<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Zelenszkij csak Putyinnal tárgyalna, életfogytiglanra ítéltek a háborús bűnök miatt megtartott első perben egy orosz katonát, miközben többezer társa követett el háborús bűnöket. Az elmúlt órák háborús eseményei.

  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, Vlagyimir Putyin az egyetlen orosz politikus, akivel hajlandó találkozni, hogy megvitassák a háború befejezésének módját. „Az Orosz Föderáció elnöke dönt mindenről, ezért nem fogadhatok el bárkit” – jelentette ki a davosi Világgazdasági Fórumon tartott videóbeszédében. Azt is kijelentette, hogy teljes olajembargót, az orosz bankok leválasztását a globális pénzügyi rendszerből, az orosz IT-szektor teljes elszigetelését és az Oroszországgal folytatott kereskedelem tilalmát szorgalmazza a nyugattól.

A korábbi orosz támadásokban megrongálódott villamos a délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. május 21-én. Fotó: MTI/EPAA korábbi orosz támadásokban megrongálódott villamos a délkelet-ukrajnai Mariupolban 2022. május 21-én. Fotó: MTI/EPA

  • Lemondott egy orosz diplomata Genfben, amiatt, hogy országa megtámadta Ukrajnát, így tiltakozva az orosz külpolitika ellen. Borisz Bondarev, a genfi ​​ENSZ-képviselet tanácsadója nyilvános nyilatkozatában ezt írta: „Soha nem szégyelltem ennyire a hazámat.”
  • Kijevi bíróságon életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy orosz katonát egy ukrán civil meggyilkolásáért. Ő az első, akit háborús bűnök miatt elítéltek a háború első napjaiban történtekért.
  • Irina Venediktova, Ukrajna főügyésze elmondta, hogy 48 orosz katonát vádolnak háborús bűnökkel, és mintegy 13 ezer orosz katona feltételezett háborús bűneinek ügyében nyomoznak. Ugyanakkor az ukránok mintegy 600 gyanúsítottat tartanak fogva, akikről feltételezhető, hogy háborús bűnöket követtek el. 
  • Húsz ország jelentette be, hogy tovább támogatja segélyszállítmányaival Ukrajnát, és fejlettebb fegyvereket küld Ukrajnának, köztük szigonyvetőt és rakétákat a partok védelmére - mondta Lloyd Austin védelmi miniszter hétfőn újságíróknak. Dánia ígéretet tett arra, hogy Harpoon-rakétákat küld, amelyekkel az orosz haditengerészetet ki lehet üldözni Ukrajna fekete-tengeri kikötőiből, lehetővé téve a gabona és más mezőgazdasági termékek exportjának újraindítását.
  • Az Európai Unió valószínűleg "napokon belül" megállapodik az orosz olajimportra vonatkozó embargóról, és megkövetelheti a globális olajárak korlátozását mondta hétfőn Németország gazdasági minisztere. „Napokon belül áttörést érünk el” – helyezte kilátásba Robert Habeck, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság és az Egyesült Államok azon a javaslaton dolgozik, hogy többé ne fizessenek bármilyen árat az olajért, hanem korlátozzák a globális árakat.
  • Bíróság elé állítják azokat az ukrán harcosokat, akik feladták magukat a mariupoli kikötővárosban található Azovsztal acélműben – mondta az orosz állami médiának a szeparatista donyecki régió vezetője, Denis Pusilin.

(The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Németország 1 milliárd euróval támogatja Ukrajnát? - ez történt eddig ma a háborúban
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 18:16
Több fontos esemény is az Ukrajna ellen immár 122. napja orosz katonai invázió során. Ezeket gyűjtöttük össze.
Makro / Külgazdaság Meredeken emelkednek az élelmiszerárak Svédországban is
Elek Lenke | 2022. június 25. 17:42
A tavalyi évhez képest 8,8 százalékkal.
Makro / Külgazdaság Terrorellenes készültséget rendeltek el Norvégiában
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 16:54
A legmagasabb szintű terrorizmusellenes készültséget rendelték el szombaton Norvégiában a hajnali oslói lövöldözéses merénylet után.
Makro / Külgazdaság Az ukránok már amerikai fegyverekkel lövik az oroszokat?
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 15:37
Az Egyesült Államok által szállított Himars rakétarendszereket már hadrendbe állították Ukrajnában, és célpontokat találnak el az Oroszország által elfoglalt kelet-ukrajnai területeken - közölte szombaton az ukrán hadsereg vezérkari főnöke.
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmába kezdett óriás szomszédjánál
Káncz Csaba | 2022. június 25. 15:01
A Kreml üzenete világos: amíg együttműködés és partnerség van, addig a területi követelések nem érvényesülnek. Máskülönben minden lehetséges – mint Ukrajna esetében.  Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság A nap képe: Budapesten is találtunk lángost baráti áron
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 14:01
Folytatjuk lángosmustránkat: ezúttal egy budapesti piacon néztünk körbe.
Makro / Külgazdaság Surányi György szerint ma 330-340 forintba kellene kerülnie egy eurónak
Csabai Károly | 2022. június 25. 11:01
Ezt tette volna lehetővé a volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász szerint, ha a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az év elején, amikor már látszott, hogy meglódul az infláció, sokkal nagyobb mértékű kamatemelést hajtott volna végre. Surányi György a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban arra is rámutatott, ez esetben például egy euró most akár 330-340 forint is lehetne.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kaptak az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:43
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) rontotta az amerikai gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését részben amiatt, hogy visszaesik a kereslet a jegybank szerepét betöltő Fed várhatóan agresszív kamatemelése miatt, ugyanakkor azzal számol, hogy az Egyesült Államok "szűken ugyan", de elkerüli a recessziót.
Makro / Külgazdaság Valami készül a Csendes-óceán partjainál
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 10:23
Ausztrália, az Egyesült Királyság, Új-Zéland, az Egyesült Államok és Japán új csoportot hozott létre, hogy erősítsék gazdasági és diplomáciai kapcsolataikat a csendes-óceáni térség országaival.
Makro / Külgazdaság Csaknem kétszázötven ukrán menekült kapott jó hírt a magyar rendőrségtől
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 09:36
Az ukrán-magyar határszakaszon 6990 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6570-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG