TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az Európai Tanács elnöke szerint a Nyugatnak egységesnek kell maradnia Washington legújabb döntéseivel szemben.

A G7 csoport vezetői a jövőhéten találkoznak Kanadában, hogy megvitassák, milyen porblémákkal néz szembe a világ a következő időszakban – ezen tárgyalások azonban nem titkoltan Donald Trump amerikai elnök közelmúltbeli döntései és az általuk az Atlanti-óceán két partján kiváltott reakciók által keltett hangulatban zajlanak majd – mondta az Európai Tanács elnöke.

Donald Tusk elmondta: "Donald Trump olyan döntéseire gondolok most, mint a párizsi klímamegállapodásból és az Iránnal kötött atomalkuból való amerikai kilépés, valamint az acélra és alumíniumra kivetett új védővámok, ezek bevezetésének módja és indoklása. Számomra mint javíthatatlan Amerika-barát európai számára, aki fanatikusan elkötelezett a transzatlanti együttműködés mellett, ezek szerencsétlen és aggasztó döntések"

Nem szabad Oroszország vagy Kína felé fordulnunk

A Tanács elnöke szerint kulcsfontosságú kérdés, hogy ezen döntések egy stratégiai irány kezdetét jelölik, vagy csak a megszokott amerikai politika mellékes változtatásai. Hozzátette: elkerülhetetlen, hogy ezen olgok témába kerüljenek, mivel vannak arra utaló jelek, hogy Washingtonnak ezúttal esetleg nem érdeke megerősíteni közös elkötelezettségünket a szabályokon alapuló nemzetközi rend iránt, amely egyébként ennek a csoportnak az egyik mindenkori fő célja.

Itt van az EU-s támadás: Trump ezt megemlegeti

Megjöttek a válaszintézkedések a kereskedelmi háborúra. Tovább >>>

A lengyel politikus szerint Európa hálás lehet Trump elnöknek, mivel megmutatta, függenünk kell egymástól. Európának minden tőle telhetőt meg kell tennie azért, hogy a mostani hangulat dacára megvédje a transzatlanti szövetséget. De ezzel egy időben fel kell készülnünk olyan forgatókönyvekre, amelyek szerint önállóan kell cselekednünk – tette hozzá.

Tusk elmondta: nem akarja kizárólag az egyik felet hibáztatni az amerikai-európai kapcsolatok válságáért. Mindkét kontinensen vannak, akik kételkednek ebben a szövetségben, ebben nincs semmi újdonság.

"De nem becsülhetjük alá azt a fenyegetést, hogy vannak Európában olyanok, akik a létező rend alternatívájaként Oroszországgal és Kínával akarnak szorosabb kapcsolatokat kiépíteni. Ne adjunk nekik újabb érveket, kaptak eleget az elmúlt hónapokban! Úgy tűnik, ezek az emberek elfelejtik, hogy a világot azok tették jobbá - amerikaiak és európaiak egyaránt -, akik számára a politika nem csak egy érdekérvényesítő játék és kegyetlen erőpróba, és akik sok áldozatot hoztak értékeink védelmében" – mondta.

Trump meg akarja dönteni Merkel kormányát?

Trump bizalmi emberei új politikai garnitúrát akarnak látni Nyugat-Európában. A keményvonalas, fiatal osztrák kancellár a jelek szerint elnyerte Washington tetszését. A Fehér Ház és a Pentagon fel van háborodva azon, hogy Berlin csupán GDP-jének 1,3 százalékát költi jövőre védelmi kiadásokra. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Mégsem vizsgálódnak Netanjahu ellen a német tengeralattjáró-bizniszben
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 21. 18:49
A gyanú szerint többen is kenőpénzt kaptak egy német hajóépítő cégtől a több milliárd sékeles haditengerészeti közbeszerzésekért.
Makro / Külgazdaság Ki fogja kezelni az idősotthonok lélegeztetőgépeit?
Kormos Olga | 2020. október 21. 17:47
Már több, mint 50 szociális otthonban van jelen a koronavírus, ezért múlt héten Kásler Miklós miniszter azt az utasítást adta ki, hogy a 200 főnél több lakóval működő idősotthonokban kötelező biztosítani a gépi lélegeztetéshez szükséges feltételeket, különösen a non-invazív lélegeztetőgépeket. De azért maradt itt pár kérdés, ami válaszra szorul ezügyben.  
Makro / Külgazdaság Csaknem 700 ezer forintba kerül fejenként a rossz budapesti levegő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 21. 17:40
Ennyi pénzt visznek el az erre visszavezethető betegségek és halálesetek.
Makro / Külgazdaság Saját orvosait kérdezi az orvoskamara az új kérdőívben
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 16:35
A Magyar Orvosi Kamara kérdőívet küldött körbe a tagságnak, hogy reális képet kaphasson a valós támogatottságukról. A kérdőív kitöltése őszinteséget kíván, hiszen a jövedelmekre és a hálapénz nagyságára is rákérdez, természetesen anonim módon. De csak így lehet reális képet alkotni az orvostársadalom jelenlegi helyzetéről.
Makro / Külgazdaság Trump összefog a lengyelekkel és a románokkal – a nagy geopolitikai terv
Káncz Csaba | 2020. október 21. 13:45
A stratégiában Varsónak és Bukarestnek kiemelt szerep jut – nem véletlenül történtek meg az elmúlt években az amerikai rakétavédelmi bázisok telepítései ebben a két országban. Az egy hete elindított magyar–szlovén villamosenergetikai hálózatokat összekötő projekt is szerves része az észak-déli folyosónak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság 75 milliós bírságot kapott a GVH-tól a Heineken
MTI | 2020. október 21. 10:17
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 75 millió forintra bírságolta a Heineken  Hungária Sörgyárak Zrt.-t - tájékoztatta a versenyhatóság közleményben az MTI-t szerdán.
Makro / Külgazdaság Nagyobb a kereslet, mint a kínálat influenzaoltásra
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 09:47
Orbán Viktor miniszterelnöknek már jutott a kormány által megrendelt 1,3 millió influenzaoltásból, de kérdés, hogy minden veszélyeztetett rétegnek is marad-e a soha nem tapasztalt nagy kereslet miatt.
Makro / Külgazdaság 48 magyar halt bele a koronavírusba
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 09:32
1423 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 50 180 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Akár 50 ezres ösztöndíjat is kaphatnak, akik ügyesen fociznak, kosaraznak, kézilabdáznak
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 08:34
Tovább alakul az állami sportakadémiai rendszer: ösztöndíjat vezetnek be és szabályozzák az átigazolásokat.
Makro / Külgazdaság Palkovics Lászlótól várják, hogy megkösse a 3 milliárd forintos csomagot Vidnyánszky Attilával
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 08:05
A kormány határozata értelmében 3 milliárd forintot kap az SZFE.
Friss
hírlevél