<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Újabb meghökkentő tervel állt elő a milliárdos feltaláló, most a repülőgép társaságokat döngölné a földbe.

Hírnevéhez méltóan újabb ambiciózus tervekkel állt elő a Tesla és a SpaceX alapítója: Egy olyan „űrrakéta” létrehozásán dolgoznak, amely egy óra alatt bárhova elérhet a Földön. Ha a BFR néven futó projekt valósággá válik, New Yorkból Shanghaiba  fél óra alatt eljuthatunk – ez hagyományos repülővel ma legalább 15 óra – írja a Bloomberg.

Elon Musk űrprogramja máris átformálta az űrutazás jövőjét az újra felhasználható, első fázisú rakéták megalkotásának köszönhetően, az új fejlesztés pedig a kereskedelmi repülőzés piacát is újraformálhatja.

„Ha már olyan helyekre utazunk, mint a Mars, miért ne vehetnénk célba a Földet?” – mondta Must az Nemzetközi Asztronautikai Kongresszuson. A legtöbb helyre fél óra alatt eljuthatnánk, de hatvan percen belül bárhová elutazhatnánk a Földön. Az utazás költsége ráadásul nagyjából megegyezne a mostani repülőgépek jegyáraival – tette hozzá.

2022-ben landolnának a Vörös Bolygón

A vállalat most a műhold üzemeltető cégek felé fordul, a projekt költségeit ugyanis szerződéses küldetésekből teremtenék elő. A BFR képes lesz műholdakat pályára állítani, szállíthat rakományt és legénységet a Nemzetközi Űrállomásra, illetve alkalmas Hold és Mars küldetések teljesítésére is. A hajótest negyven kabinjában nagyjából 100 embert lehetne utaztatni.

Ilyen még nem volt: Elon Musk már megint űrtörténelmet írt

A NASA Kennedy Űrközpontjából lőtték fel a Falcon 9-es hordozórakétát újból, ezzel bizonyítva, hogy kétszer is használhatóak a rakéták. Tovább >>>

Az 46 innovátor nagyjából 21 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik és korábban is megemlítette már, hogy saját tőkével is támogatja vállalata projektjeit. Korábban már szóba került egy ember nélküli Mars küldetés, a Red Dragon, ami 2018-ban közelítette volna meg a Vörös Bolygót. Az új tervek miatt azonban ez parkolópályára került, a tervek szerint a BFR 2022 landolna a Marson, két évre rá pedig már embereket is küldenének.

Elon Musk űrprogramja, a SpaceX 2002-ben indult azzal a céllal, hogy lehetővé tegye az emberiségnek más bolygók benépesítését. A társaság jelenleg a Falcon 9 rakétát használja a NASA küldetéseihez, de az amerikai haderőnek is segít műholdprojektekben. A SpaceX tervei között egy saját szatellit-hálózat létrehozása is szerepel.

Kutyaszorítóban a Tesla – mégsem olyan korrekt cég, mint gondoltuk?

az amerikai munkaügyi bíróság élt panasszal a Tesla felé, mivel olyan bejelentést kaptak, hogy a gyár számos ponton megsértette a munka törvénykönyvét. A cég dolgozóit tömörítő három szakszervezet szerint a munkásokkal aláírattak egy szerződést, amiben kötelezettséget vállalnak arra, hogy sem a munkájukról, sem annak körülményeiről nem beszélhetnek. Tovább >>>

Makro / Külgazdaság Száműzetésben halt meg a korábbi pakisztáni elnök
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 10:51
Hetvenkilenc éves korában elhunyt Pervez Musarraf volt pakisztáni elnök Dubajban - jelentette be vasárnap a pakisztáni hadsereg és az Egyesült Arab Emírségek pakisztáni konzulátusa.
Makro / Külgazdaság Lakóépületet támadtak rakétával Harkivban az oroszok
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 10:28
Hárman megsebesültek egy orosz rakétacsapásban, amely egy lakóépületet ért vasárnap Harkiv városában - közölte Telegramon a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója.
Makro / Külgazdaság Máris komoly gondjai vannak Meloninak?
Király Béla | 2023. február 5. 10:10
Giorgia Meloni miniszterelnök a feszültséget keltő belpolitikai viták azonnali enyhítésére szólította fel a kormány- és ellenzéki pártokat szombaton közölt nyílt levelében, miközben Rómában és Milánóban az anarchista mozgalom csoportjai vonultak utcára.
Makro / Külgazdaság A vérszivattyú sem érdekli az oroszokat, folytatódik a nyomás
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 08:58
Az oroszok kegyetlen anyagháborút folytatnak, a veszteségektől függetlenül próbálják növelni a katonák számát a frontokon. Emiatt folyamatosan nagyon sok embert veszítenek, miközben jelképes eredményeket érnek el a fronton. Vasárnap reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Peking tiltakozik, Amerika hajthatatlan – a kémbotrány folytatódik
Privátbankár.hu | 2023. február 5. 08:32
A kínai külügyminisztérium vasárnap tiltakozott Washingtonnál, amiért az amerikai haderő megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt.
Makro / Külgazdaság A világ nincs felkészülve a hosszú őrlődésre – pedig az jöhet!
Tiszóczi Roland | 2023. február 5. 05:39
A demográfiai hanyatlás és a deglobalizáció miatt az infláció magasabb maradhat, mint amihez a döntéshozók a járvány előtt hozzászoktak. Ez mind a jegybankok, mind a kormányzatok beavatkozási lehetőségét erősen korlátozza majd, így pedig hosszú recesszió jöhet.
Makro / Külgazdaság Elkezdték odaadni az orosz oligarchák lefoglalt pénzét az ukránoknak
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 16:55
Az USA-ban most először járultak hozzá, hogy egy orosz oligarcha lefoglalt vagyonából Ukrajna újjáépítését támogassák. Újabb fogolycserére került sor a háborúzó felek közt - összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Betelt a pohár a magyar orvosoknál: nem viszik tovább a rossz egészségügyi rendszert a hátukon
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 15:02
Nem viszik hátukon tovább a rossz egészségügyi rendszert az orvosok: rendkívüli közgyűlésen döntöttek erről szombaton. Követeléseket fogalmaztak meg, és azt javasolják az orvosoknak: ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik, önkéntes többletmunkájuk felmondását.
Makro / Külgazdaság Újabb ország küld Leopard harckocsikat Ukrajnába
Privátbankár.hu | 2023. február 4. 13:14
Portugália Leopard 2 típusú harckocsikat küld Ukrajnának - közölte Antonio Costa miniszterelnök. Igaz, először rendbe kell hozni őket.
Makro / Külgazdaság Kovács Gergely: az EU nem arra lett kitalálva, hogy olyan szereplők legyenek benne, mint Magyarország
Székely Sarolta | 2023. február 4. 11:41
Kétéves születésnapját ünnepeli most az Mfor.hu és a Privátbankár.hu online rendezvénye, a Klasszis Klub. Ezúttal Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke volt vendégünk, akivel a következő évi választások mellett beszélgettünk a közbeszerzésekről, uniós pénzekről és az ellenzék állapotáról is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG