<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Program indul a felzárkózó településeken az átoltottság növelése érdekében. A jelek szerint a kormány sem elégedett az átoltottság alakulásával.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Belügyminisztérium együttműködésében program indul a felzárkózó településeken az oltakozás növelése érdekében - derül ki a Miniszterelnökség államtitkára, Orbán Balázs parlamenti írásos válaszából, amit Szél Bernadett független képviselő kérdésére adott.

Bevetésre készen (Forrás: MTI)Bevetésre készen (Forrás: MTI)

Szél arra volt kíváncsi, hogy mely hátrányos helyzetű településeken jártak az oltóbuszok augusztustól. Orbán Balázs tájékoztatása szerint "e térségek több településén a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrőbuszán, illetve ott, ahol az oltottság mértéke alacsonyabb volt, a Magyar Honvédség oltóbuszain is biztosítottuk az oltás lehetőségét".

A válaszból megtudtuk továbbá, hogy "az oltóbuszoknak köszönhetően a 131 kitelepülés alkalmával mintegy 400 településen élő honfitársunk, összesen 24 257 fő kapta meg az életet mentő oltást".

Ezt követően közölte az államtitkár, hogy

"mindezen túlmenően a Belügyminisztérium és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével külön program is készül a felzárkózó településeken élők átoltottságának további növelése érdekében".

hirdetés

Orbán Balázs szerint a felzárkózó településeken élőket számos módon segítették abban, hogy minél hamarabb és a lehető legnagyobb számban vehessék fel az oltást. Mint írta, kiemelten kezelik az ilyen településeken élők oltási programról való tájékoztatását. Ennek részeként az egyik legfontosabb feladatnak tekintik az online regisztrációban való segítségnyújtást, továbbá – többek között önkormányzati buszok, hivatali gépjárművek bevonásával – hozzájárulnak ahhoz is, hogy az érintettek zökkenőmentesen eljussanak az oltás helyszíneire.

Az államtitkár által említett 24 257 fő az első oltások számához (ami 5 935 182 főt jelentett az Operatív Törzs legutóbbi közlése szerint) viszonyítva 0,4 százalékos arányt jelent. A honvédségi oltóbuszok már idén tavasszal is járták a településeket kampányszerűen, egyes térségekre fókuszálva.

Privátbankár vélemény

Mindenesetre az, hogy az államtitkár szerint külön program indul a felzárkózó (más terminológia szerint leszakadó) települések lakóinak oltására, azt jelzi, hogy a kormány szerint sem halad megfelelő ütemben az ilyen térségekben élők vakcinával ellátása. Az anyagi nehézségek által determinált életkörülmények kiszolgáltatottabbakká teszik ezeket az embereket a jobb helyzetben lévőkhöz mérten, ami egyebek mellett a betegségek terjedésében is megmutatkozik. Indokolt tehát egy célzott oltási program elindítása a körükben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Növekvő profitot remélnek jövőre a nagy autógyártók
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 08:04
A világ autóipari vezetői a szektor nyereségének növekedését várják a következő években – derül ki a KPMG Global Automotive Executive Survey éves felmérésből. Bár a szakemberek zöme szerint az iparág képes kezelni a következő nagy technológiai átalakulást, a megkérdezettek több mint fele aggódik az ellátási láncok és a munkaerőhiány miatt. 
Makro / Külgazdaság Nem akármilyen hét áll előttünk: sok mindenről lehull a lepel
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 16:34
Több statisztika is megjelenik a jövő héten, közöttük a Privátbankár.hu friss Árkosár-felmérése, a novemberi infláció, az ipar októberi kibocsátása, a szálláshelyek októberi forgalma, a külkereskedelem októberi teljesítménye.
Makro / Külgazdaság Lerohanja-e Putyin Ukrajnát?
Káncz Csaba | 2021. december 5. 15:19
A keddi Biden-Putyin megbeszélésen Ukrajna mellett megvitatásra kerül Afganisztán, Irán, Líbia és Szíria kérdésköre is. Kielemezzük, hogy milyen tényezők befolyásolják most Putyin döntését Ukrajnával kapcsolatban. De mit gondol az orosz elemzők többsége? Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Mégis mire költi a pénzünket a kormány? Hiánypótló kiadvány készült
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 12:51
A kormány nem készít átfogó szemléltető anyagot a lakosság számára arról, mire, miből és mennyit költenek. Ezt a hiányt igyekezett pótolni a K-Monitor a közpénzek átláthatóságáért küzdő civil szervezetként. 
Makro / Külgazdaság Videó: Orbán Viktor bedobott egy húszezrest a perselybe
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 11:24
Facebook-videóból derül ki, hogy a miniszterelnök is kilátogatott az adventi vásárra a Bazilikához a hétvégén. Adakozott és mézskalácsot is díszített.
Makro / Külgazdaság Amerikai kémrepülő miatt riasztották az izraeli járatot - felszálttak az orosz vadászgépek
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 08:43
Az oroszok azt állítják: két esetben is amerikai kémrepülők miatt kellett polgári gépeknek irányt változtatniuk.
Makro / Külgazdaság Egymilliárd eurós biznisz: miért francia vadászgépeket vett Horvátország?
Wagner Péter | 2021. december 5. 05:59
Emmanuel Macron francia elnök és Andrej Plenković horvát miniszterelnök múlt héten megállapodást írt alá 12 darab Dassault Rafale multifunkciós vadászgép vásárlásáról. Az üzlet a hosszú évek óta tartó horvát beszerzési erőfeszítésekre (és kudarcokra) tesz pontot, cserébe Zágráb egy potens repülővel oldotta meg az elkövetkező 20-30 év légierejének feladatait.
Makro / Külgazdaság Nálunk titok, Amerikában nyilvános - ennyit visznek haza a sztárszínészek
Elek Lenke | 2021. december 4. 17:21
Magyarországon egyelőre titok övezi, hogy melyik színész mennyit kap egy filmért, és hogy mekkora a vagyona. Az amerikaiak azonban szeretik mindezt tudni, és nyilvánosságra is hozzák a sztárok jövedelmét, olykor a gázsi nagyságát is. Az egyes magazinok listái között eltérések lehetnek. A helyezések egyben bizonyos fokú szakmai rangot is jelentenek.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor épp Varsóban védi meg Európát a többi konzervatív vezetővel
Privátbankár.hu | 2021. december 4. 16:43
Konferenciáznak, ott van Marine Le Pen és Mateusz Morawiecki, de Matteo Salvini nem jött el.
Makro / Külgazdaság 18 omikronos utast találtak a holland hatóságok a Dél-afrikai Köztársaságból Hollandiába érkezett járatokon
Privátbankár.hu | 2021. december 4. 13:56
A repülőgépek még múlt héten landoltak, így a tünetmentes fertőzöttek ma már el is hagyhatják a karantént.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló