<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV

Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.

Hogyan veheti fel a legjobb kollégákat a cég?

Manapság kevés a jó szakember, az ő megszerzésükhöz és megőrzésükhöz pedig érdemes a HR-folyamatokat is rendszerben kezelni.

Ez onnan indul, hogy jön egy jelentkező egy álláslehetőségre, aki bekerül a rendszerbe, ezután megtörténik a kiválasztás, szerződéskötés, próbaidő letöltése, kötelező orvosi vizsgálat, munkavégzés évfordulója, majd egy hosszú eredményes együttműködés, és ha véget érne az együttműködés akkor a kilépés intézése és többek között a jogosultságok visszavonása. A rendszer ezt a folyamatot lekövethetővé és átláthatóvá teszi akár egy ember számára is, szemben a mai céges világban megszokottá vált helyzetekkel, amikor a HR-es kolléga a megszűrhetetlen emailmennyiség és az üzenetküldözgetés mellett egyszerűen nem elég hatékony ahhoz, hogy visszajelezhessen a jelentkezőknek időben. A cégek nem veszik észre ezt a terheltséget, márpedig ha a HR folyamatban lenne kezelve, meglenne a megfelelő támogatás és automatizáció, akkor a rendszer képes lenne a sokszor soha meg nem történő visszajelzés helyett, pár napon belül visszajelezni akár elutasítással, akár további instrukciókkal a jelentkezőknek. Így kialakítható egy világklasszis HR-részleg.

A MiniCRM egyébként így működik, a HR-es kollégáim nemrég jelezték vissza, hogy volt olyan jelentkező, aki külön megköszönte a visszajelzést, kiemelve azt is, hogy több mint harminc cég közül egyedül mi méltattuk válaszra őt. Én úgy gondolom, hogy ez alapvető elvárás és kötelesség, olyan, mintha bemész valahová, és köszönsz. Szomorú, hogy sok cég szinte semmibe veszi azokat az embereket, akik potenciálisan az ő csapatukat fogják majd erősíteni.

Képünk illusztráció. Fotó: PexelsKépünk illusztráció. Fotó: Pexels

Hogyan segíthet a rendszer a kollégák megőrzésében?

Például nálunk, ha valakit felvesznek, kap automatikusan egy kérdőívet, ahol kitölti, hogy mi a kedvenc étele, zenéje, mi a hobbija, stb. és amikor egy éve nálunk dolgozik, akkor kap egy köszöntést, egy apró figyelmességet – lehet, hogy például ez egy Youtube-playlist lesz. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de ez egy olyan figyelmesség és kedvesség, amelyet a kollégák örömmel vesznek. Ha három éve dolgozik nálunk, akkor meg kap egy vásárlási utalványt, és ezt lehet tovább fokozni.

A cégeknél, ahol nincs ilyen rendszer, gyakran felmerül, hogy de jó lenne valami hasonlót bevezetni, hiszen ez nagyon egyszerű. Csakhogy öt embernél ez még lehet, hogy működik, több mint 10 embernél azonban mindennek a fejben tartása esélytelen, borítékolható a káosz. Egy jó folyamat és egy automatizált rendszer segít menedzselni ezt is.

Ha sikerül felvenni és megtartani a kollégákat, mi a következő lépés?

Ahol emberek vannak, mindig akad valami probléma – a kolléga szabadságra menne, extraszabadságot kér, bedöglött az egere, új irodaszékre van szüksége, adóigazolást szeretne, stb. Ha ez úgy működik, hogy azok a kollégák, akik az irodavezetővel jóban vannak, soron kívül megkapják, amit akarnak, akkor lesznek néhányan, akik elégedettek lesznek, a többség azonban morgolódni fog, és előbb-utóbb felmond. Ha viszont transzparens a rendszer, és mindenki jelzi az igényeit, amit napon belül feldolgozunk, és reagálunk rá – mert a kollégát, aki a belső ügyfél, ugyanolyan fontos jól kiszolgálni, mint egy külső ügyfelet – akkor elkerülhető az ilyen típusú elégedetlenkedés.

Igaz, hogy a HR- és back office munka nem mérhető?

Nem igaz. Jól kell meghatározni a célokat és a lépéseket, akkor minden mérhető. Ettől a területen dolgozó kollégák is boldogabbak, mert a munkájuk mérhetően megjelenik a rendszerben. A mérésnek soha nem a megfigyelés a célja, hanem az, hogy a kollégák is és a vezetés is lássa a feladatokat és eredményeket, és ha szükség van rá, tudjuk, hogy fel kell venni még egy embert.

A kollégák megvannak, a back office működik – hogyan tudja ellenőrizni a cégvezető a céget a rendszer segítségével?

Ha a cégvezető távol van, vagy benne van egy nagyobb projektben, a vezetői dashboard megoldást biztosít arra, hogy távolról is tudja ellenőrizni azt, hogy hogyan áll a cég. Ez a kollégáknak is megnyugvást jelent, ad egy támpontot, mindenki tudja milyen irányba kell menni és a cég halad tovább a kijelölt úton.

Azoknak, akik kíváncsiak arra, hogyan lehet hatékonyan céget építeni, Egerszegi Krisztián a Cégépítők podcastet ajánlja. A komoly szakmai értéket hordozó podcastről interjúsorozatunk harmadik részében olvashatnak bővebben.

Címkék: KKV Cégépítés HR

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból?
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
KKV Megnyitották a pénzcsapot: közel 100 milliárd forintot akasztottak le a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2022. február 14. 10:02
Lassan már 98 milliárd forintnyi gyorskölcsön jutott a cégeknek.
KKV Holnap lejár egy fontos határidő – több céget is érinthet
Privátbankár.hu | 2022. január 30. 17:53
Ha az érintettek nem kapnak észbe, akkor könnyen bírság lehet a történet vége.
KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
hírlevél
Ingatlantájoló