<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Népszerű volt Magyarország a kínai technológiai kiállításon.

Új technológiákat, "okos város"-rendszereket, információs technológiai megoldásokat és a környezetbarát innováció lehetőségeit kínálva igyekeztek lendületet adni magyar vállalatok képviselői a magyar-kínai együttműködésnek a délnyugat-kínai Csungkingban az elmúlt napokban - tájékoztatott Dióssi Lóránd magyar főkonzul.

Szükség van rá

Magyarország idén az eddigi legnagyobb számban és a kiállítók között a legtöbb standdal képviseltette magát a kétévente megrendezett csúcstechnológiai kiállításon és vásáron. Az esemény alkalmat adott az egy hónapos Budapesti Kulturális Tavasz rendezvénysorozat elindítására is a 33 milliós tartományi jogú városban.

"Úgy láttuk, meg kell ragadnunk azt a kínálkozó lehetőséget, amelyet a helyi kormányzat által kijelölt új, fenntartható fejlődés programja nyújt. Abban, hogy ennek van értelme, az elmúlt néhány nap megerősített bennünket" - hangoztatta Dióssi Lóránd. Horváth Viktória, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kiemelt külgazdasági kezdeményezésekért felelős nagykövete, a több mint 20 vállalatot összefogó magyar delegáció vezetője felkereste azt a területet, ahol a város gyógyellátásra összpontosító termálkomplexum építését tervezi. A háromfázisú beruházás első két szakaszára körülbelül 520 millió jüant (22 milliárd forint) szánnak.

A nagykövet itt ismertette a termálgyógyászati technológiákkal és a hasonló profilú magyar létesítmények igazgatásával kapcsolatos tapasztalatokat és tárgyalt a terápiás szolgáltatások, valamint magyar rehabilitációs módszerek lehetséges bevezetéséről. A kiemelt beruházás gazdáival folytatott megbeszéléseken felmerült a termál gyógykezelés és a hagyományos kínai orvoslás kombinációjának alkalmazása is, amelynek elindítása akár Magyarországon is megtörténhet.

Egyetemi összefogás

A kiállításon mások mellett az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország, Dél-Korea, Dánia, Izrael, Olaszország és Új-Zéland is képviseltette magát. A magyar-kínai technológiai és innovációs fórumon több mint 130 kínai szakember vett részt. A Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Csungkingi Egyetem együttműködési megállapodást írt alá diákok és oktatók kölcsönös látogatásáról, illetve közös kutatásfejlesztésekről. A BME további hét magyar céggel együtt írásba foglalta, hogy csatlakozni kíván a helyi kormányzat Csúcstechnológiai Inkubációs Központjával létrehozni tervezett Csungkingi Magyar-Kínai Technológiai Transzferközponthoz.

A Budapesti Kulturális Tavasz megnyitója alkalmából Csungkingban fellépett a Kujcsou tartományban működő magyar Midnight Band, Gál Helga, a KKM bor és gasztronómiai tanácsadója  jóvoltából a magyar borokkal is megismerkedhettek a résztvevők. Az érdeklődőket gasztronómiai élmények sorozata várta a Kempinski szállodában, amelynek vezérigazgató-helyettese Bíró András elmondta, hogy a Pekingi Magyar Kulturális Intézet segítségével május közepéig magyar filmestet, népzenei bemutatót tartanak, gombfocibajnokságot, Rubik-kocka kirakóversenyt rendeznek és tovább népszerűsítik a magyar konyhát és borkultúrát.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Inkább spórolnak, mint költenek a magyarok
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 00:01
A tavaly év végi pesszimizmus után januárban javultak az üzleti és fogyasztói várakozások is; a GKI konjunktúraindexe a tavaly utolsó kéthavi csökkenés után januárban ismét elérte a tavaly novemberi szintjét.
Makro / Külgazdaság Hiperaktív kínai kémek Prágában és Pozsonyban – egyre inkább támaszkodnak a helyi kínaiakra
Káncz Csaba | 2022. január 23. 17:46
A térségünkben a kínai titkosszolgálat egyre jobban támaszkodik a kínai diaszpórára, egyben megpróbálja aláásni az EU tekintélyét és a Tajvannal fennálló kapcsolatokat.  A cseh és a szlovák elhárítás éves jelentését vesszük górcső alá. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Ezért hirdetett Ferenc pápa január 26-ra nemzetközi imanapot
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 15:34
Ferenc pápa 24 órás imanapra hív mindenkit január 26-án.
Makro / Külgazdaság Ismét meg akarták gyilkolni a szerb elnököt
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 14:17
Hét ember szövetkezett a szerb kormányfő életének kioltására.
Makro / Külgazdaság Mégsem lesz ellenzéki népszavazás április 3-án?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 11:45
Elképzelhető, hogy április 3-án  nem lesz népszavazás a Fudan Egyetemről.
Makro / Külgazdaság Itt nyílik az Amazon első okos ruhaboltja
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 09:38
Az Amazaon még idén megnyitja első „fizikai” ruhaboltját Los Angelesben. Nem egy hétköznapi butikról van szó, az Amazon élelmiszerboltjaihoz hasonlóan ez az üzlet is dugig lesz high-tech kütyükkel.
Makro / Külgazdaság Moszkva oroszbarát vezetőt szeretne Ukrajna élére?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 08:34
A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben.
Makro / Külgazdaság Háborús helyzet Ukrajnában – óriási mennyiségű hadianyag érkezett
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 16:06
Megérkezett szombatra virradóan Ukrajnába a nemrég megígért, 200 millió dollár értékű amerikai fegyversegély első szállítmánya, 90 tonnányi hadianyag - közölte a kijevi amerikai nagykövetség.
Makro / Külgazdaság Elárulták a németek milyen eszközökkel segítik Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 10:05
Németország semmiképpen nem szállít fegyvert Ukrajnának most, az Oroszországgal fennálló feszültség idején, de tábori kórházat igen - jelentette ki Christine Lambrecht német védelmi miniszter egy interjúban, amely vasárnap jelenik meg annak apropóján, hogy több NATO-tagország fegyverekkel segíti Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság Tanár úr a képernyőn – különutas távoktatás Svédországból
Gonda Zsuzsanna (Stockholm) | 2022. január 22. 06:07
A tanár otthon, diákok az osztályteremben – ez is egy lehetőség a távoktatásra, amit egy stockholmi általános iskola felső tagozatosai tesztelnek. A diákok szerint ez az eddigi legjobb megoldás, még ha nem is tökéletes.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló