TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az Ant Group ezzel minden idők legnagyobb értékű tőzsdei bevezetésére készül, amellyel a Saudi Aramco eddigi rekordját is felülmúlná.

A fintech céget az Alibaba milliárdos tulajdonosa, Jack Ma irányítja, az Ant Group részvényeit egyszerre és egyenlő arányban tervezik bevezetni a sanghaji és a hongkongi tőzsdére - írja a Financial Times. A piacra lépés tervezett dátum november 5.

Az Ant Group (korábbi nevén Ant Financial) a világ egyik legnagyobb digitális fizetési platformját működteti. Ez az Alipay mobilos fizetési alkalmazás, amelynek 1 milliárdnál is több aktív felhasználója van, a többségük (kb. az ügyfelek háromnegyede) kínai. A platformon keresztül a június 30-at megelőző 12 hónapban 17 ezer milliárd dollárnak megfelelő összeget költöttek. Az Alipay mellett azonban több jól jövedelmező üzletágat is kiépítettek, hiszen a Yu'e Bao, a világ legnagyobb pénzpiaci alapja is az övék, emellett több hitelezéssel foglalkozó érdekeltséggel is rendelkeznek.

A sanghaji börzén a tech-fókuszú Star piacon fognak a papírral kereskedni, 68,80 remninbi (10,26 dolláros) áron. A  honkongi tőzsdén 80 honkongi dollár (10,32 amerikai dollár) lesz induláskor egy részvény ára.

Az Ant Group lenne a legnagyobb értékű IPO Az Ant Group lenne a legnagyobb értékű IPO

Így két tőzsdén 3,34 milliárd részvényt terveznek piacra dobni, a teljes állomány 11 százalékát.

Ez azt jelentené, hogy a tőzsdére dobott papírok összértéke 34,4 milliárd dollár lenne, ami ötmilliárd dollárral haladná meg a Saudi Aramco tavalyi IPO-csúcsát.

A sikeres kibocsátás 313 milliárd dollára emelné az Ant cégértékét - nagyjából a JP Morgannal megegyező szintre. Sőt, a kibocsátás 39,6 milliárd dollárra is nőhet, ha a papírokat lejegyzők további vételre adnak megbízásokat.

Az IPO-ban több stratégiai befektető is részt vesz majd, ilyen a szingapúri Temasek Holding, illetve Szingapúr, valamint Abu Dhabi vagyonalapja is. Természetesen a jegyzők között van az Alibaba is, amely a Zhejiang Tmall Technology nevű cégén keresztül 730 millió dollárnyi részvényt fog vásárolni, amellyel megőrzi mostani, mintegy 33 százalékos részesedését leánycégében.

A vevők között olyan hatalmas intézményi befektetők lehetnek, mint a szingapúri GIC vagy a Kanadai Nyugdíjalap Befektetési Testülete is.

Tegnapi hír volt az is, hogy a kínai nyugdíjalap is vásárolni fog az Ant Group papírjaiból. A kínai Társadalombiztosítási Tanács elnöke, Chen Wenhui egyenesen azt mondta, hogy a részvények jegyzését úgy kell tekinteni, mintha a kínai nép számára vásárolnának.

A sanghaji tőzsde CSI 300 és a Shenzen-indexekben listázott részvények idén 15 százalékos emelkedésben vannak, ezzel a legtöbb nagy globális benchmarkot túlteljesítették, miközben a hongkongi börze 12 százalékos mínuszban van. Igaz utóbbi esetében közrejátszott az is, hogy a befektetők erősen elbizonytalanodtak azt követően, hogy úgy tűnt, Peking megfosztaná a szigetet a korábbi önállóságától, amire reagálva a helyi lakosság több hónapon keresztül állandó tiltakozásokkal reagált.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. elemzője a Trend Fm-nek szeptemberben nyilatkozott az Ant tőzsdei kilátásairól.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megbízhatatlanok a Tesla-modellek?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 18:50
Alacsony forgalom mellett ugyan, de szépen emelkednek az indexek a nyugati tőzsdéken. A Mol húzta fel a BUX-ot, az OTP nem igazán tudta, merre menjen, a forint gyengült kissé. A Tesla-modellek megbízhatóságát egy amerikai fogyasztóvédelmi szervezet csúnyán lepontozta a tulajdonosok jelzései alapján. De a papír csak száguld.
Részvény / Deviza / Áru Mindenkit mosolyra fakaszt ez a cég – a vevőket és a részvényeseket is
MFC Equity | 2020. november 27. 18:04
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében az Align Technology nevű vállalatot járják körül a szakértők, amely forradalmi fogszabályzóinak köszönhetően nagy növekedésnek nézhet elébe. 
Részvény / Deviza / Áru Jön végre az elektromos népautó?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 12:01
Szerény pluszban vannak az európai tőzsdék, itthon a Richter és a Mol tud emelkedni. A Ford és a Volkswagen is új elektromos modellt tervez, az utóbbi valóságos népautó lehet 20 ezer eurós kezdő árával. Az Apple és a Foxconn elköltözteti a gyártást Kínából, a Tesla viszont újabb gyárat kezd építeni ugyanott.
Részvény / Deviza / Áru 30 ezer autót hív vissza a Mercedes, alulteljesített a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 26. 19:03
A hálaadás-nap és a fekete péntek a szokásosnál visszafogottabb ugyan, de így is komoly következményekkel járhat a kiskereskedelemben és a vírus terjedésében. Az európai indexek és a BUX nyugodtak voltak, Pesten a Mol húzta vissza a mutatót. Károsanyag-kibocsátásuk miatt hívja vissza járműveit a Mercedes.
Részvény / Deviza / Áru Kiugró OTP-célár jött ki, a Nio az új kedvenc
Eidenpenz József | 2020. november 26. 11:54
Miközben Amerikában pulykasütögetéssel vannak elfoglalva, emelkednek a német technológiai részvények. Az online cégek profitálhatnak abból, hogy szigorítanak a járványügyi előírásokon Németországban. A német fogyasztói bizalom viszont nagyon rossz lett. Alig emelték meg az elemzők a Teslára és a Nióra vonatkozó céláraikat, az élet máris túlszaladt rajtuk, az árfolyam lehagyta az ajánlásokat.
Részvény / Deviza / Áru Mit tett a járvány a Mollal? A hulladékból csinálna bombaüzletet a cég
Privátbankár.hu | 2020. november 26. 10:39
Az olajipar a leggyengébben teljesítő szektor 2020-ban a részvénypiacokon, ami a Mol árfolyamán is meglátszik, mostanra viszont a jobban teljesítők közé került a társaság. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint ez a petrolkémiának és a kiskereskedelemnek köszönhető. A jövőben jobban ráfekszenek a hulladékkezelésre.
Részvény / Deviza / Áru Musk parkolási gondja miatt jöhet a kompakt Tesla, óvakodj a bitcoin-klónoktól!
Eidenpenz József | 2020. november 25. 18:52
Nem találják az irányt ma a tőzsdék az amerikai szünnap előtt, a hagyományos szektorok részvényei inkább süllyednek, a technológiai papírok viszont emelkednek New Yorkban. Európában is vegyes képet mutatnak az indexek, a BUX is alig változott. Elon Musk az Európaiaknak szánt kompakt Teslát tervez, Buffett pedig valami nagy dobásra készül.
Részvény / Deviza / Áru Extrém-e az optimizmus a tőzsdéken? Csúcsra járnak a német lakásárak
Eidenpenz József | 2020. november 25. 12:27
Ma egyelőre takaréklángon működnek a tőzsdék Európában, de a nap folyamán még fontos hírek érkeznek. Két részvényünk pluszban, kettő mínuszban, a forint pedig gyengül. A tőzsdéket annyi pozitív behatás érte az utóbbi napokban, hogy ezt nehéz lesz überelni, miközben holnap az USA-ban Hálaadás lesz. Négy éve nem ugrottak ekkorát a lakásárak Németországban.
Részvény / Deviza / Áru Felrobbantak a piacok: rekordszint körül a Bitcoin, történelmi csúcson a Dow
Király Béla | 2020. november 24. 18:47
A befektetők úgy vásárolnak, mintha nem lenne holnap, számos eszköz állított fel kedden újabb történelmi rekordot, vagy közelítette még látványosan az évekkel korábban felállított csúcsszintet. A járvány várható kezelése, a potenciális vakcinákról érkező kedvező hírek nagyot lendítettek a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Nem Trump lelépése az egyetlen dolog, aminek ma lehet örülni a piacon
Gáspár András | 2020. november 24. 11:22
Trump ujjait egyesével kell lefejteni a kormányrúdról, de lassan csak beletörődik abba, hogy át kell adnia a hatalmat - a befektetők örülnek a bizonytalanság elmúlásának, és a tömeges oltások közeledtével a gyors gazdasági fellendülésben bíznak, amit az USA-ban egy régi ismerős arc pénzügyminiszteri kinevezése is segíthet. Budapesten a CIG vezeti a tőzsdei erősödést, a BUX azonban továbbra is csak oldalazni tud - a forint pedig teljesen beállt.
Friss
hírlevél