<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Jaroslaw Kaczynski
Makro / Külgazdaság A rebellis Varsó és Budapest most az EU pénzek felfüggesztésével szembesül
Káncz Csaba | 2021. október 11. 18:42
Nem Lengyelország EU-s kilépése az igazi veszély, hanem az, hogy Varsó belülről rombolhatja le az európai jogi rendet. Európában egyedüliként a magyar kormány kelt Varsó védelmére. Német értesülések szerint az EU Bizottság még ebben a hónapban arról értesíti Budapestet, hogy a jogállami hiányosságok és a rendszerszintű korrupció miatt elindítja azon eljárást, amely az EU támogatások átutalásának felfüggesztését célozza. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Magyar úton halad Lengyelország: kiseprűznék a külföldi médiacégeket
Privátbankár.hu | 2020. október 27. 15:39
A júliusban újra elnökké választott Andrzej Duda és konzervatív-nacionalista tábora szerint a külföldi médiatulajdonosok jelenléte nemkívánatos, és a lengyel médiaviszonyok átalakítása a regnáló hatalom egyik legfontosabb dolga lesz. Ha véghezviszik a terveiket, akkor nagyon hasonló lesz a média helyzete, mint Magyarországon, ahol a korábbi nemzetközi tulajdonosok mára a legtöbb esetben eladták médiaportfolióikat - többnyire NER-közeli vállalkozóknak, hogy végül a KESMA lenyelje majd mindet. 
Makro / Külgazdaság Orbán barátai ma Varsóban konspirálnak – de mit keres Trump ügynöke a kolostorban?
Káncz Csaba | 2019. január 9. 08:32
A mai varsói találkozó rávilágít arra, hogy az EU polgárok fele szerint az unióban a dolgok „rossz irányba haladnak”, ez pedig nyolc százalékpontos emelkedés a fél évvel ezelőtti felméréshez képest. Noha sok minden köti össze Salvinit, Kaczynskit és Orbánt, de súlyos törésvonalak is vannak. De mit csinál Trump ügynöke egy Róma melletti kolostorban?
Makro / Külgazdaság Kaczynski berágott a leendő francia elnökre
Privátbankár.hu | 2017. május 4. 06:07
Még küzd a francia elnökségért Emmanuel Macron, de már leendő európai uniós szerepét is megvillantotta, többek között a demokrácia deficittel küzdő keleti tagállamok említésével, és esetleges jövőbeni megregulázásával. A lengyel kormánypárt elnöke ki is akadt, és visszautasította a megjegyzéseket.
Makro / Külgazdaság Egyre vadabb teóriák születnek a hét éve lezuhant repülőgépről
Privátbankár.hu | 2017. április 11. 17:01
Április 10. volt az a nap hét éve, amikor az egész lengyel felső vezetést a katyni megemlékezésre szállító régi szovjet repülőgép a leszálláskor balesetet szenvedett és minden utas meghalt, köztük az elnök, Lech Kaczynski is. A bátyja által vezetett kormánypárt felelevenítette az ügyet, és merényletet emleget, noha bizonyítéknak még nincs nyoma.
Makro / Külgazdaság Forog a sírjában a lengyel elnök: újabb összeesküvés-elmélet a lezuhant kormánygép körül
L.M. | 2017. április 4. 06:07
Nincs nyugtuk a hét éve lezuhant, amúgy elavult szovjet gyártmányú lengyel kormánygép egykori utasainak: még sírjukból is kiforgatják őket, hogy újra vizsgálódhassanak a hatóságok. A lengyel ügyészség most épp az orosz légiirányítókat vádolja, pedig ők kérték a pilótát, hogy ne szálljon le a ködben.
Makro / Külgazdaság Komoly belharc a lengyeleknél - Tusk ellen fordultak
Privátbankár.hu | 2017. február 28. 14:56
Donald Tusk semmiképpen sem számíthat Lengyelország támogatására, amennyiben újból megpályázza az Európai Tanács elnöki posztját.
Makro / Külgazdaság Nem kér Martin Schulzból Lengyelország ura
Privátbankár.hu | 2017. február 7. 12:49
Jaroslaw Kaczynski szerint a lengyelek Merkellel nyernének.
Makro / Külgazdaság A lengyelek visszavárják a briteket, de csak egy feltétellel
Privátbankár.hu | 2016. június 27. 17:51
Jöjjön csak vissza az Egyesült Királyság, de ne abba az EU-ba, amelyet elhagytak.
Makro / Külgazdaság Még a nagyhangú szabadságharcos barátaink is berezeltek a brit kilépéstől
Fellegi Tamás | 2016. június 25. 11:09
Jaroslaw Kaczynski és pártja, a Jog és Igazságosság igazán nacionalista és euroszkeptikus hangot ütött meg eddig, és rendesen szabadságharcoltak Brüsszellel, de most aztán megijedtek. Tudják, hogy EU nélkül örök szegénység várna országukra, ahogy ránk is. Nézzük, mit nyilatkozott a pártelnök, és mit az ország elnöke.
Makro / Külgazdaság Túltolták a lengyelek az egészpályás letámadást – Brüsszel tarkón legyintette őket
Fellegi Tamás | 2016. június 2. 06:05
A frissen hatalomra került, erősen nemzeti érzelmű kormány törvénykezik kedve szerint, sok testületet ellenőrzése alá von. Az EU (és sokan mások) szerint a jogállam sérül, erre a nemzeti kormány felháborodik. Ugye ismerős? Nálunk a kormány végül pragmatikusan kezelte a helyzetet 5 éve, Kaczynskiék viszont kaptak most egy kokit.
Makro / Külgazdaság Mit csinál Orbán egy lengyel panzióban? Kiderült, kivel találkozott
Privátbankár.hu | 2016. január 6. 15:36
A magyar miniszterelnök hivatalosan magánlátogatáson van Lengyelországban.
Makro / Külgazdaság „Lengyelország orbanizálása folyik?” – részben kiiktatták az Alkotmánybíróságot
Privátbankár.hu | 2015. december 24. 12:24
A külföldi és belföldi kritikát figyelmen kívül hagyva az új nemzeti konzervatív kormányt támogató képviselők szavazataival újraszabályozták a lengyel Alkotmánybíróság működését. Orbán a példakép? A német sajtó szerint „Lengyelország nem Magyarország”.
hírlevél
Ingatlantájoló