<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Újabb meghökkentő tervel állt elő a milliárdos feltaláló, most a repülőgép társaságokat döngölné a földbe.

Hírnevéhez méltóan újabb ambiciózus tervekkel állt elő a Tesla és a SpaceX alapítója: Egy olyan „űrrakéta” létrehozásán dolgoznak, amely egy óra alatt bárhova elérhet a Földön. Ha a BFR néven futó projekt valósággá válik, New Yorkból Shanghaiba  fél óra alatt eljuthatunk – ez hagyományos repülővel ma legalább 15 óra – írja a Bloomberg.

Elon Musk űrprogramja máris átformálta az űrutazás jövőjét az újra felhasználható, első fázisú rakéták megalkotásának köszönhetően, az új fejlesztés pedig a kereskedelmi repülőzés piacát is újraformálhatja.

„Ha már olyan helyekre utazunk, mint a Mars, miért ne vehetnénk célba a Földet?” – mondta Must az Nemzetközi Asztronautikai Kongresszuson. A legtöbb helyre fél óra alatt eljuthatnánk, de hatvan percen belül bárhová elutazhatnánk a Földön. Az utazás költsége ráadásul nagyjából megegyezne a mostani repülőgépek jegyáraival – tette hozzá.

2022-ben landolnának a Vörös Bolygón

A vállalat most a műhold üzemeltető cégek felé fordul, a projekt költségeit ugyanis szerződéses küldetésekből teremtenék elő. A BFR képes lesz műholdakat pályára állítani, szállíthat rakományt és legénységet a Nemzetközi Űrállomásra, illetve alkalmas Hold és Mars küldetések teljesítésére is. A hajótest negyven kabinjában nagyjából 100 embert lehetne utaztatni.

Ilyen még nem volt: Elon Musk már megint űrtörténelmet írt

A NASA Kennedy Űrközpontjából lőtték fel a Falcon 9-es hordozórakétát újból, ezzel bizonyítva, hogy kétszer is használhatóak a rakéták. Tovább >>>

Az 46 innovátor nagyjából 21 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik és korábban is megemlítette már, hogy saját tőkével is támogatja vállalata projektjeit. Korábban már szóba került egy ember nélküli Mars küldetés, a Red Dragon, ami 2018-ban közelítette volna meg a Vörös Bolygót. Az új tervek miatt azonban ez parkolópályára került, a tervek szerint a BFR 2022 landolna a Marson, két évre rá pedig már embereket is küldenének.

Elon Musk űrprogramja, a SpaceX 2002-ben indult azzal a céllal, hogy lehetővé tegye az emberiségnek más bolygók benépesítését. A társaság jelenleg a Falcon 9 rakétát használja a NASA küldetéseihez, de az amerikai haderőnek is segít műholdprojektekben. A SpaceX tervei között egy saját szatellit-hálózat létrehozása is szerepel.

Kutyaszorítóban a Tesla – mégsem olyan korrekt cég, mint gondoltuk?

az amerikai munkaügyi bíróság élt panasszal a Tesla felé, mivel olyan bejelentést kaptak, hogy a gyár számos ponton megsértette a munka törvénykönyvét. A cég dolgozóit tömörítő három szakszervezet szerint a munkásokkal aláírattak egy szerződést, amiben kötelezettséget vállalnak arra, hogy sem a munkájukról, sem annak körülményeiről nem beszélhetnek. Tovább >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ki adta a legtöbb nehézfegyvert Ukrajnának? A válasz meglepő
Litván Dániel | 2022. október 3. 19:13
Nem az Egyesült Államok és nem is a NATO, hanem Oroszország volt olyan előzékeny, hogy kisegítette a hiányt szenvedő ukránokat. A zsákmányolt orosz fegyverek nélkül a harkivi és a limani győzelem sem jöhetett volna össze az ukránoknak.
Makro / Külgazdaság A vádkikényszerítés lehetősége az első lépés az uniós pénzek lehívása felé
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 17:40
Az uniós pénzek lehívása érdekében az Országgyűlés elfogadta a Büntetőeljárási törvény módosítását, de a kormány az Alkotmánybíróság előzetes normakontrollját kéri, melyről kedden dönt a Ház. A javaslatcsomag többi eleméről ugyancsak kedden szavaznak a honatyák.
Makro / Külgazdaság Nem, továbbra sem lesz szankció a gázra
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 16:40
Az Európai Unió újabb szankciós csomagra készül, amely annak ellenére, hogy a magyar kormány ezekből itthon belpolitikai gumicsontot alkotott, továbbra sem érinti azokat a területeket, amely miatt magyar vétó fenyegetne. Többek között erről beszélt kollégánk, Király Béla a Trend FM Reggeli Monitor című műsorában.
Makro / Külgazdaság A brit miniszterelnök kétségbeesetten küzd a túléléséért
Káncz Csaba | 2022. október 3. 15:28
A Munkáspárt esélyei a 12 éve uralkodó toryk leváltására jobbak, mint bármikor. A baloldali párt vezére szürke és unalmas személyiség, de most remélheti, hogy a britek éppen erre vágynak a Boris Johnson vezette politikai show és Liz Truss szellemvasútja után. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Sokat bukott az első fél évben a horvát villamosenergia-cég
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 15:07
Költségei a tavalyi év azonos időszakához képest 89, míg bevételei csak 32 százalékkal nőttek.
Makro / Külgazdaság Csökkent Kína külső adóssága
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 14:04
Egy negyedév alatt 3 százalékkal csökkent a távol-keleti nagyhatalom külső adóssága. Ezzel párhuzamosan 1 százalékpontot csökkent a közép- és hosszú lejáratú kötelezettségek teljes adóssághoz viszonyított aránya is.
Makro / Külgazdaság A nap képe: így védik a norvég fúrótornyokat a robbantások után
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 12:06
Egy héttel ezelőtt ismeretlenek felrobbantották az Északi Áramlatot. Azóta több állam is bejelentette, hogy fokozza energetikai infrastruktúrájának védelmét.
Makro / Külgazdaság Újra rossz világ jön a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 09:41
Szerdától a 95-ös oktánszámú benzinért bruttó 25, míg a gázolajért 18 forinttal kell többet fizetnie annak, akit nem véd a kormányzati ársapka.
Makro / Külgazdaság Megint egy gyenge adat borzolhatja az Orbán-kormány kedélyeit
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 09:00
A külkereskedelmi egyenleg nagyobb mértékben romlott, mint ahogy azt a KSH becsülte.
Makro / Külgazdaság Vészjósló értesülés: útnak indult az orosz nukleáris tengeralattjáró
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 08:41
Állítólag a NATO hírszerzési jelentést küldött a tagországoknak, figyelmeztetve, hogy a K-329 Belgorod orosz nukleáris tengeralattjáró „eltűnt a bázisáról”.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG