5p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Alig néhány nap maradt az évből, ezért most is összegyűjtöttük, mik voltak azok az elemzések, cikkek és hírek, amelyekre idén leginkább kíváncsiak voltak olvasóink. Sűrű év volt, volt perkátai tornádó, uniós és észak-koreai atombomba, fenyegetések és szervezkedés ellenünk. Erre kattintottatok legtöbbször 2017-ben.

10. Idei legolvasottabb cikkeink 10-es listájának utolsó helyére sikerült bekerülnie a társasházak kintlévőségének megháromszorozódásáról szóló nyári hírnek, amelyben Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke beszélt arról, hegyre többen vagy egyre nagyobb tételben nem fizetik be a kötelező közös költséget.

A cikk: Te rendesen fizeted a közös költséget? Akkor most elég mérges leszel >>>

9. 70 évre kéne emelni a nyugdíjkorhatárt – ezzel számolnak most a németek. Szeptemberi cikkünkben arról írtunk, hogy Németországban már most látszik: nyugdíjkorhatár további emelése elkerülhetetlen lesz, ha fenn akarják tartani az eddigi nyugdíjrendszert, azon túl is, amit már elhatároztak, a 67 éves szint elérése után.

"Nem is értem minek egyáltalán nyugdij? Hisz munkahelyek tömkelege tátong az ürességtől, nincs aki leszedje a csersznyét stb. stb...80 évesen nyugodtan dolgozhat toronyházon a tetőfedő...." – jegyezte meg egyik olvasónk a Disquson.

A cikkért és a kommentekért kattints ide: 70 évre kéne emelni a nyugdíjkorhatárt >>>

8. Májusban tornádót láttak a Fejér megyei Perkáta határában. E kapcsán nyilatkozott a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője, hogy az elmúlt években határozottan megnőtt a természeti katasztrófából fakadó károk száma az országban.

További részletek és kép a tornádóról: Tornádó Magyarországon: ezt még a biztosítók sem hitték volna >>>

7. A legtöbbet kattintott cikkek közé jutott egy hír a katalán huzavonáról is. Októberi anyagunkban a spanyol-katalán fesztültség további kilátástalanságáról írtunk, miután Carles Puigdemont katalán elnök válaszolt Mariano Rajoy spanyol elnök ultimátumára.

Hogy mit mondtak? Megjött a katalánok válasza - ennek senki sem fog örülni >>>

6. Egy őszi elemzésünkben az Iszlám Államnak csapdát állító, orosz irányítású szír kormányerőkről írtunk. Azóta már tudjuk, mi történt a terrorszervezettel, de néhány hónapja miért volt érdekes Deir ez-Zor városa és mi volt briliáns terv?

Besétált az Iszlám Állam a ravasz csapdába >>>

5. A lista közepére került az a májusi hír, amely arról szólt, hogy Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter és Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter vezetésével német-francia munkacsoport alakult, amely javaslatokat dolgoz ki az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről. Érdemes azonban a sorok között is olvasni, miért is volt félnivalója Magyarországnak a javaslat miatt.

Ettől van oka félni Magyarországnak: szervezkedni kezdtek a németek és a franciák >>>

4. Majdnem a dobogóra jutott havi elemzésünk az Ausztriában dolgozó vendégmunkások számának alakulásáról.  Októberben a kint dolgozó magyarok száma minden más ország polgárainál jobban, majdnem 4200 fővel csökkent. Egy olvasói komment szerint "Már a cím is sejteti, hogy ez is csak egy hagyományos agymosós cikk". A számok alakulása mögött persze ennél egy kicsit összetettebb dolgok állnak.

Az elemzés: 4200 magyar veszítette el munkáját Ausztriában >>>

3. Idei harmadik legolvasottabb cikkünk arról a jogszabályról szól, amelyet sokan nem ismernek, noha jól járhatnának vele: a nyugellátás mellett munkát végzők közül csak kevesen tudják, hogy jogosultak nyugdíjuk kiegészítésére.

További részletek: Rengeteg ember nem tud arról, hogy több nyugdíj jár neki >>>

2. Egész évben izgalomban tartotta a világot Észak-Korea és Amerika közötti viaskodás és fenyegetések. Erre még rájött, hogy Donald Trump amerikai elnök augusztusban bejelentette: nem zárja ki a katonai akció lehetőségét sem Venezuelával szemben. Ezzel együtt persze Trump ismét megerősítette, hogy változatlan az álláspontja Észak-Koreáról: figyelmeztette az ázsiai országot is. Twitter-bejegyzésében pedig azt írta:

"a katonai megoldások már kidolgozva, csőre töltve, arra az esetre, ha Észak-Korea bután cselekedne. Remélhetőleg Kim Dzsong Un talál más utat."

Az év legolvasottabb cikke a Privátbankár.hu-n: Bármelyik pillanatban kitörhet a háború: már nem csak Észak-Koreát támadná meg Trump >>>

1. A legtöbb kattintást elérő cikkünk tehát a második helyen végzett. A dobogó első fokára egy videó ért fel. Legnézettebb videónkban Káncz Csaba külpolitikai elemzőnk még augusztusban beszélt a brüsszeli atombombáról, Lengyelország ellen tervezett lehetséges legszigorúbb uniós eljárásról, miután a lengyelek lényegében felszámolták a jogállamiságot. Decemberben az Európai Bizottság végül tényleg megindította az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást a lengyelekkel szemben a vitatott igazságügyi reform miatt. A lengyelek játszmájában milyen szerepe volt/van Magyarországnak? Milyen pletyka keringett rólunk Brüsszelben?

A videó: Meghökkentő pletyka kering Brüsszelben: mégis bevethetik ellenünk az atombombát? >>>

Köszönjük az egész éves figyelmet, sikerekben gazdag új évet kívánunk!
A Privátbankár.hu csapata

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kérdezzen Ön is Medgyessy Pétertől - hétfőn, a Klasszis Klubban
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 15:13
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni az április 22-én, hétfőn 15:30 órakor kezdődő eseményre.
Makro / Külgazdaság Kalapozásba fogott az ukrán kormány Washingtonban
Mester Nándor | 2024. április 18. 15:01
A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tavaszi ülését használja fel az ukrán vezetés, hogy megszerezze a gazdaság stabilizálásához szükséges pénzt vagy annak egy részét. Közben amerikai befektetőkkel is tárgyal az újjáépítési projektekről.
Makro / Külgazdaság Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 14:29
Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.
Makro / Külgazdaság Fizethetjük majd a gigantikus kamatokat
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 12:33
A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal nagyobb összegben, 50 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket, emelkedő átlaghozam mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ.
Makro / Külgazdaság A háborúnak van egy eddig nem látott veszélye is
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 11:57
Környezeti károkat okozhatnak a rossz kondíciójú, biztosítással nem rendelkező, homályos orosz tulajdoni hátterű árnyékflotta tankerei.
Makro / Külgazdaság Szeretne új autót? Itt vannak az európai piac statisztikái!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 11:28
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
Makro / Külgazdaság Újabb inflációs adatok érkeztek, nézze csak!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 10:38
Az OECD-országokban februárban átlagosan 5,7 százalék volt az éves infláció, míg az élelmiszer- és energiaárak nélkül számított maginfláció 6,4 százalékra csökkent.
Makro / Külgazdaság Itt van V. Naszályi Márta válasza a Várnegyed fideszes kerületi lapjára
Kormos Olga | 2024. április 18. 08:11
Budapest I. kerületében már jóval az önkormányzati választások kampányhajrája előtt dúlt a harc. A Várnegyed irányításáért már most négyen jelezték indulásukat, miközben V. Naszályi Márta, a Budavári Önkormányzat polgármestere úgy döntött: a kormánypárt kezébe került kerületi lap ellenében saját hírlevelet indít, és feljelenti Sára Botond főispánt. Sorozatunkban a június 9-i önkormányzati választások legérdekesebbnek ígérkező összecsapásait mutatjuk be.
Makro / Külgazdaság Vigyázat! Hatalmas benzinár-emelés közeleg
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 10:17
A 95-ös oktánszámú üzemanyag bruttó 7 forinttal kerül többe péntektől, a gázolaj ára viszont 6 forinttal csökken, így utóbbi lesz már olcsóbb.
Makro / Külgazdaság Most London mutatott fityiszt a Karmelitának
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 08:42
Egy hellyel hátrébb került Magyarország lapunk szerda reggel kiadott európai inflációs rangsorában, miután a britek is nyilvánosságra hozták a maguk rátáját.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG