<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Visszatekintésünk az elmúlt órák legjelentősebb eseményeire az orosz-ukrán háborúból. 

  • Ukrajna kijelentette, hogy nem fog beleegyezni semmilyen tűzszüneti megállapodásba, amely azzal járna, hogy területeket ad át Oroszországnak, miközben Moszkva fokozta támadását a keleti Donbasz régióban. A háborúnak Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának teljes helyreállításával kell véget érnie - mondta Andrij Jermak elnöki kabinetfőnök.
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy naponta 50-100 ukrán hal meg a háború keleti frontján, ezzel a katonai veszteségekre utalt. A legsúlyosabb harcok a luhanszki ikervárosok, Szijjerodonyeck és Liszicsanszk körül folynak. Szerhij Gaidaj, Luhanszk kormányzója egy helyi televíziós interjúban azt mondta, hogy Oroszország "felperzselt föld" taktikát alkalmaz a régióban.
  • Ukrajna lesz a négynapos davosi Világgazdasági Fórum napirendjének központja, a találkozó ma kezdődik Zelenszkij videóbeszédével.

Davosban Ukrajna lesz a fő téma. Fotó: DepositphotosDavosban Ukrajna lesz a fő téma. Fotó: Depositphotos

  • Az Európa legnagyobb atomerőművének helyszínéül szolgáló Enerhodar oroszok által kinevezett polgármestere megsérült egy robbanásban. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint Andrej Sevcsik az intenzív osztályon fekszik.
  • Zelenszkij három hónappal, augusztus 23-ig meghosszabbította az ukrán hadiállapotot. Az ukrán parlament betiltotta a "Z" és a "V" jelképeket is, amelyeket az orosz hadsereg az ukrajnai háború népszerűsítésére használ, de oktatási vagy történelmi célokra engedélyezte a használatukat.
  • Olena Zelenszka ukrán first lady interjút adott Zelenszkij elnökkel közösen, ez volt mindössze a második közös nyilvános szereplésük azóta, hogy Oroszország megindította az inváziót. Az interjúban egyebek mellett a február 24-én érzett szorongásról beszélt, valamint arról, hogy bár a háború megindulása alig látja a férjét, „senki, még a háború sem tudta elvenni tőle.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Hét alapelv mentén építenék újjá Ukrajnát – esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 19:03
Az orosz-ukrán háború 131. napjának történései röviden.
Makro / Külgazdaság Putyin háborúja - radikálisan újra kell szabni Európát
Káncz Csaba | 2022. július 5. 18:26
Washington segítsége nélkül már az orosz zászló lobogna Lvivben és Odesszában. Mostantól az európai integrációt nem a konfliktusok elkerülésének vágya, hanem a veszélyes világban való sikeres navigálás igénye kell, hogy vezesse. Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: Magyarország volt az egyetlen, amely nem minősítgette a Brexit-népszavazás eredményét
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 16:13
A külgazdasági és külügyminiszter szerint mára sikerült lerakni az Egyesült Királyság európai uniós kilépését követő időszak hatékony, kölcsönös tiszteleten alapuló brit-magyar együttműködésének alapjait.
Makro / Külgazdaság Újabb ország csapott oda az oroszoknak
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 14:21
Több száz ember és 40 vállalat szerepel a japán kormány szankciós listáján. 
Makro / Külgazdaság Az Európai Parlament is rábólintott a horvát euróra
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 13:57
Az EP strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején.
Makro / Külgazdaság Aláírták Svédország és Finnország NATO-csatlakozási jegyzőkönyvét
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 13:26
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár arra számít, hogy a szövetséges tagállamok minél előbb ratifikálják Finnország és Svédország csatlakozását a NATO-hoz.
Makro / Külgazdaság Ismét dübörög a turizmus: túlszárnyalta a járvány előttit
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 11:41
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján kiemelkedő eredménnyel zárt a nyár első hónapja: júniusban a belföldi vendégéjszakák száma 15 százalékkal meghaladta a 2019-es rekord évet.
Makro / Külgazdaság Üzent Fehéroroszország: befagyasztja több külföldi vállalkozás részvényét
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 11:17
Minszk kedden közölte, hogy befagyasztja 190 fehéroroszországi külföldi vállalat, köztük az Ausztriában bejegyzett Lukoil Belarus (GMBH, korlátolt felelősségű) társaság külföldi részvényeit, válaszul az Ukrajna elleni orosz invázió támogatása és az emberi jogok megsértése miatti nyugati szankciókra.
Makro / Külgazdaság Így hat a lakásárakra a forintgyengülés
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 10:34
Főként Budapesten és a Balaton környékén magasabb az eurós áron hirdetett lakóingatlanok aránya.
Makro / Külgazdaság Jól rápirított a GVH a Casio termékek hazai nagykereskedőjére
Privátbankár.hu | 2022. július 5. 10:17
A nemzeti versenyhatóság 325 millió forint bírságot szabott ki a Casio óra- és hangszertermékek hazai forgalmazójára, valamint cseh anyavállalatára, amiért meghatározták termékeik internetes viszonteladói árait a kiskereskedők felé, kiiktatva ezzel a vásárlókért folyó versenyt.  
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG