<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb meghökkentő tervel állt elő a milliárdos feltaláló, most a repülőgép társaságokat döngölné a földbe.

Hírnevéhez méltóan újabb ambiciózus tervekkel állt elő a Tesla és a SpaceX alapítója: Egy olyan „űrrakéta” létrehozásán dolgoznak, amely egy óra alatt bárhova elérhet a Földön. Ha a BFR néven futó projekt valósággá válik, New Yorkból Shanghaiba  fél óra alatt eljuthatunk – ez hagyományos repülővel ma legalább 15 óra – írja a Bloomberg.

Elon Musk űrprogramja máris átformálta az űrutazás jövőjét az újra felhasználható, első fázisú rakéták megalkotásának köszönhetően, az új fejlesztés pedig a kereskedelmi repülőzés piacát is újraformálhatja.

„Ha már olyan helyekre utazunk, mint a Mars, miért ne vehetnénk célba a Földet?” – mondta Must az Nemzetközi Asztronautikai Kongresszuson. A legtöbb helyre fél óra alatt eljuthatnánk, de hatvan percen belül bárhová elutazhatnánk a Földön. Az utazás költsége ráadásul nagyjából megegyezne a mostani repülőgépek jegyáraival – tette hozzá.

2022-ben landolnának a Vörös Bolygón

A vállalat most a műhold üzemeltető cégek felé fordul, a projekt költségeit ugyanis szerződéses küldetésekből teremtenék elő. A BFR képes lesz műholdakat pályára állítani, szállíthat rakományt és legénységet a Nemzetközi Űrállomásra, illetve alkalmas Hold és Mars küldetések teljesítésére is. A hajótest negyven kabinjában nagyjából 100 embert lehetne utaztatni.

Ilyen még nem volt: Elon Musk már megint űrtörténelmet írt

A NASA Kennedy Űrközpontjából lőtték fel a Falcon 9-es hordozórakétát újból, ezzel bizonyítva, hogy kétszer is használhatóak a rakéták. Tovább >>>

Az 46 innovátor nagyjából 21 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik és korábban is megemlítette már, hogy saját tőkével is támogatja vállalata projektjeit. Korábban már szóba került egy ember nélküli Mars küldetés, a Red Dragon, ami 2018-ban közelítette volna meg a Vörös Bolygót. Az új tervek miatt azonban ez parkolópályára került, a tervek szerint a BFR 2022 landolna a Marson, két évre rá pedig már embereket is küldenének.

Elon Musk űrprogramja, a SpaceX 2002-ben indult azzal a céllal, hogy lehetővé tegye az emberiségnek más bolygók benépesítését. A társaság jelenleg a Falcon 9 rakétát használja a NASA küldetéseihez, de az amerikai haderőnek is segít műholdprojektekben. A SpaceX tervei között egy saját szatellit-hálózat létrehozása is szerepel.

Kutyaszorítóban a Tesla – mégsem olyan korrekt cég, mint gondoltuk?

az amerikai munkaügyi bíróság élt panasszal a Tesla felé, mivel olyan bejelentést kaptak, hogy a gyár számos ponton megsértette a munka törvénykönyvét. A cég dolgozóit tömörítő három szakszervezet szerint a munkásokkal aláírattak egy szerződést, amiben kötelezettséget vállalnak arra, hogy sem a munkájukról, sem annak körülményeiről nem beszélhetnek. Tovább >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Öngyilkos húzás lenne, ha Putyin keresztülvágtatna Ukrajnán
Wéber Balázs | 2022. január 27. 18:04
A háború drága, a szankciók fájnak, és amúgy semmi értelme tankokkal galoppozni idegen sztyeppéken. Kijev igényei jogosnak tűnhetnek, mint ahogy Moszkva félelmei is. Képzeljük csak el Reagan-elnök arcát, amint Mexikó bejelenti belépését a Varsói Szerződésbe. Jegyzet.  
Makro / Külgazdaság Mától kérhető a külképviseleti szavazás, de a járvány még bezavarhat 
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 15:21
A szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárok csütörtöktől kérhetik külképviseleti névjegyzékbe vételüket. A járvány miatt változhat a szavazást lebonyolító külképviseletek száma.
Makro / Külgazdaság Felelőtlen német kormány – drámaian alacsony szinten a gáztározók feltöltöttsége
Káncz Csaba | 2022. január 27. 15:06
Január 23-i adat szerint a német tározók 41 százalékos feltöltöttségen álltak, noha 2020-ban azon a napon 89 százalékon állt a mutató. A német háztartások fele gázzal fűt, mint ahogyan sok ipari létesítmény is arra van utalva. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Április 3-i népszavazást szeretne az ellenzék
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 14:27
A parlamenti választással egy időben. 
Makro / Külgazdaság Az oroszokat csak felbosszantotta az amerikaiak levele
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 11:50
Nem azt kapták Moszkvában, amit vártak az orosz külügyminiszter szerint. A további lépésekről Putyin dönt.
Makro / Külgazdaság Itt árstop, ott adócsökkentés - aláírta a lengyel elnök az áfát megvágó törvényt
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 11:07
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július végéig csökkentik egyebek között az üzemanyagok, az élelmiszerek és a földgáz áfáját.
Makro / Külgazdaság Újabb lökést kapott a forint Matolcsy Györgyéktől
Csabai Károly | 2022. január 27. 10:11
Ma megint kamatot emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Két nappal azután, hogy a Monetáris Tanács az alapkamatot 50 bázisponttal, 2,9 százalékra vitte fel, a ma kora délután esedékes egyhetes betéti tenderen az MNB az előző négy alkalomhoz képest 30 bázisponttal magasabban, 4,3 százalékon fogadja be a kereskedelmi bankok ajánlatait.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György szerint nem fenntartható a magyar felzárkózás
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 09:51
Nem elégséges a teljes sikerhez az eddig követetett modell a jegybankelnök legújabb írása szerint, az évtized kulcsa pedig az infláció elleni sikeres fellépés lehet.
Makro / Külgazdaság Írásban reagált az Egyesült Államok az orosz követelésekre
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 07:31
Az amerikai külügyminiszter szerint "komoly diplomáciai útvonalat" jelöltek ki a levélben, de közben arra figyelmeztette az Ukrajnában tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy "erősen fontolják meg a távozást" az országból.
Makro / Külgazdaság Történelmi mélypontot a brit autógyártás
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 06:54
1956 óta nem gyártottak ilyen kevés autót Nagy-Britanniában.
hírlevél
Ingatlantájoló