2p

A szlovák kormányfőre Nyitrabányán lőttek rá ma délután, a legfrissebb hírek szerint életveszélyes állapotban lehet. 

Az alábbi felvétel a merénylet utáni pillanatok egyikét rögzíti:

Rálőttek a szlovák kormányfőre
Rálőttek a szlovák kormányfőre
Fotó: Twitter/Nexta

A kép hátterében az látható, ahogy a biztonsági emberek a földre teperik a feltételezett elkövetőt. A Nexta hírügynökség szerint egy 71 éves férfiről van szó, akit a rendőrök őrizetbe vettek. A kép előterében pedig az a szolgálati autó látható, amelynek hátsó ülésére befektették testőrei a miniszterelnököt egy, a helyszínen készült videó tanúsága szerint.

Robert Ficót a helyi kultúrház előtt érte a támadás, ahol a kormányülést is tartották. Nyitrabánya mintegy 190 kilométerre van Pozsonytól.

A szlovák Dennik N című lapnak sikerült beszélnie a szemtanúkkal. Egyikőjük azt mondta, hogy éppen kezet akart fogni vele, amikor a lövések eldördültek. "Majdnem megsüketültem", mondta egy nő, aki három vagy négy lövést hallott. Látta, ahogy Fico a földre esett, fejét és mellkasát véres sebek borították elmondása szerint. A Reuters négy lövést említ egy helyi adóra hivatkozva.

A BBC szintén szemtanúkra hivatkozva azt állítja, hogy a karját, a lábát és a hasát érték a lövések. A szlovák belügyminisztérium megerősítette, hogy gyilkossági kísérlet történt.

Ficót helikopterrel vitték egy közeli kórházba, ahonnan később egy másik kórházba szállították tovább. A kormányfő állapotáról egyelőre nincs biztos információ. A Reuters a szlovák kormányhivatal közlésére hivatkozva azt írta, hogy életveszélyes állapotban van.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Páros lábbal szállt bele Orbán Viktor régi barátja a NATO-főtitkárba
Privátbankár.hu | 2024. május 26. 10:39
Elég idegesen reagáltak az olasz politikusok Jens Stoltenberg legutóbbi kijelentéseire.
Nemzetközi A választás előtt omlanak be a brit konzervatívok
Káncz Csaba | 2024. május 26. 10:23
A kormányzó konzervatívok - 14 év után, öt miniszterelnököt ledarálva és egy tragikus Brexitet kilobbizva - az út végére értek. A bukmékerek 25 az egyhez szorzót kínálnak a tory többségre. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Piknik a Champs-Élysées-n
Elek Lenke | 2024. május 26. 09:59
Francia sajtokat, libamájat kóstolgatni, madeleine-t majszolni, pezsgőt kortyolgatni – ráadásul a világ legszebb sugárútján? Ki ne vágyna erre?
Nemzetközi Cáfol az izraeli haderő, mi történt Dzsabaliában?
Privátbankár.hu | 2024. május 26. 09:44
Állítólag izraeli katonák estek fogságba egy olyan területen, amely már régen izraeli kontroll alatt van. Az IDF cáfol, a Hamász videója is furcsa.
Nemzetközi Durva fenyegetést kaphattak az oroszok Amerikától: "minden állásotokat szétlőjük"
Privátbankár.hu | 2024. május 26. 09:24
Katonákkal nem, de bombákkal és rakétákkal beavatkozna Washington, ha az oroszok átlépnek egy "vörös vonalat". Háborús hírek.
Nemzetközi Orosz fedezettel kaphatna 50 milliárd dollárt Ukrajna
Privátbankár.hu | 2024. május 26. 08:41
Ez az egyik terv a befagyasztott orosz vagyon felhasználására, de másról is tanácskoztak a G7 országok olaszországi találkozóján.
Nemzetközi Kemény lépésre készülnek a brit konzervatívok, minden fiatal érintett lehet
Privátbankár.hu | 2024. május 26. 08:22
Mindenkinek kötelező lenne a hazáját szolgálni - akár fegyverrel is.
Nemzetközi Sorra nyerik a csatákat a palesztinok az asztalnál, de van egy hatalmas bökkenő
Wéber Balázs | 2024. május 26. 05:48
Népirtási per Izrael és nyugati szankciók a zsidó telepesek ellen, elfogatóparancs kiadásának kérése Netanjahuval szemben, a palesztin állam elismerése újabb európai országok által, felhívás a rafahi offenzíva leállítására – a nemzetközi fórumokon a palesztinok sorra aratják a győzelmeket. Van azonban egy hatalmas bökkenő: az államuknak már szinte nincs hol létrejönnie. De miért?
Nemzetközi A korrupció mindennél nagyobb gondot okozhat az orosz haderőnek is
Privátbankár.hu | 2024. május 25. 18:29
Az ukrán elnök szerint az orosz csapatok pozícióik megerősítésére használnák fel a tűzszünetet. Háborús hírek.
Nemzetközi India szélsebesen robog valami felé, amit jobb lenne elkerülni 
László Éva Lilla | 2024. május 25. 17:48
Az indiai választások hajrájában a politikusok egy része mesterséges intelligencia segítségével létrehozott képi vagy hanganyagokkal kampányol. Manipulált üzeneteikkel tömegeket vezethetnek meg, ami a demokratikus választások kimenetelét is befolyásolhatja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG