Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A parlamenti frakcióból már kiléptek, de ennél is tovább mehetnek - olvasható ki a miniszter szavaiból. További részletek a mai Kormányinfóról.

A mai Kormányinfón a járványhelyzeten túl más témák is szóba kerültek, igaz, csak röviden, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely miniszternek vissza kellett térnie a még tartó kormányülésre.

Az egészségügyi szolgálati jogviszony körül kialakult vitákat azzal zárta le a miniszter, hogy az egészségügyi dolgozók szinte egyhangúlag fogadták el a szerződést, 96,3 százalékuk aláírta a dokumentumot. Szerinte ez az mutatja, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy új körülmények és lényegesen megemelt fizetések mellett az ápolók ebben a nehéz helyzetben is szolgálatot teljesítsenek

Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón (MTI/Illyés Tibor)Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón (MTI/Illyés Tibor)

Ezt követően a vakcinaigazolvánnyal kapcsolatos kérdésekre - miért nem lesz feltüntetve azon a vakcina típusa, és lehet-e majd így külföldre utazni ezzel az igazolvánnyal - reagált. Gulyás szerint az Európai Uniónak nincs pillanatnyilag egységes szabályozása. Szándékok, elképzelések léteznek, de egységes irányelv még nincs. A miniszter szerint érdemes figyelembe venni a német kancellár, Angela Merkel álláspontját, aki szerint "a nemzeti hatóságokna kell kiálltaniuk az oltási igazolványokat, és ezt aztán Európában mindenhol el kell fogadni".

Jelezte, hogy "viszonossági alapon minden államnak el kell majd fogadnia a másik állam kártyáját". Ha ezt valamelyik ország velünk szemben nem tenné meg, akkor Magyarország sem fogja elfogadni annak az országnak az igazolványát - tette egyértelművé.

A harmadik téma pedig a Fidesz kilépése volt az Európai Néppárt parlamenti frakciójából. Gulyás erről úgy fogalmazott, hogy a néppárti frakció teljesen lényegtelen alapszabály-módosításokkal foglalkozik akkor, amikor a járványhelyzet állítja komoly kihívás elé az államokat. Szerinte "ez önmagában is mutatja egy pártnak az éretlenségét", s különösen sérelmes, ha ezt egy ország ellen hozzák meg. Gulyás értékelése szerint a magyar kormány a hagyományos néppárti értékeket képviseli, és ezt várták volna el a Néppárttól is, például a migrációval kapcsolatban.

A pártnak egyelőre még a tagjai vagyunk, de a frakcióból kiléptünk - közölte, hozzátéve, hogy ez a jövőre nézvést irányt mutat. Végül hangsúlyozta, hogy a Fidesz néppárti tagsága melletti érv volt a jó magyar-német kapcsolat, amelynek megőrzésére van esély a jövőben is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Újabb pofonokat kapott az AstraZeneca – felkészül a Johnson&Johnson
Wéber Balázs | 2021. április 15. 16:47
A brit-svéd gyógyszergyártó vakcinája iránti bizalmat a korábbi felfüggesztések már megingatták, a legújabb hírek pedig akár teljesen romba dönthetik. Dánia tegnap teljes egészében törölte az AstraZenecát az oltási programjából, az EU pedig nem hosszabbítaná meg szerződését a céggel, mint ahogy a Johnson&Johnsonnal sem. Magyarország továbbra is teljes körűen használja az AstraZenecát, a Johnson&Johnson (Janssen) vakcinát viszont egyelőre jegeli.   
Makro / Külgazdaság Kormányinfó: 4 millió oltott után lesz jelentősége a védettségi igazolványoknak
Székely Sarolta | 2021. április 15. 12:06
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a járványhelyzetről és a kormánydöntésekről szokásos Kormányinfóján számolt be. 
Makro / Külgazdaság Nagyot esett az építőipar, lassú lesz a kilábalás
Privátbankár.hu | 2021. április 15. 11:22
Egy év alatt 16,1, az előző hónaphoz képest 11,7 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene - jelentette az idei és a tavalyi februárt összehasonlító összefoglalójában a KSH.
Makro / Külgazdaság Heti csúcson az új fertőzöttek száma, de végre csökken az aktív fertőzötteké
Privátbankár.hu | 2021. április 15. 09:06
Az aktív fertőzöttek mellett a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is csökken, de az új fertőzöttek száma emelkedett, az oltás pedig lelassult.
Makro / Külgazdaság Nyári táborozásról, osztálykirándulásról álmodnak a nagycsaládosok
Privátbankár.hu | 2021. április 15. 08:29
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint kimerültek a családok az otthoni online oktatás miatt, és a diákok is szeretnének kirándulni.
Makro / Külgazdaság Újabb milliárdokat pakolt át a kormány - a magyar hírszerzés a legnagyobb nyertes
Privátbankár.hu | 2021. április 15. 07:21
A Magyar Közlönyben olvasható határozatból derül ki, hogyan tologatja a pénzt a kormány.
Makro / Külgazdaság Amerika véget vet a leghosszabb háborújának: Biden bejelentette a kivonulást
MTI | 2021. április 15. 06:37
Kivonulnak Afganisztánból az amerikai csapatok a New York- i terrortámadás huszadik évfordulójáig, szeptember 11-ig - jelentette be szerdán Joe Biden amerikai elnök a Fehér Ház Roosevelt-termében elmondott beszédében.
Makro / Külgazdaság Moszkva és Peking agresszívabb információs hadviselésre kapcsolt
Káncz Csaba | 2021. április 14. 19:29
A második hidegháború korában újra a nagyhatalmi vetélkedés dominál, ahol a Kreml stratégiai ambíciói eléréséhez Új Generációs Hadviselést alkalmaz. A Vuhanban kitört COVID-19 járvány miatt Kína is magasabb szintre kapcsolta (dez)információs műveleteit világszerte. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A chiphiány több, mint gazdasági kérdés - az amerikai-kínai vetélkedés újabb terepe
Király Béla | 2021. április 14. 16:59
Az elmúlt hónapokban a félvezetők hiánya meghatározó téma volt mind a járműgyártás, mind az elektronikai ipar szempontjából. A kereslet-kínálat megbillenésén túl a háttérben érdekes folyamatok zajlanak, amelyek tovább bonyolítják a helyzetet.
Makro / Külgazdaság Burgenlandban feloldják a teljes zárlatot
MTI | 2021. április 14. 16:00
Burgenland - Ausztria két másik két keleti tartományával, Béccsel és Alsó-Ausztriával szemben - a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett, április 1-e óta tartó teljes zárlat feloldása mellett döntött - jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök szerdán.
hírlevél
depositphotos