3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A minisztérium azt kéri, ne szervezzenek utazást a felsőoktatási és szakképzési intézmények Észak-Olaszországba. Ha mégis járt ott diák, az két hétig maradjon otthon.

Ne most szervezzünk tanulmányi kirándulást Milánóba

A Koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs döntésének megfelelően a felsőoktatási és szakképzési intézmények fenntartásáért felelős tárca körlevelekben is felhívja az iskolák, egyetemek figyelmét arra, hogy a tanárok és tanulók, hallgatók egészségének védelme érdekében a közeljövőben ne szervezzenek kirándulásokat, tanulmányutakat a koronavírussal fertőzött területekre, különösképp a most gócpontnak számító Észak-Olaszországba.

Ha mégis járt volna a közelmúltban hallgató, diák vagy tanár fertőzött területen, akkor lehetőleg ne menjen közösségbe, és figyelje saját magát!  Ha valaki magán vagy gyermekén tüneteket - láz, köhögés, torokfájás, levertség - észlel, akkor maradjon otthon, telefonon értesítse háziorvosát, vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ 06 80/277-455 vagy 06-80/277-456 zöldszámait - írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatója.

Kérik az oktatók, tanárok együttműködését abban is, hogy ha olyan tanulóról, hallgatóról tudnak, aki iskolai program miatt vagy akár családi szervezésben fertőzött területen járt, ezt haladéktalanul jelezzék az intézményvezetés felé, és küldjék haza a diákot.

A minisztérium igazolja a hiányzást?

"A szakképzésben tanulók szüleit is kérjük, hogy gyermeküket két hétig ne engedjék iskolába, ha az elmúlt időszakban Észak-Olaszországban vagy más fertőzött területen járt családi vagy egyéb okok miatt! Kérjük, hogy erről értesítsék az iskolát! Ilyen esetben a tanuló hiányzása igazoltnak tekinthető"

- írja az ITM.

Eddig az volt a hivatalos álláspont, hogy járhatnak iskolába a gyerekek, csak figyelni kell

A hivatalos álláspont eddig az volt, hogy ha Észak-Olaszországban, a hatósági intézkedéssel lezárt településeken tartózkodott a gyermek, akkor 14 napig fokozottan kell figyelni az egészségi állapotát. Ez idő alatt a külföldön járt tanulók ugyanúgy látogatják az oktatási intézményt, mint azok a gyermekek, akik otthon töltötték a szünidőt - írtuk szerdai cikkünkben, bár már tegnap is értesültünk olyan iskolákról, ahol inkább hazaküldték volna az érintett gyerekeket.

A szülők helyzete így különösen nehéz: nem világos, hogy ki fogja igazolni a hiányzást (bár az ITM-hez tartozó iskolák esetében most a minisztérium letette a garast); a munkahelyen pedig szintén nem könnyű megindokolni, hogy az egyébként egészséges gyermekkel miért marad otthon két hetet a szülő - az orvos alapesetben ilyen esetre nem adhat táppénzes papírt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Joe Biden nem lesz boldog: rossz hír jött Amerikából!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 15:56
A gazdaság nem úgy halad, ahogy illene.
Makro / Külgazdaság A lakáshitelezés padlót fogott tavaly
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:57
A lakáshitelállomány tavaly kizárólag az államilag támogatott hitelek miatt bővült, de csak minimális mértékben. Hitelkiváltás gyakorlatilag nem volt - foglalta össze az adatokat a Bank360.hu. 
Makro / Külgazdaság 2024 a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is fordulópontot hozott
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:05
Az ingatlanpiaci aktivitással együtt mérséklődött a kiköltözési hullám a fővárosi agglomeráció településein, ahol tavaly 18 százalékkal kevesebb adásvétel zárult, mint az azt megelőző évben.
Makro / Külgazdaság Budapest helyett már a Kreml mellett lakik az amerikaiak által kiebrudalt orosz kémbank
Vég Márton | 2024. április 25. 08:58
Végleg törölték a budapesti címét az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banknak, egy év kellett hozzá.
Makro / Külgazdaság A benzinárak csökkentésére szólított fel a magyar kormány, szankciókra is kész
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 16:41
Ezt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte rendkívüli sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban.
Makro / Külgazdaság Medgyessy Péter nem hisz abban, hogy Magyar Péter és csapata nagyon nagy áttörést érne el
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 15:01
Ugyanakkor Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnöke biztos abban, hogy fognak mandátumokat szerezni az európai parlamenti (EP) választáson. Medgyessy Péter szerint Orbán Viktornak nagyon el kéne gondolkodnia azon, hogy itt pár perc alatt megszületik egy ilyen szerveződés, mondván, ez mutatja az emberek gondolkodását és lelkivilágát, erre oda kellene figyelni. Földrengésszerű változást nem vár az exkormányfő, de már néhány EP-mandátum megszerezése is egy figyelmeztetés. Medgyessy Péterrel a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Ez nekünk is jó lehet, megfordult a magyarok fő üzleti partnerének szerencséje
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:51
A vártnál jobban javult az ifo németországi üzleti hangulatindexe áprilisban.
Makro / Külgazdaság Órákon belül dönthet a kormány az újabb üzemanyagár-sapkáról, de addig is van egy jó hírünk
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:29
A benzinért és a gázolajért is kevesebbet kell majd fizetni péntektől. Egyelőre 3, illetve 6 forinttal, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.
Makro / Külgazdaság Kilőttek a reálbérek, Ön mire költi?
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 08:30
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reálkereset 9,9 százalékkal nőtt a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 3,7 százalékos növekedése mellett.
Makro / Külgazdaság Valami történt az amerikai gazdaságban
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 17:57
Az amerikai gazdasági aktivitás lassuló ütemben nőtt áprilisban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) kedden közzétett előzetes értékei alapján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG