2017
Makro / Külgazdaság Mi történt? Belehúzott a gazdaság az év végére 
Privátbankár.hu | 2018. február 14. 10:33
A várakozásokat is meghaladó ütemben nőtt az utolsó negyedéves GDP, ezzel pedig megvalósult Vargáék év eleji terve.
Makro / Külgazdaság Tornádóként söpört végig az uniós atombomba a nyugdíjon  
Valkai Nikoletta | 2017. december 29. 11:01
Alig néhány nap maradt az évből, ezért most is összegyűjtöttük, mik voltak azok az elemzések, cikkek és hírek, amelyekre idén leginkább kíváncsiak voltak olvasóink. Sűrű év volt, volt perkátai tornádó, uniós és észak-koreai atombomba, fenyegetések és szervezkedés ellenünk. Erre kattintottatok legtöbbször 2017-ben.
Karrier Agyament Gyurcsány és Orbán vágya - 8+1 meghökkentő tény Lázár Jánostól 
Izsó Márton | 2017. december 19. 20:20
Ugyan Kormányinfó idén már nem lesz több, ez még nem jelenti azt, hogy a rajongóknak Lázár János nélkül kéne maradniuk. Most összegyűjtöttük az év aranyköpéseit és meglepő állításait a Miniszterelnökséget vezető minisztertől - ez a Lázár János Besztof 2017.
Makro / Külgazdaság Óriási kérdőjelek: amikkel mindenképpen szembe kell néznünk idén 
Privátbankár.hu | 2017. január 14. 11:57
Melyek lesznek az előttünk álló 12 hónapban a meghatározó globális gazdasági témák? A globalizáció háttérbe szorulása és az amerikai monetáris politika visszatérése várható a normalitáshoz. A politika lesz a meghatározó bizonytalansági és gazdasági tényező, az euróövezet országaiban akár fél tucat választást is tarthatnak. Az új év kezdetén a PwC közgazdászai a jövőbe tekintettek.
Makro / Külgazdaság Mi vár ránk? 2017 durvább év lesz, mint az idei volt? 
Káncz Csaba | 2016. december 27. 08:19
A svájci hadsereg barométer pontossággal jelezte előre az európai geopolitikai vihart, ellentétben a hazai operett-honvédséggel. Ha Trump és Putyin átnyúl Nyugat-Európa feje fölött, akkor a NATO volt főparancsnok-helyettese szerint az egy új Jaltai-paktumhoz vezethet.
Makro / Külgazdaság A britek maradnak az EU-ban, Trump káoszt okoz Amerikában? Nem akármilyen év lehet a következő 
Privátbankár.hu | 2016. december 7. 14:38
Nehéz lesz felülmúlni az idei évet, de a Saxo Bank előrejelzése szerint akár még ez is összejöhet. Meghaladja-e a kínai gazdasági növekedés a várt mértéket? Nagy-Britannia mégis marad az Európai Unióban? Az online kereskedési és befektetési specialista bank idén is közzétette a következő évre vonatkozó meghökkentő előrejelzéseit.
KKV Hogyan adózunk 2017-ben? Már tudjuk, kik lesznek a legnagyobb nyertesek 
Gáspár András | 2016. december 5. 13:30
Drámai változásokat nem, de számos pontosítást és könnyítést találhatunk a jövő évi adószabályokban. A legnagyobb nyerteseket a nagyvállalatok körében kell keresnünk - akár olyanok körében is, amelyek még nincsenek is az országban, még ha nem is lesz könnyű visszanyerni a külföldi cégek bizalmát. Adóemelést csak nagyítóval találunk, az emberarcú adóhatóság koncepciója fontos szemléletváltást jelez.
Uniós pályázatok A menekültek miatt kevesebb uniós pénz lesz jövőre?  
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 15:30
Jövőre rosszul járhatnak a keleti országok?
Makro / Külgazdaság Ezért nem jut több pénz nyugdíjra? Így számolt a kormány 2017-re 
Privátbankár.hu | 2016. május 4. 19:01
Maga Varga Mihály is elismerte, hogy szem előtt tartották a választásokat, amikor a 2017-es büdzsével készültek. De mit is takar választási költségvetés fogalma és mivel számol a kormány jövőre? Indokolt milliárdokat költeni a terrorellenes akciókra? Virovácz Péter makrogazdasági elemző vette górcső alá a költségvetést kiadási oldalról, később pedig a bevételeket is megvizsgálja.
Személyes pénzügyek Drágább cigi és tankolás jön a 2017-es adócsomaggal 
Privátbankár.hu | 2016. május 3. 14:22
Óriási pakkot jelentett be Tállai András.
Makro / Külgazdaság Mit csináltak Vargáék a jövő évi költségvetéssel? 
Privátbankár.hu | 2016. április 13. 16:56
Elemzők szerint egyértelműen lazítást jelent Varga Mihály bejelentése a jövő évi költségvetésről, a GDP-arányos hiány nőni fog az ideihez képest, az infláció csökken, így a monetáris tanács is tovább lazíthat a kondíciókon, illetve tovább tarthatja alacsony szinten az alapkamatot.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: én ennél optimistább vagyok  
Privátbankár.hu | 2015. december 28. 08:20
A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány egyelőre nem látja indokát annak, hogy változtasson a jövő évi büdzsé parlament által is elfogadott keretfeltételein, a magyar gazdaság stabil növekedési pályán halad, az elmúlt évek konszolidációja után 2013 második felétől érezhető a gazdasági bővülés, 2016 nagy kérdése az, hogy a növekedés milyen szinten folytatódik
Vásárló 2017 a magyar világbajnokságok éve lesz 
Privátbankár.hu | 2015. november 9. 11:33
Úszú, judo és most a junior öttusa világbajnokságnak is Magyarország ad otthont.
Vásárló Így csinálhatunk a kazanyinál is jobb vizes vb-t 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 12. 20:10
Kazany megmutatta, hogy kell úri módon vizes világbajnokságot rendezni, de Magyarországnak ebbe a versenybe nem kell beszállnia 2017-ben. Azonban, ha valóban meg akarjuk rendezni a 2024-es olimpiát, mindenképp oda kell figyelni arra, hogy jó szájízzel távozzon mindenki az itt rendezett vébéről - véli Nagy László Nándor, akivel a Napi Kommentárban beszélgettünk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG