<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagyobb csődhullám nem volt az utazási irodáknál, de ez nem az államon múlott, amely az egyes utazási irodáknál tapasztalható 8-16 milliárd forintos visszaesést sem segítette célzott támogatással.

szállodák és a szórakozóhelyek mellett az utazási irodák szenvedhették el a legnagyobb károkat a koronavírus-járvány miatti kényszerű leállás miatt. A védettségi igazolvánnyal rendelkező magyarok viszont már korlátozás, karanténkötelezettség nélkül hazatérhetnek Magyarországra egy külföldi utazásból. Tehát már látszik a fény az alagút végén, lehet újra kisebb-nagyobb külföldi utakat tenni, ennek kapcsán az elérhető céges beszámolók alapján megnéztük, hogy az utazási irodák miként vészelték át 2020-at - írta az mfor.hu.

Újra lehet utazni
Újra lehet utazni

Az OTP Travel például 20 milliárd forint árbevétel fölé ment, ami 200 millió forintos nyereséghez volt elég. Nos, ehhez képest 2020 hatalmas bukást hozott. Ez konkrétan a számok nyelvén: a 2019-es 20,7 milliárd forintos forgalom 2020-ban 4,7 milliárd forintra zuhant vissza (77 százalékos esés). Ez 16 milliárd forintos csökkenés. A belföldi bevételeik 848 millió forintról 62 millió forintra, kiutazás bevételeik 6,1 milliárd forintról 1,6 milliárd forintra, míg a menetjegy (főleg repülőjegy) értékesítésük 13,2 milliárd forintról 2,9 milliárd forintra mérséklődtek. Természetesen a kiadásaik is csökkentek 1,4 milliárd forintról 866 millió forintra, de összességében a 2019-es 200 millió forintos nyereség 182 millió forintos veszteségbe fordult 2020-ban.

Az mfor.hu cikke szerint a dán hátterű Weco-Travel szintén rekordnak örülhetett 2019-ben: 10,3 milliárd forint lett a forgalom és 83 millió forint a profit. A visszaesés itt is közel 80 százalék körüli. Az árbevétel csak 2 milliárd forint, míg a veszteség 133 millió forint lett. Tehát 8 milliárd forint tűnt el a kasszából a járvány miatt. 

A lap emlékeztetett: nagyobb csődhullám tehát szerencsére nem volt, mint ahogy a milliárdos visszaesésekhez viszonyítva nagyobb állami segítséget sem kaptak az utazási irodák. A bértámogatás és a járulékmentesség ugyan őket is érintette, de célzott támogatást nem kaptak.

Makro / Külgazdaság Százezrek kaptak tavaly orosz állampolgárságot
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 20:02
Tavaly 691 045 külföldi kapott orosz állampolgárságot - közölte az orosz belügyminisztérium sajtóközpontja.
Makro / Külgazdaság Ukrajna lemondhat a vadászgépekről? - A britek és Amerika is kosarat adott
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 19:41
A keddi nap legfontosabb eseményei.
Makro / Külgazdaság Sötét hajók a tengeren: mégsem Oroszország robbantotta fel az Északi Áramlatot?
Wéber Balázs | 2023. január 31. 19:24
Már több mint négy hónap eltelt a Nyugat-Európát Oroszországgal összekötő gázvezeték felrobbantása óta, de továbbra sincs egyértelmű bizonyíték Moszkva bűnösségére. A nyomozás állásával kapcsolatban nagy a csend, két azonosítatlan hajó pedig tovább fokozza a rejtélyt. Nagyító rovatunkban ezúttal az elmúlt évek legsúlyosabb, európai infrastruktúra elleni támadását nézzük meg közelebbről.         
Makro / Külgazdaság Eldőlt: előrehozott választást tartanak ősszel egy szomszédos országban
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 19:09
Jóváhagyta kedden a pozsonyi törvényhozás azt a határozatot, amellyel lerövidítették a jelenlegi parlament megbízatási időszakát, és szeptember 30-ra tűzte ki az előrehozott parlamenti választások időpontját.
Makro / Külgazdaság Nemet mondott Nagy-Britannia Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 16:43
 Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök szóvivője.
Makro / Külgazdaság Van baj: recesszióba süllyedt Csehország
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:48
A tavalyi utolsó negyedévben 0,3 százalékkal visszaesett Csehország bruttó hazai terméke (GDP) az előző negyedévhez viszonyítva, ezzel technikai recesszióba került az ország, miután a GDP két egymást követő negyedévben is csökkent - jelentette a CTK hírügynökség a Cseh Statisztikai Hivatal közleményére hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Nagyhatalmak közt őrlődve – a szigetország számára nagy a tét
Káncz Csaba | 2023. január 31. 15:31
Japán csatlakozott a Kínával szembeni amerikai chip-korlátozásokhoz. Az ország a növekvő geopolitikai feszültségeket a gazdasági érdekeivel próbálja egyensúlyba hozni. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Többen is kilépnek a Nemzetközi Újságíró Szövetségből
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:29
Finnország, Norvégia, Dánia és Izland újságíró szervezete is kilép a Nemzetközi Újságíró Szövetségből (IFJ), ennek okaként pedig a szervezetben folyó "erkölcsileg romboló" tevékenységet és az Ukrajna megszállt területein az orosz állami sajtónak dolgozók tagságának fenntartását nevezték meg - közölte a finn tagság kedden.
Makro / Külgazdaság Ukrán háború: vörös vonalak átlépésre buzdít a litván elnök
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 14:06
A litván elnök szerint a Nyugatnak át kellene lépnie bizonyos "vörös vonalakat", és harci repülőgépeket kellene Ukrajna rendelkezésére bocsátani.
Makro / Külgazdaság Meglepő teljesítményt nyújtott az eurózóna
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 13:51
A csökkenést jelző várakozásokkal ellentétben a bruttó hazai termék emelkedett kissé a negyedik negyedévben az euróövezetben az előző negyedévhez mérve - közölte kedden az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előzetes adatok alapján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG