4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Sem a fegyverek, sem a diplomaták nem pihentek pünkösdvasárnapra virradóra sem.

  • Hét hónappal az Oroszországot a megszállt Krím félszigettel összekötő Kercsi-hídon történt robbanást követően az ukrán elhárítás vezetője, Vaszil Maljuk elismerte, hogy az általa vezetett szervezetnek köze volt a támadáshoz. „Miután ez egy logisztikai útvonal, amelyet el kellett vágnunk az ellenségtől, meghoztuk a megfelelő intézkedést” – mondta Maljuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetője egy Youtube-interjúban Dmitro Komarov újságírónak. A művelet részleteiről nem árult el többet. Az SZBU vezetője azt mondta, hogy a „hadviselés hagyományainak” megfelelően jártak el, és elárulta azt is, hogy az SZBU a háború elején, 2022 februárjában különleges egységet hozott létre, melynek feladata szabotázsakciók végrehajtása az orosz erők ellen ukrán területen.

Az utánpótlási útvonalként üzemelő híd megsérült, napokig nem lehetett használni. Fotó: MTI/AP
Az utánpótlási útvonalként üzemelő híd megsérült, napokig nem lehetett használni. Fotó: MTI/AP

  • Az ukrán fegyveres erők parancsnoka, Valerij Zaluzsnyij tábornok a közösségi médiában kijelentette: „Eljött az idő, hogy visszavegyük azt, ami a miénk” Zaluzsnij nyilatkozatát a Telegram üzenetküldő alkalmazásban szombaton egy filmes videó kísérte, amelyen az erősen felfegyverzett ukrán katonák harcra készülnek.
  • Robbanások rázták meg az ukrán fővárost vasárnap hajnalban – mondta Vitalij Klicsko kijevi polgármester, hozzátéve, hogy az információk tisztázása folyamatban van, és a védelmi rendszerek légi célpontokat lőttek le. Klicsko elmondta, hogy legalább egy ember meghalt és többen megsebesültek a Kijev elleni éjszakai támadásban.
  • Megöltek egy építőmunkást az oroszországi Plehovo falu közelében, néhány kilométerre az ukrán határtól, miután ukrán oldalról lövöldöztek – közölte Roman Sztarovojt, a kurszki régió kormányzója. Plehovo közelében munkálatokat végeznek az államhatár védelmi vonalain – közölte a kormányzó a Telegramon.
  • Az orosz sajtó szerint Ukrajna szombaton dróntámadások sorozatával sújtott olajvezeték-létesítményeket Oroszország mélyén, beleértve a Barátság kőolajvezetéket kiszolgáló állomást, amely nyugat-szibériai nyersolajat szállít Európába. Az Oroszországon belüli ukrán dróntámadások intenzitása nőtt az elmúlt hetekben, és a New York Times arról számolt be, hogy az amerikai hírszerzés szerint Ukrajna áll a május eleji, Kreml elleni dróntámadás mögött.
  • Oroszország visszautasította Joe Biden amerikai elnök kritikáját Moszkva taktikai nukleáris fegyverek fehéroroszországi telepítésére vonatkozó tervével kapcsolatban, mondván, Washington évtizedek óta éppen ilyen nukleáris fegyvereket telepített Európába. Oroszország csütörtökön bejelentette, hogy a Szovjetunió 1991-es bukása óta először hajtja végre az ilyen fegyverek határain kívülre telepítését, Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök pedig azt mondta, hogy a fegyverek már úton vannak.
  • Oroszország a jövő hónapban megkezdi a német diplomaták, tanárok és kulturális intézmények alkalmazottainak kiutasítását. Az intézkedés várhatóan tovább súlyosbítja a feszültséget a két ország között.
  • Oroszország „cinikus, gátlástalan spekulációval” vádolta Japánt Tokiónak a Moszkva által jelentett nukleáris fenyegetéssel kapcsolatos megjegyzéseivel kapcsolatban, és megígérte, hogy reagál Japán legutóbbi szankcióira, amelyeket Oroszország ukrajnai inváziója miatt vezettek be. A japán kabinet főtitkára, Hirokazu Macuno pénteken kijelentette, hogy Japán további szankciókat vezet be Oroszország ellen, miután a múlt héten rendezett tokiói G7-csúcson megállapodtak a Moszkva ukrajnai inváziójának megbüntetésére irányuló intézkedések fokozásáról.
  • Teherán szombaton Irán-ellenes propagandával vádolta meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki azt követelte Irántól, hogy állítsa le a drónok Oroszországba szállítását. Zelenszkij szerdai videóbeszédében felszólította az irániakat, hogy állítsák le a „történelem sötét oldalára” sodródását Moszkva drónokkal történő ellátásával.

(MTI, The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Ismét harmadik országba tévedt egy háborús rakéta
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 20:03
A hétfői a háború 579. napja volt. Ezek az elmúlt órák legfontosabb eseményei. 
Makro / Külgazdaság Itt az orosz visszavágás azért, mert letartóztatnák Putyint
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 19:34
A Nemzetközi Büntetőbíróságnak vágtak vissza az oroszok.
Makro / Külgazdaság Olyasmire készül Ukrajna, amivel korábban még nem próbálkoztak
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 18:31
Áthidalnák a fűtési szezon egyik legnagyobb kihívását.
Makro / Külgazdaság Marad a kamatsapka - több intézkedést is bejelentett a kormány
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 16:51
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium három intézkedés meghosszabbítását jelentett be.  
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb nevek érkeznek Hegyi-Karabahba
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 16:16
A hányattatott sorsú területen sűrű a diplomáciai program.
Makro / Külgazdaság Több mint 30 orosz tisztet likvidáltak az ukránok
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:55
A szevasztopoli szeptember 22-i rakétacsapás a korábbi információkhoz képest is súlyosabb volt.
Makro / Külgazdaság Értékválságban van az ország, de van-e kiút? - Donáth Anna lesz a Klasszis Klub következő vendége
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:13
Donáth Anna szerint Magyarország egyik legsúlyosabb gondja, hogy értékválságban van az ország. De vajon van-e kiút ebből és hogyan? Mennyi időbe telne kijönni ebből a válságból, ha most azonnal lépéseket tennénk? És mi a helyzet a gazdasági válsággal, az oktatás krízisével? Többek között ezeket is megkérdezzük a Klasszis Média soron következő Klasszis Klub rendezvényén vendégünktől, a Momentum EP-képviselőjétől, Donáth Annától.
Makro / Külgazdaság Felemást hírt kapott Németország
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 14:55
A konjunktúraindex eredménye nem jó, de lehetett volna rosszabb is.
Makro / Külgazdaság Durva vád érte a németeket, kiakadtak a lengyelek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 13:58
Ez tényleg meghökkentő vád két uniós tagállam között.
Makro / Külgazdaság Ravasz tervet eszeltek ki az ukránok
Káncz Csaba | 2023. szeptember 25. 12:53
Ukrajna a jelek szerint megtalálta az oroszok Achilles-sarkát: a tengeren haladó orosz utánpótlási vonalakat. Az ukrán titkosszolgálat a Krímben olyan diverzáns csoportot is fölhasznál, amelynek tagjai a tatár kisebbséghez tartoznak. Káncz Csaba jegyzete
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG