<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Jaroslaw Kaczynski és pártja, a Jog és Igazságosság igazán nacionalista és euroszkeptikus hangot ütött meg eddig, és rendesen szabadságharcoltak Brüsszellel, de most aztán megijedtek. Tudják, hogy EU nélkül örök szegénység várna országukra, ahogy ránk is. Nézzük, mit nyilatkozott a pártelnök, és mit az ország elnöke.

Andrzej Duda elnök, aki eleve mérsékeltebb, mint a kormányzó párt, azt nyilatkozta, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy más tagállamok ne kövessék a brit példát. 

Szabadságharcosok

Jaroslaw Kaczynski, a tragikus szmolenszki balesetben elhunyt korábbi lengyel elnök ikertestvére, a most kormányon lévő Jog és Igazságosság pártjának vezetője azt mondta, hogy nem csak hogy esze ágában sincs hazáját kiléptetni, de egyenesen vissza kéne csalogatni a briteket azáltal, hogy az EU reformokat vezet be, mellyel vonzóvá teszi önmagát.Itt érdemes megemlíteni, hogy a kampány utolsó napjaiban Orbán Viktor is kapacitálta a briteket, hogy maradjanak velünk. Ez azt mutatja, hogy a rendszeres Brüsszellel szembeni plakátkampányok és a korábbi békemenetek ellenére a magyar miniszterelnök is pontosan tisztában van azzal, hogy az EU bármiféle csökkenése, összehúzódása káros nekünk, a felbomlása pedig egyenesen végzetes lenne.

A rendszerváltás nyertese

Lengyelország eddig a rendszerváltás abszolút nyertese volt (persze leszámítva az NDK-t, neki ott volt az ország gazadag fele), rendkívül ramaty állapotból arra a szintre jutott, hogy a legjobbak közt van a volt szocialista blokkból, és most is igen robusztusan, 3 százalék felett nő a gazdasága. Európai integráció nélkül ez megrekedne, sőt vélhetően recesszió következne, ami után egy alacsonyabb szinten stagnálna a gazdaság, mintegy konzerválva a szegénységet a kontinens nyugati feléhez képest. Ugyanez történne nálunk is.

Van, aki bírja, van, aki nem

Nagy-Britannia, avagy ha szétesik, Anglia, mint a világ egyik legfejlettebb gazdasága még csak-csak elbírja a különutat, bár jót tenni nekik sem fog. A felzárkózásba épp csak komolyan belekezdő régiónk előtt viszont nincs ilyen alternatíva.

Biztató egyébként, hogy a bennmaradás mellett szavazó jórészt fiatal és nyitott angolok máris tiltakoznak, nem akarják elfogadni, hogy mindössze 52:48 arányban a vidékiek és idősek, ahogy a Szovjetunió végnapjaiban mondtuk, a „gerontokrácia” határozza meg jövőjüket, zárja el őket a világtól. Ezt mutatja, hogy a londoni parlamentet már elárasztják egy újabb szavazása vonatkozó kéréseikkel, ami ugyan rövidtávon nem reális, de pár év után akár vissza is térhetnek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ismét ukrán zászló leng egy fontos fekete-tengeri szigeten – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 18:46
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.  
Makro / Külgazdaság Október 1-jétől egy liter benzin 800 forintba kerül majd?
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 18:32
Akár ez is következhet Nagy Márton egy múlt heti konferencián tett kijelentéséből, miszerint az "árstopok nem jó dolgok, azokból ki kell jönni". Azóta találgatja a fél ország, hogy akkor ez azt jelenti-e, október 1-je után ismét piaci árakon tankolhatunk, illetve vehetjük meg a csirkefarhátat és a másik öt terméket. Erről is beszélt lapunk főszerkesztője a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Ennyi volt: mindjárt elfogy a benzin a durva válságba jutott országban
Kollár Dóra | 2022. július 4. 18:08
Egyre súlyosabb a helyzet Srí Lankában, és egyelőre nem igazán látszik a valódi megoldás a problémára. Bár törekvések a jó irányba vannak, mindez azon a tényen nem változtat, hogy az országnak két hetet kell vegetálnia most úgy, hogy gyakorlatilag elfogyott a szigeten a benzin.
Makro / Külgazdaság A lengyel kormány is megsarcolná a bankokat
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 17:05
Lengyelország fontolóra veheti a túl alacsony betéti kamatokból származó banki extraprofitra kivetett különadó bevezetését, ha a bankok nem hajlandóak "szilárd" szintre emelni a betéti kamatokat.
Makro / Külgazdaság 100 milliárd eurót mozgósítana az EU Ukrajna újjáépítésére
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 16:14
A koronavírus-válság utáni segély- és támogatási programok mintájára háború utáni újjáépítési alap létrehozására terjesztett elő javaslatot az Európai Beruházási Bank (EIB).
Makro / Külgazdaság Elemzők: nagyon megszenvedné Európa az orosz gázstopot
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 14:24
Londoni elemzők becslése szerint az orosz földgázszállítások leállásának növekvő kockázata miatt immár 40 százalék körüli az esélye annak, hogy az európai gazdaság az idén recesszióba kerül.
Makro / Külgazdaság Agresszívek és már lövöldöznek is a migránsok Szijjártó Péter szerint
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 13:59
A Vajdaságban beszélt erről a külgazdasági és külügyminiszter.  
Makro / Külgazdaság Rossz hír érkezett az euróövezetből: romlik a hangulat
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 12:26
Az elemzői várakozásoknál is jelentősebben romlott júliusban a befektetői hangulat az euróövezetben a frankfurti Sentix gazdaságkutató intézet hétfőn közölt felmérése szerint.
Makro / Külgazdaság Olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj a nem hatósági árakon tankolóknak
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 10:51
A beszerzés kerül kevesebbe, ezért a csökkenés.
Makro / Külgazdaság EP-jelentés: Magyarország súlyosan sérti az EU alapértékeit
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 10:27
Judith Sargentini utódja is lesújtó képest festett az elmúlt négy évről.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG