta, megjegyezve, hogy a csökkenő olajár sem könnyíti meg a BP helyzetét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG