1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

KKV
Új rendszert indított el a Vállalkozók és Szolgáltatók Országos Szövetsége. A VOSZ-BESZ-hez csatlakozó kis- és középvállalkozások vásárlói-beszerzői közösséget alkothatnak, így kedvezőbb feltételeket alkudhatnak ki a szolgáltatóknál. A becslések szerint 30-170 ezer forintot is megtakaríthatnak havonta - 2013 végéig akár 38 milliárd forint is a kkv-knál maradhat.

A Vállalkozók és Szolgáltatók Országos Szövetsége 2012-ben új szolgáltatást vezet be tagjai számára: a VOSZ-BESZ Beszerzési és Szolgáltató Zrt. kedvezményes beszerzési lehetőséget biztosít a vállalatoknak.

Az új kezdeményezés emlékeztet a "lakossági vásárlók" épp reneszánszát élő közösségi vásárlói rendszerére, amit a nemzetközi piacon a Groupon képvisel, a hazai vásárlók pedig például a Bónuszbrigád vagy a Veddvelem szolgáltatásán keresztül ismerhetnek.

Mit tud a VOSZ-BESZ?

Néhány példa a csoportként fellépő cégek számára elérhető kedvezményekből: a Shell literenként 7,50-10 forintos kedvezményt kínál az üzemanyagárakból, az MVM Partner 5-20 százalékot az áramdíjból. A Vodafone kedvezményes percdíjakat és mobileszközöket kínál, gépjárművek árából pedig akár 1 millió forint fölötti kedvezmény is elérhető a rendszeren keresztül. A VOSZ-tagok díjmentesen vehetik igénybe a BESZ-t.

A VOSZ kezdeményézésben ugyanis a kedvezmény szintén az összefogáson alapul: a kis- és középvállalatok vásárlói közösséget hozhatnak létre, a közös fellépésnek köszönhetően pedig a beszállítók nagyvásárlóként kezelhetik őket - az ezzel a státusszal járó összes elérhető kedvezménnyel együtt. A létrehozott vásárlói közösségek, beszerzési társulások a szervezet szándékai szerint növelhetik a szektor versenyképességét.

A VOSZ-BESZ által megvalósított kedvezményes beszerzési rendszer keretében vezető üzemanyag-, távközlési, energetikai és autóipari cégek vállalták, hogy a rendszerhez csatlakozó kis-és középvállalkozások számára alapvető termékeket és szolgáltatásokat biztosítanak az eddig csak nagyvállalatok számára elérhető kedvezményes áron.

38 milliárdos megtakarítás 2013 végéig?

2012 áprilisában 575 ezer kis- és közepes vállalkozásról tudott a magyarországi statisztika. A várakozások szeirnt 2013 végéig 60 ezren csatlakozhatnak az új rendszerhez, ezzel 38 milliárd forintot takaríthatnak meg - mondta a bemutatkozó sajtótájékoztatón Szűcs Péter, a VOSZ-BESZ Zrt. igazgatója.

A 38 milliárdos végeredményhez vezető számításokat ismertetve Szűcs Péter elmondta: az áram, telefon, üzemanyag, banki és biztosítási költségeken a becslések szerint 30-170 ezer forintos megtakarítást remélhetnek a csatlakozók havonta.

Demján: ha nincs növekedés, marad a szegénység

 

Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke, az új rendszer ötletgazdája emlékeztetett: egy 9 évvel ezelőtti interjúban már jelezte, hogy a magyar vállalati szféra fölött gyülekeznek a felhők; ha nem áll be komoly változás, a régióban jelentős lemaradásba kerülhet a magyar kkv-szektor. Úgy tűnik, igazam lett - mondta a nagyvállalkozó. Vészhelyzetben pedig az összefogás az egyetlen kiút - ezt testesíti meg a VOSZ-BESZ: sok tízezer vállalkozás egy vásárlóként jelenik meg, és ebből az új pozícióból tárgyal a szolgáltató cégekkel.

Elérhető kedvezményes beszerzések:

 

  • havi elszámolású szolgáltatások (például telefon, elektromos energia)
  • napi vállalkozói tevékenységhez szükséges árucikkek (például nyomtatópapír)
  • nyersanyagok (például tégla, liszt, cukor)

Demján szerint 320 ezer vállalkozás fizet érdemileg adót Magyarországon, a cél az, hogy közülük 150 ezer csatlakozzon az új beszerzési rendszerhez, ami lépéselőnyt jelent mind a csatlakozó vállalkozók és a szolgáltatók számára is. A VOSZ célja, hogy minden szolgáltatási ágból sikerüljön partnert bevonni a rendszerbe.

Csak növekedésen keresztül tudjuk a szegénységet megszüntetni Magyarországon. Ha nincs növekedés, marad a szegénység. Az azonban, hogy a vállalkozói szektor csak az elszámolt amortizáció 50 százalékát képes visszapótolni egy év alatt, nem ígér fényes jövőt. A kkv-knek minden gazdasági előnyt meg kell ragadni, most a nagy szolgáltatók ebben megpróbálnak segíteni; ez egy nemes ügy - fogalmazott Demján Sándor. A szolgáltatók nincsenek monopolhelyzetben a VOSZ-BESZ-en belül, mindannyian tiszta versenyhelyzetben tudtak bekerülni a rendszerbe. Az összefogásban pedig nem 38, hanem száz és ezermilliárdok lehetnek, ha valóban megvalósul.

A bemutató végén a VOSZ és a csatlakozott szolgáltatók vezetői egy jelképes gombnyomással útjára indították a rendszert.

Címkék: KKV
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG