<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Egytizedével csökkenti németországi alkalmazottai számát az évtized végéig a BP olajipari konszern - jelentette be Michael Schmidt a BP európai igazgatója csütörtökön Bochumban.

A BP 2020-ig 580 németországi munkahelyet számol fel a jelenlegi mintegy ötezerből. A cég 2014-ben 250 németországi állást épített le. 

A létszámcsökkentés szükségességét az igazgató a csökkenő üzemanyag-fogyasztással indokolta. A leépítés a cég bochumi központját, valamint a gelsenkircheni és a lingeni finomítókat érinti. Elmondta, hogy az orosz Rosznyeft vállalattal működtetett Ruhr Oel közös vállalat felszámolása is jár némi létszámcsökkentéssel a bochumi központban.

Bochumban 2017-ig 210, Gelsenkirchenben és Lingenben pedig 2020-ig 270 és 100 munkahely szűnik meg. A BP tulajdonában lévő Aral benzinkút hálózatot a leépítés nem érinti. Az Aral benzinkutakat szinte kizárólag bérlők üzemeltetik Németországban.

Kevesebb üzemanyag kell

Az üzemanyag-fogyasztás Lengyelország kivételével egész Európában csökken - mutatott rá a BP európai igazgatója. "Az autók jóval takarékosabbak lettek és kevesebbet is használják őket" - fogalmazott. A BP becslése szerint a cég benzineladásai 2025-ig a 2011-eshez képest 40 százalékkal fognak csökkenni, a dízel üzemanyag értékesítése pedig 10 százalékkal. A fűtőolaj-forgalom ugyanezen idő alatt egyharmadával fog visszaesni. A BP a csökkenő forgalom ellenére is meg kívánja őrizni piacvezető szerepét Németországban - hangsúlyozta.

Michael Schmidt kifejtette, hogy a finomító üzletágban már most is kapacitástöbblet van és folyamatosan erősödik az ázsiai és közel-keleti cégek által támasztott konkurencia is. "Egyre sürgetőbb lenne egy strukturális kiigazítás" - mondta, megjegyezve, hogy a csökkenő olajár sem könnyíti meg a BP helyzetét.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
Karrier Hogyan őrizzük meg a reményt, amikor úgy tűnik, hogy minden borzalmas?
Kollár Dóra | 2022. március 20. 12:04
A remény kulcsfontosságú szerepet játszik az egyén fejlődésében, azonban ez a rendkívül fontos tényező a járvány előtt időszakban csak elhanyagolható szerepet kapott. Amikor a világon minden a feje tetejére állt, sokszor úgy tűnhet, hogy aki mer reménykedni, arra bármelyik sarkon ott leselkedhet a következő csalódás, holott ez nem így van. Ami pedig még fontosabb: a remény elengedhetetlen az elégedettségünkhöz, motiváltságunkhoz, egészségünkhöz és teljesítményünkhöz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG