3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Több ezer munkahely kerül át a britektől márciusig, ha nem sikerül kétoldalú megállapodással bebiztosítani a pénzügyi szektort.

A brit pénzügyminiszter egyetért az Angliai jegybank számításaival, miszerint a uniós kiválásig nagyjából 5 ezer pénzügyi szolgáltatással foglalkozó munkahelyet csoportosítanak át Európába, John Glen ugyanakkor hozzátette: a fennmaradó időben minden tőle telhetőt megtesz, hogy London továbbra is a világ pénzügyi központja maradhasson – írja a Reuters.

Továbbra is kritikus a helyzet a Brexit tárgyalásokkal, a bizonytalanságban lévő vállalatok pedig már nem várnak csodát és elkezdtek újabb központokat nyitni Európa-szerte – főként Párizsban és Frankfurtban, amitvel kapcsolatban a pénzügyminiszter bírálta is Franciaországot, véleménye szerint ugyanis a francia kormány előnyt akar kovácsolni a bizonytalan helyzetből.

Bár a nagyobb vállalatok még nem kezdtek komolyabb átcsoportosításba, szeptember végéig már több mint 630 pénzügyi munkahelyet helyeztek át Európába brit központú cégek. A pénzügyminiszter szerint szinte biztos, hogy a Brexit kapcsán születik valamilyen megállapodás a felek között, amely átmeneti időt biztosít a térségben a zökkenőmentes elszakadáshoz – ugyanakkor, ha nem kielégítőek a feltételek, London kénytelen megvédeni érdekeit - tette hozzá.

Kétoldalú megállapodás kell

A brit pénzügyi szektor több mint 70 milliárd fontot generál adóbevételeken keresztül, az Európai Unió pedig a legnagyobb exportpiaca a brit gazdaságnak. A pénzügyminiszter szerint London számára épp ezért fontos, hogy kétoldalú megállapodást kössön az EU-val, a londoni vezetés stratégiája, az ún. fehér könyv az egyenértékűség elvének érvényesítését javasolja. Ez az EU és egyes országok, például az USA és Szingapúr esetén érvényben lévő equivalence szabály bővítése lenne, ami leegyszerűsíti a kedvezményezettek tevékenységét az európai pénzügyi piacon.

Óriási bukás lehet a Brexit - a volt miniszterelnök új népszavazást akar

Az 1997 és 2007 közt 10 évig hatalmon lévő Blair újabb népszavazást akar. További részletek >>>

London szerint ugyanakkor a sima egyenértékűség nem elegendő az Egyesült Királyság és az EU pénzügyi rendszerei esetén, egy kétoldalú megállapodás azonban bebiztosítaná a brit pénzügyi szektort, mivel az EU nem vonhatna vissza könnyedén olyan jogokat, amelyeket korábban biztosított. John Glen elmondta: az Európai Központi Bank és a brit jegybank szakértői csoportjai közösen dolgoznak a megoldáson, ami mindkét fél érdeke.

Bár a vállalatok is kivárásra játszanak, már tárgyalnak Amszterdammal, Párizzsal, Frankfurttal és Dublinnal is egy esetleges áttelepülés feltételeiről. Tehát ha valamiféle megállapodás születik a Brexit kapcsán, mindenki marad a helyén, ellenkező esetben pedig gyorsan tudnak majd váltani.

Menekülnek a britek - már az állampolgárságukat is eldobnák?

A brit EU-tagság megszűnésének közeledtével egyre több, Franciaországban élő brit folyamodik francia állampolgárságért: a benyújtott kérelmek száma 2015 és 2017 között nyolcszorosára nőtt. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Ismét harmadik országba tévedt egy háborús rakéta
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 20:03
A hétfői a háború 579. napja volt. Ezek az elmúlt órák legfontosabb eseményei. 
Makro / Külgazdaság Itt az orosz visszavágás azért, mert letartóztatnák Putyint
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 19:34
A Nemzetközi Büntetőbíróságnak vágtak vissza az oroszok.
Makro / Külgazdaság Olyasmire készül Ukrajna, amivel korábban még nem próbálkoztak
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 18:31
Áthidalnák a fűtési szezon egyik legnagyobb kihívását.
Makro / Külgazdaság Marad a kamatsapka - több intézkedést is bejelentett a kormány
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 16:51
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium három intézkedés meghosszabbítását jelentett be.  
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb nevek érkeznek Hegyi-Karabahba
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 16:16
A hányattatott sorsú területen sűrű a diplomáciai program.
Makro / Külgazdaság Több mint 30 orosz tisztet likvidáltak az ukránok
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:55
A szevasztopoli szeptember 22-i rakétacsapás a korábbi információkhoz képest is súlyosabb volt.
Makro / Külgazdaság Értékválságban van az ország, de van-e kiút? - Donáth Anna lesz a Klasszis Klub következő vendége
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:13
Donáth Anna szerint Magyarország egyik legsúlyosabb gondja, hogy értékválságban van az ország. De vajon van-e kiút ebből és hogyan? Mennyi időbe telne kijönni ebből a válságból, ha most azonnal lépéseket tennénk? És mi a helyzet a gazdasági válsággal, az oktatás krízisével? Többek között ezeket is megkérdezzük a Klasszis Média soron következő Klasszis Klub rendezvényén vendégünktől, a Momentum EP-képviselőjétől, Donáth Annától.
Makro / Külgazdaság Felemást hírt kapott Németország
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 14:55
A konjunktúraindex eredménye nem jó, de lehetett volna rosszabb is.
Makro / Külgazdaság Durva vád érte a németeket, kiakadtak a lengyelek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 13:58
Ez tényleg meghökkentő vád két uniós tagállam között.
Makro / Külgazdaság Ravasz tervet eszeltek ki az ukránok
Káncz Csaba | 2023. szeptember 25. 12:53
Ukrajna a jelek szerint megtalálta az oroszok Achilles-sarkát: a tengeren haladó orosz utánpótlási vonalakat. Az ukrán titkosszolgálat a Krímben olyan diverzáns csoportot is fölhasznál, amelynek tagjai a tatár kisebbséghez tartoznak. Káncz Csaba jegyzete
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG