3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Mekkora üzlet pandémia után Eb-t rendezni? Hogyan élték túl a Járvány Évét, 2020-at a médiapiac szereplői? Egyáltalán, kik voltak az előző év nyertesei a gazdaságban? Erről és sok minden másról is szó volt a Trend FM hétfő délelőtti műsorában, melynek vendége kollégánk, Baka F. Zoltán volt.

Hamarosan minden más hírt kiszorít a médiából a futball Európa-bajnokság: az első meccsre e hét pénteken kerül sor, és mivel a tornán a magyar válogatott is érintett, sőt, a csoportmeccseink közül a Puskás Arénában rendezik azt a kettőt, amelyeken a magyar csapat a pályaválasztó, biztos felfokozott lesz az érdeklődés.

Idén valaki hazaviszi a trófeát
Idén valaki hazaviszi a trófeát

A sport azonban nem csak szórakozás, hanem nagyon komoly, eurómilliárdban mérhető üzlet is. Legalábbis az volt, amíg "normális" világban éltünk, értsd: nem kellett egy gyilkos vírushoz igazítanunk az életünket.

Paradox módon lehet, hogy ennek ellenére jó üzlet lesz az idei Eb is - vélekedett kollégánk. A bevételek meghatározó részét ugyanis már a tévés közvetítési díjak teszik ki, amelyeket korábban lekötnek. Ráadásul pandémiás időben, amikor a stadionokba jó esetben is csak szűrővizsgálat után (vagyis az oltást vagy a fertőzés, betegség lefolyását igazoló okmány birtokában) lehet bejutni, még inkább felértékelődik a tévés közvetítés a hirdetők számára. Vagyis globálisan nézve ami esetleg elvész a meccsbelépőkön, azt visszahozhatják a közvetítéshez kapcsolódó bevételek. Valaki nyerni fog ezen, üzleti értelemben is.

Természetesen manapság az üzleti szempontok sorából nem lehet kihagyni a klímára gyakorolt hatások költségét. Azzal, hogy az eseményt "porították", azaz nem egy ország rendezi a meccseket, hanem 11 nemzet városaiban bonyolítják le az Eb-t, nagyobbak lesznek az utazással járól káros könyezeti hatások. Már a csoportmeccseket sem ugyanott játsszák le a csapatok, akiket követni fognak a szurkolók, ami fokozottan igénybe fogja venni a környezetet - hívják fel a figyelmet elemzők.

A futball Eb mellett a médiapiac helyzetéről is szó esett a beszélgetésben, miután már rendelkezésre állnak az előző évi üzleti beszámolók. Ezekből az a furcsa kép rajzolódik ki, hogy bár az előző év első felében még minden ágazati szereplő aggódott, az év végére több kiadónál is konszolidálódott a helyzet, ha úgy tetszik, sikerült megmenteni az évet. Ennek okairól, valamint arról, hogy miért nem sikerült ez az egyik legnagyobb portálnak, az index.hu-nak, a műsorban lelik meg a választ. Mint ahogy arra a kérdésre is, hogy mire volt szükség 2020-ban a sikeres üzlethez az építőiparban.

Itt hallgathatja meg az adást: 

   

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Nem jött örömhír a magyar iparról
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 08:30
A második becslés sem sok okot adott az örömre.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott a Szegeden építkező kínai autógyár
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 13:16
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
Makro / Külgazdaság Le kell cserélni az árakat a magyar benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 12:03
A gázolaj átlagára péntektől 600 forint fölé kerül. 
Makro / Külgazdaság Sötét alagútba tart a német lokomotív
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 11:27
A kelet-közép-európai régió gazdasága az a német iparhoz kapcsolódó beszállítói láncra épül, így idegesítő azt látni, hogy a rendszer központja olyan fordulóponthoz ért, amit mintha nem tudna kezelni. Legalábbis erre jutott egy friss elemzés. 
Makro / Külgazdaság Meglepetést okozott Kína
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 10:34
A piaci várakozásokat alulmúlta a kínai infláció. 
Makro / Külgazdaság Az oroszok tudják, hogy elveszíthetik a háborút?
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 07:22
Harkivot visszafogottabban lövik az oroszok, miután az ukrán sereg támadja az orosz területen lévő csapatokat. 
Makro / Külgazdaság Nagyon nagy a baj: nincs elég cement, tégla, üveg és beton Ukrajnában
Mester Nándor | 2024. június 11. 15:17
Az építőanyagokat előállító gyárak közül sokat lebombáztak az oroszok, az ukránok pedig nem tudják hitelesen felmérni, hogy mennyi anyag kell az infrastruktúra és az épületek újjáépítéséhez. Enélkül a nyugati kormányok és cégek nem fognak túl sok pénzt adni, miközben azért a vállalatok ugrásra készen várják, hogy béke legyen.
Makro / Külgazdaság Tizenharmadszor is átírta az alaptörvényt az Országgyűlés
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 14:57
Szabályozni kellett, kinek nem adhat kegyelmet a jövőben a köztársasági elnök - de az uniós hitelfelvétel módjáról és a hadsereg bevetésének lehetőségéről is rendelkeztek.
Makro / Külgazdaság Irigykedve nézünk erre a cseh adatra
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 10:59
Csehországban főként az élelmiszerárak mérséklődése miatt csökkent a pénzromlás mértéke májusban.
Makro / Külgazdaság Mi kell ahhoz, hogy jobban éljünk? Botos Katalint erről is kérdezzük a Klasszis Klubban
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 16:22
A közgazdász, gazdaságtörténész, a rendszerváltás utáni első kormány, az Antall József vezette kabinet pénzügyi államtitkára, majd tárca nélküli minisztere, az Állami Bankfelügyelet 1992-1994 közötti elnöke június 19-én, szerdán délután fél 4-kor lesz a vendégünk. Az egyórás beszélgetésen szokás szerint nemcsak mi kérdezzük Botos Katalint, hanem Önök is, ehhez csak egy ingyenes regisztrációra van szükség.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG