<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
90 civil szervezet és önkormányzat nyílt levélben kérte Orbán Viktort, hogy vizsgálja felül a Társadalmi Megújulás Operatív Program egyik, egészségnevelési célra kiírt pályázatát, mert a keretből egyetlen szabályosan pályázó önkormányzat vagy civil szervezet sem kapott támogatást.

A szervezetek bírálják azt is, hogy a döntéssel párhuzamosan a vállalkozások számára ugyanerre a célra biztosított keretösszeget csaknem háromszorosára emelte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A Magyar Természetvédők Szövetsége szerint a civil szervezetek és az önkormányzatok azt kifogásolják, hogy a TÁMOP kistelepüléseknek szóló egészségnevelési pályázatán kizárólag olyan önkormányzati és civil projektek nyertek támogatást, amelyek nem a kiírásnak megfelelő módon adták be pályázatukat.

Farkas István, a természetvédők ügyvezető elnöke szerint a tavaly nyári pályázatra a civilek és önkormányzatok által beadott projektek közül 1810 felelt meg az értékelésen, de ezek közül csak 83-at támogatott az NFÜ, a többieket forráshiány miatt tartaléklistára helyezte. A 83 pályázat azonban gyorspostán érkezett, viszont ezt a feladási módot a pályázati kiírás nem engedélyezi. A helyzet azért is különös, mert bár az NFÜ sajtóközleményében beismerte, hogy szabálytalanul járt el, mégsem vizsgálja felül a döntéseket, arra hivatkozva, hogy pályázóbarát módon cselekedett.

A vállalkozók jöhetnek, a civilek nem kellenek

Kiss József, a miskolci Holocén Egyesület elnöke szerint a kialakult helyzet azért sem fogadható el, mert az említett pályázati kiírásra a vállalkozások által benyújtott összes, értékelésen megfelelt 616 projektet támogatta az NFÜ. Ehhez a vállalkozások számára rendelkezésre álló keretet csaknem háromszorosára emelték. Az elnök szerint érthetetlen és elfogadhatatlan a kistelepülések és civil szervezetek diszkriminációja, miközben még a keret is növelhető. A közlemény szerint a levelet aláíró szervezetek kérik a kormányfőt, hogy vizsgálja ki a jogtalanságot, illetve a pályázati keret megemelésével juttassa a szabályosan pályázó civileket és önkormányzatokat forrásokhoz.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG