<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megkezdődik az első, nemi erőszakkal vádolt orosz katona pere, Szeverodonyecket teljesen elvághatják az oroszok. Reggeli háborús hírek.

  • Hivatalosan is megkapta Ukrajna és Moldova az EU tagjelölti státuszt. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte a döntést, kijelentve hogy „Ukrajna jövője az Európai Unióban van”. Hozzátette: „Ez egy olyan győzelem, amire 120 napja és 30 éve várunk.” Végezetül kijelentette: „És most legyőzzük az ellenséget.”
  • Folytatta lassú előrenyomulását az orosz hadsereg a szeverodonyecki kiszögellés környékén, amelyet most már a teljes bekerítés fenyeget. Liszicsanszktól délre két települést is elfoglaltak az oroszok, az ezen a környéken harcoló ukrán csapatokat több irányból is támadják. Újabb átkelést kíséreltek meg az oroszok a Donyec-folyón is, ha ez sikerrel jár, még nagyobb veszélybe kerülnek a kiszögellést védő ukrán erők.
  • Szeverodonyeckben továbbra is heves harcok folynak az Azot vegyiüzemnél, a legfrissebb hírek szerint a városban már csak itt tartják magukat az ukránok. Az ukrán elnök tanácsadója szerint „félelmetes végkifejlete felé halad’” a Kelet-Ukrajnáért folyó ütközet.

  • A helyi ukrán vezetők szerint immár nincsen biztonságos város a civilek számára Donyeck keleti részén. „Kiemelkedően veszélyes a lakosoknak bárhol a régióban maradniuk” – mondta Pavlo Kirilenko donyecki kormányzó.
  • Nagy-Britannia segítené a fekete-tengeri ukrán kikötők környékének aknamentesítését. Boris Johnson arról is beszélt, hogy a britek szakértelmükkel az Ukrajnából esetlegesen újrainduló tengeri gabonaexportot lebonyolító hajók biztosítását.
  • Egy meghallgatással megkezdődött Ukrajnában az első olyan orosz katona pere, akit egy ukrán nő megerőszakolásával vádolnak. A 32 éves gyanúsított ügyét távollétében fogják tárgyalni a vád szerint Kijev közelében ölt meg egy férfit, majd annak feleségét gyereke jelenlétében többször is megerőszakolta.
  • Újabb 450 millió dollárnyi hadi segélyt küld Ukrajnába az Egyesült Államok, köztük HIMARS rakétakilövőket és több tízezer tüzérségi lövedéket.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Támadás érhetett egy orosz várost, halottak is vannak – háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 09:25
Ez történt az orosz-ukrán háborúban az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Fékevesztett infláció: fontos adat érkezik a héten
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 08:14
Érezni már érezzük, de a héten jön az újabb hivatalos adat.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a hiteleinkkel az alapkamat drasztikus emelése után?
Tiszóczi Roland | 2022. július 3. 05:56
A Magyar Nemzeti Bank várakozásokat jócskán felülmúló kamatemelése azonnal megjelenik a hitelek nagy részének kamataiban is, ami a lakosságot magasabb törlesztőrészlet fizetésére kényszeríti. Bár a kamatstop miatt az év végéig még sokan a biztonság illúziójával élhetnek, ennek komoly hátulütői vannak.
Makro / Külgazdaság Több tucatnyi orosz vasúti kocsit foglaltak le az ukránok - hírösszefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 17:28
Az elmúlt órák hírei egy helyen.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: mi nem keverünk össze össze nem illő dolgokat
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 16:37
Európa súlyos gazdasági kihívásokkal szembesül a háború és a szankciók miatt, úgy tűnik, tartós lesz a háborús inflációs környezet - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.
Makro / Külgazdaság Egész jól állnak az európai gázkészletek
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 15:36
Az európai föld alatti tárolók (UGS) gázkészlete megközelítette a 60 százalékot június végére, de a feltöltés mértéke lassult az előző hónapokhoz képest - áll a 26 ország 70 földgáz-infrastruktúrát (gázvezeték, gáztározó és cseppfolyósföldgáz-terminál) üzemeltető vállalatát képviselő Európai Földgáz-infrastruktúra Szövetség (GIE) jelentésében.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 13:01
Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.
Makro / Külgazdaság Ez lenne az amerikai tech-óriások valódi célja?
Bendl Vera | 2022. július 2. 12:07
Az Egyesült Államok azt állítja, hogy nemzetközi technológiai politikájával jóindulatúan támogatja a demokráciát a tekintélyelvű törekvésekkel szemben. A valóságban azonban a szegényebb országok adatait szeretné birtokolni, állítja egy amerikai elemző. 
Makro / Külgazdaság Fegyverviselés: szigorítottak New Yorkban
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 10:49
A New York állambeli törvényhozás pénteken olyan törvényt fogadott el, amely jelentősen korlátozza a lőfegyverek viselését.
Makro / Külgazdaság Magyarország is támogatja Ukrajna újjáépítését - háborús hírösszefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 10:26
Az elmúlt órák legfontosabb hírei egy csokorban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG