HR
Vállalat Teljesen hidegen hagyják a drága céges rendezvények a fizikai dolgozókat
Privátbankár.hu | 2019. október 3. 08:40
Szakmai tréningekkel sem lehet a kékgallérosokat motiválni. Ők kiszámíthatóságra és elismerésre vágynak leginkább.
Makro / Külgazdaság Túl sok inkompetens férfi van vezető pozícióban - mindannyian jobban járnánk, ha jönnének a nők
Privátbankár.hu | 2019. március 7. 20:04
Ha valaki lehengerlően magabiztos, az agresszivitásig versengő, törtető és énközpontú, vagyis tipikusan a férfiakra jellemző vonásokkal rendelkezik, arra jellemzően azt mondják, született vezető. Egy új szakkönyv amellett érvel, hogy ez a hozzáállás teljes hülyeség, sokkal jobban tennénk, ha végre elhagynánk ezt a régi beidegződést, és az intuíciók helyett mérhető adatok alapján választanánk ki a feletteseket. A macsó viselkedés mögött ugyanis sokszor nincs semmi: az csak a feladatra való alkalmatlanságot maszkírozza el.
KKV Munkaerőhiány: embereket vagy robotokat vegyünk fel? Itt a segítség
Privátbankár.hu | 2019. február 13. 09:40
Van, aki megpróbálja még vonzóbbá tenni cégét, hogy pótolhassa a hiányzó munkaerőt, mások keresgélés helyett robotikával, digitalizációval oldanák meg a helyzetet. Márciusban egy kétnapos konferencián járják körül a HR és a digitalizáció közötti szoros köteléket és egyensúlyi lehetőségeket.
Karrier Teljesen homály a főnököd? Jobb, ha szólsz neki!
Privátbankár.hu | 2019. január 14. 20:10
Van az úgy, hogy a meetingeket a felettes kreatív, a valósággal köszönőviszonyban sem álló meglátásai viszik félre. Ilyenkor a beosztottnak kell visszarángatnia a megbeszélést a józan ész talajára. Következzen néhány módszer, amiért még nem fogják kirúgni. Az esetek többségében.
Karrier Bekeményítettek a fiatalok – már nem tehetnek meg mindent a munkahelyek
Privátbankár.hu | 2018. október 7. 19:46
Egyre jobban kiállnak magukért a pályakezdők.
Karrier A Praktikertől jött a Spar új vezetője
Privátbankár.hu | 2018. április 18. 11:55
Szijjné Kállai Ildikó az új HR-vezető.
Vállalat Egyre gyakoribb a lopás, a verekedés: súlyos feszültség a magyar cégeknél
Privátbankár.hu | 2018. március 13. 12:34
Súlyos problémákkal kell szembenéznie a feldolgozóipari cégeknek. Tömegesen jelentek meg új, kvalifikálatlan munkavállalók a munkaerőpiacon, akik új problémákat hoztak magukkal: mindennapossá váltak a munkahelyi érdekkonfliktusok, a lopások, az agresszió. A helyzet felkészületlenül érte a vállalatokat, azonnali megoldásra van szükség.
Karrier A Suzukitól igazol a gumigyár új vezetője
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 14:33
Újvezető irányítja a HR-t az Apollo Tyres Magyarországon épülő gyárában.
Karrier Hogyan találjuk meg a legjobb kollégát? Ez hatalmas segítség lehet
Privátbankár.hu | 2015. december 13. 12:41
A HR-menedzsment területén hiánypótló szakértői elemzés jelent meg, amely a felsővezetők és a HR-szakma számára egyaránt hasznos útmutató. A kiskönyvből számszerű összefüggéseken keresztül válik világossá, miként értékelődött fel a humán menedzsment szerepe az üzleti sikerben, miből kell állnia a 21. századi vezetői eszköztárnak és mi a TOP 3 magyar vezetői buktató.
Karrier A dolgozók ötödét fél éven belül kirúgják
Privátbankár.hu | 2015. június 19. 18:29
Hazánkban a munkavállalók fele válik be, a változó tesztpiaci trendek ismerete azonban segíthet a nagy és kis cégeknek is.
Karrier Utálunk dolgozni, füllentünk az állásinterjún? Ilyenek vagyunk, ha munkáról van szó
Privátbankár.hu | 2015. január 18. 16:30
Munkabírás jó, maximalizmus közepes, és színészkedni is jól tudunk az állásinterjúkon – többek között ez derült ki egy friss felmérésből. Ugyanakkor egy rosszul kiválasztott munkatárs akár sokmilliárdos veszteséget is okoz a vállalatoknak.
KKV A legnehezebb döntés egy családi vállalkozás életében: kinek és mikor adjuk át a céget?
Gáspár András | 2014. december 4. 11:26
A magyar családi vállalkozások jól alkalmazkodnak a változásokhoz és hosszú távra terveznek - a vezetés azonban gyakran egyetlen embert jelent, a tulajdonost - ha ő rossz formában van, akkor a cége is, ha pedig már nem képes irányítani, gondoskodni kell a megfelelő utánpótlásról. Hogyan és mikor adjuk át a vezetést? Hogyan válasszuk ki cégünk kulcsembereit?
Karrier Itt az Y generáció, a fiatalok külföldön keresik az álommunkát
Privátbankár.hu | 2013. október 29. 13:42
Türelmetlenek, magasabb pozíciót, jobb fizetést akarnak, és szabadságot. Egy kutatás szerint a 18-30 év közöttieknek két dolog számít, amikor munkát keresnek: kapjanak szabad kezet és legyen a munkahelyen jó hangulat. Ha Magyarországon ilyet nem találnak, külföldön biztosan.
Karrier Kirúghatnak-e a munkahelyemről facebookozásért?
Privátbankár.hu | 2012. december 23. 09:00
Sok kérdést vethet fel a közösségi média és a munkahely viszonya: büntethetnek-e azért, amit a Facebookon művelünk? Felhasználhatóak-e a kiposztolt fényképek a bíróságon? Mi a jobb, ha engedik vagy ha tiltják a facebookozást a munkahelyen?
hírlevél