<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Áprilisban - csaknem egy éves jelentős csökkenés és ezt követő kéthavi szerény emelkedés után - a márciusi szinten maradt a GKI-Erste konjunktúraindex értéke. Ez a 2011 nyár végi szintnek felel meg. A GKI felmérése szerint áprilisban az üzleti szférában egészen minimális romlás, a fogyasztók körében pedig hasonló mértékű javulás volt tapasztalható.

Az ipar a legoptimistább - a számokon ez még nem látszik

Az üzleti szférán belül csak a szolgáltató cégek várakozása romlott, a többi ágazatban gyakorlatilag nem változott. Továbbra is az ipar a legoptimistább ágazat, de áprilisban sem az elmúlt időszak termelésének, sem a várható termelési szintnek illetve a rendelésállománynak a megítélése nem változott.

Hasonló a helyzet a legpesszimistább ágazatban, az építőiparban, bár itt az előző három hónap termelési színvonalának megítélése kedvezőbb lett. A kereskedelemben a rendelésállományt kisebbnek, az eladási pozíciót viszont jobbnak érezték a válaszolók. A szolgáltató szférában romlott az előző és a következő időszak forgalmáról alkotott vélemény is.

Munka nem lesz több, de talán az árak is kevésbé emelkednek

A foglalkoztatási tervek az iparban és a szolgáltató cégeknél mérséklődtek, s az előbbinél a kedvező márciusi értékelés után áprilisban már ismét a csökkentésre számítók voltak többségben. Az építőiparban és a kereskedelemben nem változott a foglalkoztatási hajlandóság. Kissé csökkent a lakosság munkanélküliségtől való félelme.

Az iparban, a kereskedelemben és a szolgáltató cégeknél az áremelési szándék köre és mértéke is mérséklődött. Az építőiparban pedig a deflációs érzet lett a korábbinál is markánsabb. Csökkent a fogyasztók inflációs várakozása is. A magyar gazdaság kilátásainak megítélése minden ágazatban és a fogyasztók körében is kisebb-nagyobb mértékben romlott, különösen a kereskedelemben, legkevésbé a szolgáltatóknál.

Forrás: GKI

 

Fényt lát az alagút végén a lakosság

A GKI fogyasztói bizalmi index áprilisban minimálisan emelkedett, a januári nagy mélypont után ez harmadik javulást hozó hónap. A lakosság azonban ennek ellenére továbbra is nagyon pesszimista. Az emberek saját pénzügyi helyzetük következő egy évét rosszabbnak, a megtakarítási lehetőségeket viszont jobbnak érezték, mint egy hónappal ezelőtt.

A rovat támogatója a 4iG

KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG