<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
KKV
A globális tőkepiacok öt éven belül teljesen átalakulnak a PwC összeállítása szerint. Megkérdezték a szereplőket, mire számítanak a következő 5 évben.

Az árnyékbank-rendszer inkább fenyegetés, mint lehetőség?

A PwC 250 tőkepiaci és iparági vezető részvételével végzett globális felmérést, amelyben a válaszadók a legfontosabb kihívásokként a következőket jelölték meg: az ügyfelek által elért nyereség növelése (36%), alkalmazkodás az új technológiákhoz (33%), és a tehetséges munkavállalók vonzása és megtartása (33%).

A cégvezetők szerint az árnyékbank-rendszerek – például a közösségi finanszírozás vagy a személyközi hitelek – jelentette fenyegetések jelentős aggodalomra adnak okot. 70%-uk gondolja úgy, hogy a hagyományos bankok számára mérsékelt, illetve súlyos fenyegetést jelentenek az új rendszerek, miközben 16%-uk véli úgy, hogy az árnyékbank-rendszerek növelhetik jelenlegi 25%-os részesedésüket a pénzügyi eszközök piacán. Mindössze 20%-uk lát bennük innovatív együttműködési lehetőségeket.

Top 5 világgazdasági esemény, ami a felmérésben szereplők szerint bekövetkezhet

 

  • 1. Globális informatikai támadás
  • 2. Új szabályozás gátolja a cégeket a profit elérésében
  • 3. Új, nem hagyományos piaci szereplők miatt csökkenő piaci részesedés
  • 4. A globális gazdaságot érő nem szokványos makroökonómiai sokk
  • 5. A központi bankok intézkedései miatt magas infláció alakul ki

 

Utolérheti valaki Londont és New Yorkot?

Miközben a többség (76%) egy London és New York versenytársaként megjelenő pénzügyi központ felemelkedésére számít, a PwC szakértői továbbra is úgy vélik, hogy 2020-ig e két város maradhat a globális pénzügyi rendszer központja.

A tőkepiaci szereplők erős volatilitásra és instabilitásra számítanak, amelyek a piacokon fellendüléseket és visszaeséseket okoznak majd. A Big Data a cégvezetők szerint 2020-ra az információs előny jelentős forrásává válhat - írja összeállításában a PwC.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG