<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nagyobb csődhullám nem volt az utazási irodáknál, de ez nem az államon múlott, amely az egyes utazási irodáknál tapasztalható 8-16 milliárd forintos visszaesést sem segítette célzott támogatással.

szállodák és a szórakozóhelyek mellett az utazási irodák szenvedhették el a legnagyobb károkat a koronavírus-járvány miatti kényszerű leállás miatt. A védettségi igazolvánnyal rendelkező magyarok viszont már korlátozás, karanténkötelezettség nélkül hazatérhetnek Magyarországra egy külföldi utazásból. Tehát már látszik a fény az alagút végén, lehet újra kisebb-nagyobb külföldi utakat tenni, ennek kapcsán az elérhető céges beszámolók alapján megnéztük, hogy az utazási irodák miként vészelték át 2020-at - írta az mfor.hu.

Újra lehet utazniÚjra lehet utazni

Az OTP Travel például 20 milliárd forint árbevétel fölé ment, ami 200 millió forintos nyereséghez volt elég. Nos, ehhez képest 2020 hatalmas bukást hozott. Ez konkrétan a számok nyelvén: a 2019-es 20,7 milliárd forintos forgalom 2020-ban 4,7 milliárd forintra zuhant vissza (77 százalékos esés). Ez 16 milliárd forintos csökkenés. A belföldi bevételeik 848 millió forintról 62 millió forintra, kiutazás bevételeik 6,1 milliárd forintról 1,6 milliárd forintra, míg a menetjegy (főleg repülőjegy) értékesítésük 13,2 milliárd forintról 2,9 milliárd forintra mérséklődtek. Természetesen a kiadásaik is csökkentek 1,4 milliárd forintról 866 millió forintra, de összességében a 2019-es 200 millió forintos nyereség 182 millió forintos veszteségbe fordult 2020-ban.

Az mfor.hu cikke szerint a dán hátterű Weco-Travel szintén rekordnak örülhetett 2019-ben: 10,3 milliárd forint lett a forgalom és 83 millió forint a profit. A visszaesés itt is közel 80 százalék körüli. Az árbevétel csak 2 milliárd forint, míg a veszteség 133 millió forint lett. Tehát 8 milliárd forint tűnt el a kasszából a járvány miatt. 

A lap emlékeztetett: nagyobb csődhullám tehát szerencsére nem volt, mint ahogy a milliárdos visszaesésekhez viszonyítva nagyobb állami segítséget sem kaptak az utazási irodák. A bértámogatás és a járulékmentesség ugyan őket is érintette, de célzott támogatást nem kaptak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság A negyedik hullám miatt nem kell számítani olyan lezárásokra, mint korábban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 25. 12:30
Erre a következtetésre jutott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a legfrissebb elemzésében, amelyet a csütörtökön publikált inflációs jelentésében tett közzé. Ebben az MNB szakértői azt vizsgálták meg, hogy a korábbi tapasztalatok ismeretében milyen gazdasági hatásai lehetnek a koronavírus újabb, negyedik hullámának. 
Makro / Külgazdaság Hamarabb juthatnak be a műtőbe a betegek
MTI | 2021. szeptember 25. 09:22
Ennek érdekében bő 12 milliárd forintot különítenek el a költségvetésben.
Makro / Külgazdaság Mérsékelt kormányzati jelenlét a gazdaságban - ezért javított a besorolásunkon a Moody's
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 25. 08:59
A kulcsintézmények megbízhatóságával, a kormányzati intézkedések erőteljes kiszámíthatóságával indokolta a hitelminősítő Magyarország felminősítését.
Makro / Külgazdaság Idén tényleg gazdag lesz az idősek karácsonya? A Hét Videója
Baka F. Zoltán - Izsó Márton | 2021. szeptember 24. 18:44
Valóban, eddig soha nem látott pénzt kapnak a rendes nyugdíjon felül a jogosultak év végén, de nagy az aránytalanság.
Makro / Külgazdaság Bizonytalan koalíciós politikát hozhat a vasárnapi német választás
Káncz Csaba | 2021. szeptember 24. 14:51
Három párt esetén a kormányalakító tárgyalások az eddigieknél is bonyolultabbak lesznek, hiszen a három formáció bel- és külpolitikájában érzékelhető távolságok vannak. Párizsban növekszik a félelem a hárompárti koalícióval meggyengülő Németországtól. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: rekordmagas lehet a gazdasági növekedés 2021-ben
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 13:02
A pénzügyminiszter szerint az újraindítás célja nem a 2019-es szint, hanem a koronavírus kitörése előtti lendület elérése.
Makro / Külgazdaság Törlesztési csődközelben a China Evergrande
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 11:32
Közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz a China Evergrande, a második legnagyobb kínai ingatlanfejlesztő csoport, miután elmulasztotta egyik dollárkötvényének kamatait kifizetni a csütörtöki határidőre.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor a korábban elvett nyugdíjat még a választások előtt visszaadná
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 24. 08:25
A miniszterelnök még nem látja a pontos megoldást, de mindent megtesz azért, hogy a 13. havi nyugdíjakat a tervezettnél gyorsabban kifizessék, és az érintettek még a választások előtt megkapják a pénzt.
Makro / Külgazdaság Fontos bejelentést tett Varga Mihály az adóvisszatérítésről
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 24. 07:24
Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a közösségi oldalára feltöltött videóban.
Makro / Külgazdaság Hajléktalan tüntetők foglalták el a tőzsdét Brazíliában
MTI | 2021. szeptember 24. 06:54
Több tucat hajléktalan tüntető rövid időre elfoglalta csütörtökön a brazíliai Sao Paulo, Latin-Amerika legnagyobb tőzsdéjét, hogy elítéljék az országban egyre növekvő egyenlőtlenséget.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos