Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A HR-menedzsment területén hiánypótló szakértői elemzés jelent meg, amely a felsővezetők és a HR-szakma számára egyaránt hasznos útmutató. A kiskönyvből számszerű összefüggéseken keresztül válik világossá, miként értékelődött fel a humán menedzsment szerepe az üzleti sikerben, miből kell állnia a 21. századi vezetői eszköztárnak és mi a TOP 3 magyar vezetői buktató.

“A HR-menedzsment kiskönyve vezetőknek” három fejezetben ismerteti a mai HR-kihívásokat: a kiválasztástól, a fejlesztésen át, a vezetésig. Az elemzés nemzetközi és hazai kutatásokra alapozva, esettanulmányokkal és gyakorlati példákkal mutatja be a HR stratégiai szerepét az üzleti életben.

A legjobb jelöltek megtalálása, a kulcsemberek megtartása és fejlesztése, valamint az ehhez szükséges kompetens vezetői réteg kialakítása a HR-szakma legnagyobb kihívásai közé tartoznak.

A kiskönyv a szervezett kiválasztási folyamat fontosságára, többek között a Hogan Assessment egy 2011-es felmérésével hívja fel a figyelmet, amely szerint a Fortune 100 listához tartozó vállalatok a pénzügyi tanácsadóik kiválasztásakor 8 millió dollárnyi megtérülést értek el a hatékony személyiségmérő eszközök alkalmazásával.

Egy vezető nemzetközi szépségipari vállalat példájában pedig, miután azonosították a munkakörhöz szükséges valódi kompetenciákat, a profilnak megfelelő személyek évi 4 millió dollár bevételt termeltek. Akik nem teljesítették e kritériumokat, ennek csupán 21 százalékát.

A HR-iránytű kiemeli a fejlesztési programok központi jelentőségét is az üzleti stratégia támogatásában. A Deloitte kutatásából kiderül, hogy a mai dinamikus munkakörnyezetben a tanulás és a fejlődés 80 százaléka „on the job” jelleggel a munkatársak vagy vezetők útján történik.

A vezetőképzés kihívásaival kapcsolatban a kiadvány az Assessment Systems International egy 200 női és férfi vezetőn végzett kutatását, valamint a közép-kelet-európai régió további 1000 vezetőjét bevonó felmérését is ismerteti. Utóbbiból az is kiderül, hogy egy 100-as skálán magyarok mutatják a legmagasabb, 56-os értéket profitorientáltság szempontjából, megelőzve a cseheket, a szlovákokat és románokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Egyszerre két miniszteri biztosát mentette fel Palkovics László
Privátbankár.hu | 2021. január 27. 09:31
Németh Gábor és Úsz Illés kinevezése is az év végéig szólt eredetileg.
Karrier Két államtitkár távozik, kettő új feladatot kapott a kormánytól
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 10:53
Államtitkári keringőt hozott a csütörtök éjszaka megjelent Magyar Közlöny, hiszen két felmentett államtitkár is új pozícióban folytatja.
Karrier Visszatérés a hétköznapi munkanapokba - mit tanulhatunk Kínától?
Privátbankár.hu | 2021. január 3. 17:38
Már látszik a fény az alagút végén, ha a járványhelyzetről van szó, így egyre inkább felmerül az a kérdés is, hogy mi lesz, ha ténylegesen eljön az irodákba történő visszatérés ideje a több hónapnyi távmunka után.   
Karrier Új vezére lesz a Telenor Magyarországnak
Privátbankár.hu | 2020. december 16. 16:56
Két és fél év után távozik a Telenor Magyarország vezére, az O2-től igazolják le utódját.
Karrier Őrizetbe vették Bige Lászlót
Privátbankár.hu | 2020. december 16. 08:15
Magyarország egyik leggazdagabb emberét kedden tartóztatták le.
Karrier Habsburg György lehet Magyarország nagykövete Párizsban
Privátbankár.hu | 2020. december 13. 16:03
Az Index információi szerint az utolsó magyar trónörökös fia, Habsburg György diplomata, újságíró lesz Magyarország következő párizsi nagykövete. 
Karrier Orbán Viktor elmondta, mit gondol a Szájer-ügyről
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 2. 18:34
Amit Szájer József tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele - nyilatkozta a miniszterelnök.
Karrier Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
MTI | 2020. november 29. 12:12
Azt közölte, hogy a döntésének nincs köze a mostani uniós, jogállamisági csörtéhez.
Karrier Orbán Viktor kinevezte az országos kórház-főigazgatót
Privátbankár.hu | 2020. november 19. 08:07
Több mint öt éven át volt a Pécsi Tudományegyetem kancellárja az új országos kórház-főigazgató.
Karrier Újabb poszton követi apját a fideszes Koncz Zsófia
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 07:30
A jövőben a fenntartható fejlődéssel is foglalkoznia kell.
hírlevél