3p
Újabb meghökkentő tervel állt elő a milliárdos feltaláló, most a repülőgép társaságokat döngölné a földbe.

Hírnevéhez méltóan újabb ambiciózus tervekkel állt elő a Tesla és a SpaceX alapítója: Egy olyan „űrrakéta” létrehozásán dolgoznak, amely egy óra alatt bárhova elérhet a Földön. Ha a BFR néven futó projekt valósággá válik, New Yorkból Shanghaiba  fél óra alatt eljuthatunk – ez hagyományos repülővel ma legalább 15 óra – írja a Bloomberg.

Elon Musk űrprogramja máris átformálta az űrutazás jövőjét az újra felhasználható, első fázisú rakéták megalkotásának köszönhetően, az új fejlesztés pedig a kereskedelmi repülőzés piacát is újraformálhatja.

„Ha már olyan helyekre utazunk, mint a Mars, miért ne vehetnénk célba a Földet?” – mondta Must az Nemzetközi Asztronautikai Kongresszuson. A legtöbb helyre fél óra alatt eljuthatnánk, de hatvan percen belül bárhová elutazhatnánk a Földön. Az utazás költsége ráadásul nagyjából megegyezne a mostani repülőgépek jegyáraival – tette hozzá.

2022-ben landolnának a Vörös Bolygón

A vállalat most a műhold üzemeltető cégek felé fordul, a projekt költségeit ugyanis szerződéses küldetésekből teremtenék elő. A BFR képes lesz műholdakat pályára állítani, szállíthat rakományt és legénységet a Nemzetközi Űrállomásra, illetve alkalmas Hold és Mars küldetések teljesítésére is. A hajótest negyven kabinjában nagyjából 100 embert lehetne utaztatni.

Ilyen még nem volt: Elon Musk már megint űrtörténelmet írt

A NASA Kennedy Űrközpontjából lőtték fel a Falcon 9-es hordozórakétát újból, ezzel bizonyítva, hogy kétszer is használhatóak a rakéták. Tovább >>>

Az 46 innovátor nagyjából 21 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik és korábban is megemlítette már, hogy saját tőkével is támogatja vállalata projektjeit. Korábban már szóba került egy ember nélküli Mars küldetés, a Red Dragon, ami 2018-ban közelítette volna meg a Vörös Bolygót. Az új tervek miatt azonban ez parkolópályára került, a tervek szerint a BFR 2022 landolna a Marson, két évre rá pedig már embereket is küldenének.

Elon Musk űrprogramja, a SpaceX 2002-ben indult azzal a céllal, hogy lehetővé tegye az emberiségnek más bolygók benépesítését. A társaság jelenleg a Falcon 9 rakétát használja a NASA küldetéseihez, de az amerikai haderőnek is segít műholdprojektekben. A SpaceX tervei között egy saját szatellit-hálózat létrehozása is szerepel.

Kutyaszorítóban a Tesla – mégsem olyan korrekt cég, mint gondoltuk?

az amerikai munkaügyi bíróság élt panasszal a Tesla felé, mivel olyan bejelentést kaptak, hogy a gyár számos ponton megsértette a munka törvénykönyvét. A cég dolgozóit tömörítő három szakszervezet szerint a munkásokkal aláírattak egy szerződést, amiben kötelezettséget vállalnak arra, hogy sem a munkájukról, sem annak körülményeiről nem beszélhetnek. Tovább >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Folytatódhat a borzalom a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 22. 11:08
Az Mfor Üzemanyagár-figyelő a nemzetközi trendek alapján 5-8 forintos áremelkedést valószínűsít a jövő hétre.
Makro / Külgazdaság Több mint 60 éves csúcsra hágott a közadósság egy nagy európai országban
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 13:46
A pénteken ismertetett legfrissebb közfinanszírozási adatok szerint jelentős növekedéssel száz százalék közvetlen közelébe emelkedett a hazai össztermékhez (GDP) mért brit államadósságráta a májussal zárult egy évben. Legutóbb több mint hat évtizede mértek ennél magasabb közadósságot Nagy-Britanniában.
Makro / Külgazdaság Egyre elkeserítőbb számokat látunk a kútoszlopokon
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 11:04
Szombattól ismét nő az üzemanyagok ára.
Makro / Külgazdaság Az IMF megtippelte, mikor lesz 2 százalék az eurózóna inflációja
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 09:54
A Nemzetközi Valutaalap szerint a jövő év második felében térhet vissza az eurózóna inflációja az Európai Központi Bank 2 százalékos célértékéhez.
Makro / Külgazdaság Utolsó figyelmeztetés – már a fél világ vízhiánnyal küzd
Káncz Csaba | 2024. június 21. 09:31
A világnak több vízre lesz szüksége a növénytermesztéshez és az állattenyésztéshez, miközben az egyre szűkösebbé válik. A világ lakosságának fele már most is súlyos vízhiánnyal küzd az év legalább egy részében. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Magyar BYD-k árasztják el Európát?
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 08:46
Amerikába nem adhatók el, az uniós védővám viszont csak a közösségen kívül gyártott autókra vonatkozik.
Makro / Külgazdaság Ugye Ön is érzi, milyen sokkal nőtt a fizetése?
Privátbankár.hu | 2024. június 21. 08:30
A KSH ismertette az áprilisi kereseti adatokat.
Makro / Külgazdaság Vegyünk dél-afrikai részvényeket? Szárnyal a rand és a tőzsde
Bózsó Péter | 2024. június 20. 18:59
Cyril Ramaphosa elnököt ismét beiktatták, az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) a piacbarát Demokratikus Szövetséggel (DA) készül koalíciós kormányt alakítani.
Makro / Külgazdaság Példátlan döntést hoztak a franciák az olimpiára tekintettel
Elek Lenke | 2024. június 20. 15:07
  A párizsiak között is nagy meglepetést keltett, hogy a vizes versenyek egy részét a Szajnán rendezik meg, hiszen már száz éve nem javasolják a fürdést a folyóban, annak kevésbé kielégítő vízminősége miatt. Az olimpia azonban jelentős javulást hozott e téren, sőt, idővel nemcsak a sportolók, de a helyi lakosok és a turisták is megmártózhatnak majd Párizs legendás-romantikus folyójában.
Makro / Külgazdaság Újabb szegmensben tör babérokra a pesti tőzsde üdvöskéje
Privátbankár.hu | 2024. június 19. 15:22
A Telekom helyett a 4iG támogatja Magyarország legsikeresebb, immár 28-szoros bajnok együttesét, amely a következő idényt One Veszprém néven és egy új, világhírű edzővel folytatja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG