<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szálláshelyeket követően novembertől a vendéglátóhelyek és a turisztikai attrakciók is csatlakoznak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz (NTAK) az adatvezérelt ágazatirányítás újabb fontos lépéseként - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója hozzátette: ezzel a turizmus teljes spektrumáról naprakész adatok állnak majd rendelkezésre a jövő év második felétől. A mintegy 2,5 évvel ezelőtt bevezetett NTAK-rendszer jelenleg 42 ezer szálláshely adatait elemzi és tárolja, ebből pontos előrejelzéseket is lehet készíteni. Látják egyebek mellett, hogy melyik településre mely országokból érkeztek, emellett az MTÜ elemzi a mobilcella adatokat, és hitelkártya költéseket egyaránt.

Elmondta, hogy Európában ez az egyik legjobb, és legátfogóbb adatelemző rendszer, amely nem csak a múzeumokra, kastélyokra, várakra terjed ki, hanem a fesztiválokra és fürdőkre is, azaz mindenre, ahol jegyértékesítés zajlik. A regisztráció novembertől, az adatszolgáltatás 2022 júliustól indul majd el. Kérdésre közölte: az NTAK nagyjából százezer szolgáltató adatát fogja nyilvántartani.

A turisztikai ágazat válságból kilábalásának időszaka zajlik, ezért fontos az innovatív technológiai megoldások kialakítása, annak érdekében, hogy a turizmus a magyar gazdaság valódi húzóágazata legyen - húzta alá. Reményét fejezte ki, hogy az ágazat 2022-re visszatérhet a 2019-es teljesítményéhez, és meg is haladhatja azt.

A sajtótájékoztatón közel 30 szervezettel aláírták a nyilatkozatot a jövő adatvezérelt turizmusáért. Az aláírók a rendszerhez való csatlakozással hozzájárulnak ahhoz, hogy a teljes szektort érintően naprakész információk álljanak rendelkezésre, támogatva ezzel is a magyar gazdaság fejlődését.

A legális foglalkoztatást ösztönző intézkedések, így az NTAK kiterjesztése is az ágazat érdekét és fehéredését szolgálják - hangsúlyozta Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke. A szektor közös érdeke a digitalizáció minél gyorsabb elterjedése, a szövetség ebben támogatja a cégeket.

Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke elmondta: a hazai fürdők a magyar turizmus meghatározó részét képviselik. Az új rendszer hozzájárul a stratégiai tervezéshez, a naponta érkező adatok a turisztikai marketingaktivitások és támogatások tervezését segítik - mondta. Arra számít, hogy az adatvezérelt technológia hozzájárul a fürdőágazat versenyképességének növeléséhez.

A nyilatkozatban kiemelik: a digitalizáció megkerülhetetlen, ha az ágazat hosszú távú versenyképessége, fenntarthatósága és hatékonysága a cél. A szektorban dolgozó vállalkozások számára ez ma már elengedhetetlen. Az MTÜ a hazai turizmus szolgáltatóival azon dolgozik, hogy az ágazat minden területen megteremtse a digitális átálláshoz szükséges feltételeket, a szereplők felkészüljenek a továbblépésre. Magyarország ebben a folyamatban élen jár az NTAK bevezetésével - írták. A turizmus csak akkor válhat a jövő igazi húzóágazatává, ha megvalósul a teljes körű, online adatszolgáltatás - olvasható a nyilatkozatban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Törökország nagy afrikai offenzívája – végre egy sikersztori
Káncz Csaba | 2021. október 19. 18:31
Beszorulva pénzügyileg és a főbb külpolitikai frontjain, Törökország aktív politikája Afrikában a kormányzat számára végre egy eladható sikersztori.  A kontinens az uralkodó AKP párt számára nem csak kiaknázatlan gazdasági lehetőségek ígéretét hordozza, hanem olyan területekre térhetnek vissza, ahol egykor az oszmán birodalom uralkodott.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az OTP a ludas a BUX csökkenéséért
MTI | 2021. október 19. 18:16
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 281,03 pontos, 0,51 százalékos csökkenéssel, 54 356,89 ponton zárt kedden.
Makro / Külgazdaság Elhúzódó infláció elleni harcra számítanak Matolcsy Györgyék
Csabai Károly | 2021. október 19. 16:31
Alapvetően a nyersanyagárak jelentős emelkedése miatt – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének azt követő szavaiból, hogy a Monetáris Tanács újabb 15 bázisponttal, immár 1,8 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. Erre a forint nagyot gyengült, az euróval szemben 2,5 egységet, amiből arra lehet következtetni, hogy a piaci szereplők a vártnál gyorsabb infláció miatt talán mégis nagyobb kamatemelést tartottak volna szükségesnek.
Makro / Külgazdaság Tartották magukat az ígéretükhöz Matolcsy Györgyék: itt az újabb kamatemelés!
Privátbankár.hu | 2021. október 19. 14:00
A piaci várakozásoknak megfelelően 15 bázisponttal, 1,8 százalékra emelték a jegybanki alapkamatot. Az indoklást a Monetáris Tanács 15 órakor megjelenő közleményéből ismerhetjük meg.
Makro / Külgazdaság Márki-Zay Péter sok elemét megtartaná az orbáni gazdasági modellnek, de korrupció nélkül
Vég Márton | 2021. október 19. 13:59
Márki-Zay Péter fő üzenete a korrupció felszámolása és a fideszes lopás megakadályozása. Értékrendje szerint nem az számít, hogy egy közbeszerzést rokon vagy fideszes cég nyer el, hanem az, hogy olcsó legyen.
Makro / Külgazdaság Meghökkentő prognózist adott Orbán Viktor főtanácsadója
Csabai Károly | 2021. október 19. 11:29
A gazdaságpolitikai kérdésekben a kormányfőt képbe helyező Nagy Márton azt mondta, hogy a kormányzati költekezések miatt a negyedik negyedévben, illetve 2022 első három hónapjában a költségvetés hiánya a féléves GDP közel 16 százaléka lehet.
Makro / Külgazdaság Pénzmegvonással sújthatja Lengyelországot Brüsszel
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 19. 11:09
Az uniós pénzek megvonásának lehetőségére utalt az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentben Lengyelországgal kapcsolatban. A lengyel kormányfő szerint a pénzügyi zsarolás megengedhetetlen.
Makro / Külgazdaság Sok községben aggasztóan alacsony a foglalkoztatási ráta
Privátbankár.hu | 2021. október 19. 10:21
A községek ötödében 60 százalék alatti volt ez a mutató 2019-ben.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: egyre többen vannak lélegeztetőn
Privátbankár.hu | 2021. október 19. 09:31
A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb - közölte az operatív törzs. Egyre többen vannak kórházban.
Makro / Külgazdaság Izzasztó napja lesz ma Orbán Viktor legfontosabb szövetségesének
Privátbankár.hu | 2021. október 19. 08:55
A lengyel alkotmánybíróság nagy port kavart döntéséről vitázik ma az Európai Parlament a lengyel kormányfő részvételével. Mateusz Morawiecki szerint Lengyelország EU-tag marad, de ragaszkodik a szuverenitásához.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos