<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ukrajna ismét több fegyvert kért, Zelenszkij nem ad föl egy milliméternyi területet sem. Háborús összefoglaló.

  • Ukrajna külügyminisztere, Dmitro Kuleba azzal vádolta a NATO-t, hogy "szó szerint semmit sem tesz" az országa elleni orosz invázióval szemben.

Dmitro Kuleba-MTI.EPA-Jason SzenesDmitro Kuleba-MTI.EPA-Jason Szenes

  • Ukrajna ismét több fegyvert kért, beleértve a többszörös rakétakilövő rendszereket is, hogy felvegyék a versenyt az orosz tűzerővel. "Szükségünk van partnereink segítségére - mindenekelőtt fegyverekre Ukrajna számára. Teljes segítségre, kivételek nélkül, korlátok nélkül, ez lenne elegendő a győzelemhez" - mondta Volodimir Zelenszkij elnök országos beszédében.

  • Zelenszkij elutasította azt az elképzelést, hogy országának területeket kellene átengednie cserébe azért, hogy békét kössön Oroszországgal: "Senki sem fogja szuverenitásunk egyetlen grammját vagy a területünk egyetlen milliméterét sem elcserélni. Gyermekeink meghalnak, katonáinkat szétrobbantják a gránátok, mások pedig azt mondják, hogy áldozzunk fel területet. Tűnjetek el! Ez soha nem fog megtörténni", mondta.

Semmi jót nem hoz a háború. Fotó: MTI/EPASemmi jót nem hoz a háború. Fotó: MTI/EPA

  • Az ukrán külügyminisztérium szerint sérti a nemzetközi jogot Moszkva azon terve, hogy egyszerűsítse az orosz állampolgárság átadásának folyamatát Ukrajna oroszok által megszállt régióinak lakosai számára.
  • Az orosz erők újabb támadásokat indítottak kelet-ukrajnai városok ellen, és egyre inkább fennáll annak a veszélye, hogy teljesen bekerítik Szeverodonyeck városát.
  • A lizicsanszki rendőrség összegyűjti a megölt emberek holttesteit, hogy tömegsírokba temessék őket - közölte Szerhij Gaidai luhanszki területi kormányzó. Mintegy 150 embert temettek el egy tömegsírba az egyik lizicsanszki körzetben - tette hozzá a Reuters jelentése szerint.

  • Az orosz törvényhozók megszavaztak egy új törvényt, amely eltörölné a szerződéses katonák korhatárát. Katonai szakértők szerint Oroszországnak fenntarthatatlan csapat- és eszközveszteségekkel kell szembenéznie Ukrajnában, miután egy sor katonai kudarc miatt Moszkva kénytelen volt csökkenteni háborús céljait. (via The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Németország 1 milliárd euróval támogatja Ukrajnát? - ez történt eddig ma a háborúban
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 18:16
Több fontos esemény is az Ukrajna ellen immár 122. napja orosz katonai invázió során. Ezeket gyűjtöttük össze.
Makro / Külgazdaság Meredeken emelkednek az élelmiszerárak Svédországban is
Elek Lenke | 2022. június 25. 17:42
A tavalyi évhez képest 8,8 százalékkal.
Makro / Külgazdaság Terrorellenes készültséget rendeltek el Norvégiában
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 16:54
A legmagasabb szintű terrorizmusellenes készültséget rendelték el szombaton Norvégiában a hajnali oslói lövöldözéses merénylet után.
Makro / Külgazdaság Az ukránok már amerikai fegyverekkel lövik az oroszokat?
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 15:37
Az Egyesült Államok által szállított Himars rakétarendszereket már hadrendbe állították Ukrajnában, és célpontokat találnak el az Oroszország által elfoglalt kelet-ukrajnai területeken - közölte szombaton az ukrán hadsereg vezérkari főnöke.
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmába kezdett óriás szomszédjánál
Káncz Csaba | 2022. június 25. 15:01
A Kreml üzenete világos: amíg együttműködés és partnerség van, addig a területi követelések nem érvényesülnek. Máskülönben minden lehetséges – mint Ukrajna esetében.  Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság A nap képe: Budapesten is találtunk lángost baráti áron
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 14:01
Folytatjuk lángosmustránkat: ezúttal egy budapesti piacon néztünk körbe.
Makro / Külgazdaság Surányi György szerint ma 330-340 forintba kellene kerülnie egy eurónak
Csabai Károly | 2022. június 25. 11:01
Ezt tette volna lehetővé a volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász szerint, ha a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az év elején, amikor már látszott, hogy meglódul az infláció, sokkal nagyobb mértékű kamatemelést hajtott volna végre. Surányi György a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban arra is rámutatott, ez esetben például egy euró most akár 330-340 forint is lehetne.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kaptak az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:43
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) rontotta az amerikai gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését részben amiatt, hogy visszaesik a kereslet a jegybank szerepét betöltő Fed várhatóan agresszív kamatemelése miatt, ugyanakkor azzal számol, hogy az Egyesült Államok "szűken ugyan", de elkerüli a recessziót.
Makro / Külgazdaság Valami készül a Csendes-óceán partjainál
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:23
Ausztrália, az Egyesült Királyság, Új-Zéland, az Egyesült Államok és Japán új csoportot hozott létre, hogy erősítsék gazdasági és diplomáciai kapcsolataikat a csendes-óceáni térség országaival.
Makro / Külgazdaság Csaknem kétszázötven ukrán menekült kapott jó hírt a magyar rendőrségtől
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 09:36
Az ukrán-magyar határszakaszon 6990 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6570-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG