Tőkepiac
Részvény / Deviza / Áru Összejátszás, mint piaci manipuláció 
Dr. Szabadvári Balázs | 2023. február 15. 15:31
Mind a magyar, mind a globális tőkepiacok egyik legismertebb jogsértése a piaci manipuláció, melynek egyik lehetséges formája az „összejátszás”. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az utóbbi időben többször derített fel ilyen ügyeket és hozott szankciót piaci visszaélés miatt.
Pénzügyi szektor A pandémia hatására a nyugdíj- és az utasbiztosítások estek vissza a legjobban 
Privátbankár.hu | 2021. június 23. 13:12
Ez is kiderül a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb jelentéséből, amely a biztosítási, a pénztári, a tőkepiaci és a közvetítői kockázatok elemzése mellett a fogyasztóvédelmi szempontok érvényesülését is górcső alá vette.
Személyes pénzügyek A járvány meghozta a kockázatvállalási kedvet is a tőkepiacon 
Márkázott tartalom | 2021. június 2. 16:56
Azt gondolhatnánk, hogy válságidőszakban mindenki óvatosabbá válik, a pandmémia a befektetési piacon azonban alaposan rácáfolt erre. A Takarékbank tapasztalatai szerint kockázatvállalóbbak lettek a magyarok. Ehhez kellett a járvány előtti év bősége, a klasszikusan biztosnak mondott eszközök csökkenő reálhozama, a nemzetközi hatások és a pénzpiaci edukáció is. Megutatjuk, mit hozott a koronavírus-járvány itthon a befektetési piacon.   
Részvény / Deviza / Áru A korona-válság harmadik fázisába léphetnek a világ tőkepiacai és a forint is 
Barlai Róbert | 2020. április 13. 15:06
Nemrég még úgy zuhantak a részvényárak, mintha már nem lenne holnap - most pedig már arról beszélnek a szakértők, hogy ismét bika piac alakult ki a tőzsdéken. Vajon  valóban reális lehetőség egy V alakú kilábalás? Mire számíthatnak a feltörekvő gazdaságok és devizák? Barlai Róbert tőkepiaci szakértő jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Rosszkedvük negyedévén vannak túl a tőzsdék, 362 forint közelében az euró 
Privátbankár.hu | 2020. március 31. 22:06
Az amerikai Dow Jones még soha nem veszített ekkorát értékéből három hónap alatt, mint a koronavírus-járvány hatására most, január-március között. De a forint sem „felejti” el az első negyedévi zárást, meglehet, mai történelmi mélypontja csak néhány napig él majd.
Részvény / Deviza / Áru Félelmetes B forgatókönyv: mi van, ha nem csak a vírus miatt kell aggódni a piacon?  
Barlai Róbert | 2020. március 16. 15:52
Soha nem látott sebességű korrekció indult a piacokon, jogosan mindenki azon töpreng, hogy mi jöhet ezután. Van egy olyan forgatókönyv is, amit csak félve húzok elő, és bízom benne, hogy ezt nem fogjuk látni. Barlai Róbert tőkepiaci szakértő jegyzete (amely a Fed rendkívüli beavatkozásáról szóló hírek előtt született).
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus indíthatja el a lavinát - lesz elég erő megvédeni a forintot és a magyar gazdaságot? 
Barlai Róbert | 2020. február 26. 09:41
Ahogy 2008-ban a Lehman-csőd, úgy 2020-ban a koronavírus lehet az a faktor, ami kipukkaszthatja az éveken át fújt tőzsdei lufit. Míg azonban a vírus remélhetőleg gyorsan megfékezhető lesz, a medve piac hosszabb ideig meghatározhatja a globális gazdasági környezetet. Vajon mit lép ebben a helyzetben a magyar jegybank? Maradt-e mozgástere a gazdaság élénkítésére, a forint stabilizálására vihar esetén? Barlai Róbert tőkepiaci szakértő jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Lassuló gazdaság, történelmi forint-mélypont, dróntámadás: mi izgatta a befektetőket? 
Privátbankár.hu | 2019. december 25. 16:10
Általános nemzetközi gazdasági lassulás, az előző évről megörökölt feszültségek, valamint új külső kereskedelmi és biztonsági kockázatok jellemezték az idei évet a tőke- és pénzpiaci szereplők számára. Bánfi Attila, az OTP Bank Regionális Treasury Igazgatóságának ügyvezető igazgatója kollégái segítségével válogatta össze azokat a történéseket, amelyek az idei év piaci mozgásait leginkább befolyásolták.
Makro / Külgazdaság Hatalmas támogatást kaptunk - ennyire megéri itt befektetni? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 28. 16:18
Évtizedes csúcsot döntött a európai cégekbe fektetett kockázati- és magántőke értéke.
Makro / Külgazdaság Könnyebb lehet külföldi bankokkal szerződni 
Privátbankár.hu | 2017. március 23. 16:38
Az Európai Bizottság könnyebb hozzáférést biztosítana a pénzügyi szolgáltatásokhoz.
Részvény / Deviza / Áru Államosítanak egy bankot - sikerül-e a forintnak az áttörés? 
Gáspár András | 2016. december 22. 10:51
Kifújja magát a világ a Trump-rali után - nincs jelentős mozgás a tőzsdéken, egyedül az olaszországi bankok körül van némi izgalom: a harmincas évek óta nem látott volumenű államosításra lesz szükség, mert a magánbefektetők nem kapkodnak a bajba jutott pénzintézetekért. A forint az ünnepi csendben megpróbálkozhat a 310-es szint áttörésével.
KKV Hamarosan leesik a magyar cégeknek: nem az a normális, ami most van 
Gáspár András | 2016. november 10. 13:20
Bőven van hova fejlődnie a magyar tőkepiacnak ahhoz, hogy a cégek számára tömegesen jelenthessen finanszírozási forrást a tőzsde vagy egy tőkebefektetési alap. A változás azonban megkezdődött, az uniós források és az állami, jegybanki programok a háttérbe szorulására fel kell készíteni a magyar cégeket.
Részvény / Deviza / Áru Forró ősz elé nézünk, a forint is gyengülhet  
Eidenpenz József | 2016. szeptember 13. 12:30
A bankok ellenérdekeltsége miatt szükség van brókercégekre a tőzsde fejlesztéséhez. Túlszaladt az OTP célárfolyamán a piac az Equilor szerint, a Magyar Telekom viszont jó osztalékpapír és jóval többet hoz a kötvényeknél. A Brexit nem feltétlenül csak visszaesést, átrendeződést is jelent a gazdaságban.
Részvény / Deviza / Áru „Vagy mi kerülünk börtönbe, vagy kapitalizmus lesz Magyarországon” 
Eidenpenz József | 2015. június 22. 13:40
Mi a jobb, az állami tőkeelosztás, vagy a piacgazdaság – ezt a kérdést már évtizedekkel ezelőtt a piac javára döntötték el a közgazdászok. Szerencse, hogy az IMF ránk erőltetett egy kis piacosítást? Többek között ebből született a hazai tőzsde. A tőzsdeszületésnapot a gondok árnyékolják be, de a tőzsde minden baja ellenére él, ha nem is virul.
FinLab Ami most van az minden, csak nem normális tőkepiac 
Misik Sándor | 2015. május 4. 08:58
A 2008-as válság óta megháromszorozódott amerikai részvényindexek emelkedése a válság előtti kereskedési mennyiség fele/egyharmada mellett történt, és folyamatosan csökkenő trendet mutat, ami érdekes kérdéseket vet fel több piaci szereplőben is.
Részvény / Deviza / Áru Még néhány év, és a fél világ pénzéhez hozzáférhetnek a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2015. április 26. 11:41
Ha valóban létrejönne a tőkepiaci unió, a kisebb vállalkozások az egész EU-ból könnyebben juthatnának forráshoz, kevésbé függenének a banki hitelektől - határokon átívelő finanszírozás, a tőke akadálymentes áramlása jöhet már 2019-től.
KKV Súlyos fenyegetést jelenthet az árnyékbank-rendszer 
Privátbankár.hu | 2015. április 15. 14:40
A globális tőkepiacok öt éven belül teljesen átalakulnak a PwC összeállítása szerint. Megkérdezték a szereplőket, mire számítanak a következő 5 évben.
Pénzügyi szektor Ettől jobb lehet az Unió? Brüsszelben most bedobtak egy javaslatot  
Privátbankár.hu | 2015. február 15. 14:01
Az Európai Bizottság tőkepiaci reformokat és tőkepiaci uniót javasol a tagállamoknak a jövő héten, remélve, hogy ezzel is növelhető a gazdaság finanszírozása - jelentette a Reuters hírügynökség vasárnap.
Részvény / Deviza / Áru Így lehetne négyszer ennyi új munkahely Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2014. június 5. 16:30
Miért jó a társadalomnak, ha tőzsdére visznek egy céget, lehetséges, hogy minden szereplő profitál belőle? Hogy teremt munkahelyet az, ha egy cég tőzsdére megy? Interjú Katona Zsolttal, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójával.
KKV Határozott növekedést várnak a kockázatitőke-piac szereplői 
Privátbankár.hu | 2014. május 19. 12:50
Összességében igen pozitív várakozásokkal tekintenek a következő évekre a hazai kockázatitőke-piac meghatározó szereplői. Álláspontjuk szerint az ukrajnai válság csak igen korlátozottan és rövid távon befolyásolja a kelet-közép-európai (CEE) régióban zajló befektetéseket.
Részvény Itt a vége: mától nem maradhat titokban egyetlen tőzsdei ügylet sem 
Privátbankár.hu | 2014. február 12. 11:52
Ma lép hatályba a határidős és opciós ügyletek kötelező jelentése, az adatközlés több ezer piaci szereplő számára jelent új feladatot.
Részvény / Deviza / Áru Már tudjuk, honnan menekülhet jövőre a tőke 
Privátbankár.hu | 2013. december 18. 10:55
2014-ben az idei évnél jóval mozgalmasabb, a növekedési kilátásokkal együtt mozgó részvénypiacra számíthatunk.
Részvény / Deviza / Áru Régi ügy, újabb bírság - már 40 milliónál jár a számláló 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 5. 17:12
Összesen 12,5 millió forintra bírságolt a pénzügyi felügyelet két magánszemélyt a tőzsde standard kategóriájában jegyzett GrEnergie Nyrt.-ben történt befolyásszerzés kapcsán a nyilvános vételi ajánlattételi kötelezettség elmulasztása miatt.
Pénzügyi szektor Elég nagy szélben a pulykák is repülnek... 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 1. 16:14
...de kérdés, meddig fúj az a szél és ki fog pulykának számítani – teszi fel a kérdést a tőkepiacot belülről ismerő szakember. A hazai intézményi befektetői szektorról, a külföldi bankok itteni leányvállalatainak gondolkodásáról, az OTP nemzetközi üzletágáról beszélt Barlai Róbert, az OTP ügyvezető igazgatója a Gazdasági Rádiónak.
Befektetési alapok Abszolút hozamok viharok után: élet mínusz 36 és plusz 34 között 
Eidenpenz József | 2013. június 26. 10:30
Az utóbbi hónapok tőkepiaci turbulenciái, mint a csúcsra menő és onnét visszaeső részvényindexek, a japán jen vagy a zuhanó arany nagy veszteségek és nagy nyereségek előidézésére egyaránt alkalmasak voltak. A hasonló hullámok meglovagolására tervezett abszolút hozamú alapok között soknak két számjegyű az egy éves hozama.
Makro / Külgazdaság Itt az igazság Kínáról – meddig mehet ez így tovább? 
Eidenpenz József | 2013. május 30. 12:31
Kínában sok minden nem olyan, amilyennek látszik. Negyedmilliárd ember dolgozik jogfosztottan, szinte rabszolgaként, miközben a dúsgazdag elit a saját zsebeit tömködi. A társadalmi feszültségek, a transzparencia hiánya és a várható gazdasági lassulás miatt a befektetők is egyre óvatosabbak.
Deviza / Áru 10 millióra büntette a PSZÁF a Bloomberget 
Privátbankár.hu | 2013. május 2. 14:19
A Bloomberg hírügynökség a jegybank múlt heti kamatdöntése előtt közzétett téves gyorshírével tiltott piacbefolyásolást valósított meg – állapította meg a PSZÁF, amely ezért a szolgáltatót tízmillió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.
Makro / Külgazdaság Tényleg kijön a magyar gazdaság a gödörből idén?  
Privátbankár.hu | 2013. január 23. 11:34
Az osztrák Erste Group Bank vezérigazgatója szerint a magyar gazdaság fellendüléséhez gazdaságpolitikai fordulatra van szükséges, de erősen kétséges, hogy az 2013-ban bekövetkezik-e.
Részvény / Deviza / Áru Új év, új remények: mibe fektessük a pénzünket? 
Privátbankár.hu | 2013. január 7. 13:16
Az Erste Group friss elemzése szerint Közép-Kelet-Európában a gazdaság visszaesése eléri a gödör alját az első negyedévben, a régió részvénypiacain visszafogott emelkedés várható.
Részvény / Deviza / Áru Romba dőlhet a magyar tőkepiac az új adó miatt 
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 12:58
A BÉT és a Befektetési Szolgáltatók Szövetsége szerint a tranzakciós illeték értékpapír és derivatív tranzakciókra történő kiterjesztése komoly versenyhátrányba hozhatja a magyar tőkepiacot, az állampapírpiacot, elüldözheti a magánbefektetői tőkét - van erre nemzetközi példa is.
Pénzügyi szektor PSZÁF: a pénzügyi szektor OK, a gazdaság billeg 
Privátbankár.hu | 2012. november 6. 12:43
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elemzése szerint a hazai pénzügyi szektor bizonytalanságát jelentheti a gazdasági növekedés hiánya és a jövő évi büdzsét érintő nyitott kérdések sokasága.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG