2p

A szlovák kormányfőre Nyitrabányán lőttek rá ma délután, a legfrissebb hírek szerint életveszélyes állapotban lehet. 

Az alábbi felvétel a merénylet utáni pillanatok egyikét rögzíti:

Rálőttek a szlovák kormányfőre
Rálőttek a szlovák kormányfőre
Fotó: Twitter/Nexta

A kép hátterében az látható, ahogy a biztonsági emberek a földre teperik a feltételezett elkövetőt. A Nexta hírügynökség szerint egy 71 éves férfiről van szó, akit a rendőrök őrizetbe vettek. A kép előterében pedig az a szolgálati autó látható, amelynek hátsó ülésére befektették testőrei a miniszterelnököt egy, a helyszínen készült videó tanúsága szerint.

Robert Ficót a helyi kultúrház előtt érte a támadás, ahol a kormányülést is tartották. Nyitrabánya mintegy 190 kilométerre van Pozsonytól.

A szlovák Dennik N című lapnak sikerült beszélnie a szemtanúkkal. Egyikőjük azt mondta, hogy éppen kezet akart fogni vele, amikor a lövések eldördültek. "Majdnem megsüketültem", mondta egy nő, aki három vagy négy lövést hallott. Látta, ahogy Fico a földre esett, fejét és mellkasát véres sebek borították elmondása szerint. A Reuters négy lövést említ egy helyi adóra hivatkozva.

A BBC szintén szemtanúkra hivatkozva azt állítja, hogy a karját, a lábát és a hasát érték a lövések. A szlovák belügyminisztérium megerősítette, hogy gyilkossági kísérlet történt.

Ficót helikopterrel vitték egy közeli kórházba, ahonnan később egy másik kórházba szállították tovább. A kormányfő állapotáról egyelőre nincs biztos információ. A Reuters a szlovák kormányhivatal közlésére hivatkozva azt írta, hogy életveszélyes állapotban van.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Tűzvészként terjed a politikusok elleni erőszak Európában
Káncz Csaba | 2024. május 19. 10:37
Kontinensünkön egyre hevesebbek a politikai viták, miközben a politikusok fenyegetéseknek és ellenségeskedésnek vannak kitéve. Megvizsgálunk több vezető országot az egyre inkább eldurvuló incidensek közepette. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Tovább folyik a vérontás Gázában
Privátbankár.hu | 2024. május 19. 09:46
Újabb két izraeli katona esett el szombaton.
Nemzetközi Mézesmadzaggal toboroznak Zelenszkijék
Privátbankár.hu | 2024. május 19. 09:04
Dióhéjban az elmúlt órák legfontosabb történései.
Nemzetközi Áll a bál Grúziában
Privátbankár.hu | 2024. május 19. 08:21
Grúzia (Georgia) államfője szombaton bejelentette, hogy megvétózta az ország törvényhozása által kedden elfogadott, a "külföldi ügynökökről" szóló törvényt, amely ellen hetekig tüntettek Tbilisziben.
Nemzetközi Vészjósló nyilatkozattal kampányol Orbán Viktor másik barátja
Privátbankár.hu | 2024. május 19. 08:10
Az amerikai elnökjelölt a fegyverviselés jogának támogatását hangoztatta az amerikai lőfegyverszövetség éves gyűlésén.
Nemzetközi Putyin átírja a történelmet
Elek Lenke | 2024. május 19. 05:43
 A számítógépes játékokat is ellenőrzik.
Nemzetközi Navalnij barátja először nyilatkozott megtámadása óta
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 16:33
Alekszej Navalnij közeli szövetségese, Leonyid Volkov megfogadta, hogy "soha nem adja fel" a Vlagyimir Putyin elleni harcot, hogy a néhai orosz ellenzéki vezető "végső áldozata" - a halála - ne legyen hiábavaló.
Nemzetközi Kisvárosnyi embert menekítettek ki Harkivból
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 15:51
A fokozódó orosz támadások miatt kimenekítettek 9907 lakost az északkelet-ukrajnai Harkiv körzetéből – jelentette be szombaton Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója.
Nemzetközi Megvan a döntés Fico merénylőjéről
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 15:25
Az ítélet nem jogerős, a támadót fogságba helyezték. 
Nemzetközi Friss hírek jöttek Fico állapotáról
Privátbankár.hu | 2024. május 18. 13:29
Robert Fico szlovák kormányfő állapota a rajta elvégzett második, több mint két órát igénybe vevő műtétet követően stabil, de továbbra is súlyos - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes a besztercebányai Roosevelt kórházban tett látogatása után, Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón szombaton.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG