<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
IPO
Részvény / Deviza / Áru A Porsche a frankfurti tőzsdét is letarolhatja
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 11:34
Rég nem látott értékű kibocsátás lehet a Porsche tőzsdére vitele.
Részvény / Deviza / Áru Már most több tőzsdei bevezetést hozott 2021, mint a járvány éve
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 7. 17:35
A tőzsdei bevezetések száma és értéke már 2021 szeptember végére meghaladta a tavalyi teljes évit - közölte az EY nemzetközi felmérése alapján.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot gyengült a forint, óvakodjunk a Robinhood-tól?
Eidenpenz József | 2021. július 6. 12:05
Esegetnek a tőzsdék Európában, a BUX még megúszta kis mínusszal, a forint azonban nagyobbat mozdult. Az OPEC-megállapodás hiánya sokakat aggaszt, a következmények messzire vezetnek. A Robinhood-kibocsátásban vásárolni meglepő kockázatokat hordoz, még a Dogecoin is köztük van.
Részvény / Deviza / Áru A Fed titkos nevelése a tőzsdei bika? Merre tovább, forint?
Eidenpenz József | 2021. április 13. 12:27
Kivárnak a piacok az induló gyorsjelentési szezon és az amerikai inflációs adat előtt, Európában és Budapesten enyhe optimizmus tapasztalható. A forint gyengül, mintha fordulat jött volna az emelkedő szakasz után. Új rekordot hozott a bitcoinnak a Coinbase-kibocsátás, vagy fordított az összefüggés? A Fed vezérelte tőzsdeélénkítés valójában fogyasztás-ösztönzés egy amerikai szakértő szerint.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a W alakú recesszió, életveszélyes gyúelegy készül IPO-ból és kriptodevizából
Eidenpenz József | 2021. január 25. 11:44
Nem találják az irányt a tőzsdék, de Amerikában pluszban kezdődhet a kereskedés. Az év elejét több fontos gazdaság recesszióval kezdheti, bár Magyarországon a konjunktúraindex emelkedett. A Nio új ezer kilométeres akkumulátoraival nemcsak a Teslának, de a német gyártóknak is konkurenciát jelent. Óriási gyorsjelentés-dömping jön a héten. Egyre több kriptodeviza-vállalkozás készül hagyományos részvénykibocsátásra, ami tovább növeli a tőkepiaci buborékkal kapcsolatos félelmeket.
Részvény / Deviza / Áru Holnap tőzsdén az Airbnb, 343 forint lesz az euró?
Eidenpenz József | 2020. december 9. 18:53
A jó tőzsdei hangulat elromlott az USA-ban, amikor a szenátusban megint megfenekleni látszott a gazdaságsegítő csomag. Az európai tőzsdék viszont pluszban tudtak zárni, a lengyel és magyar indexek kifejezetten felülteljesítők voltak. A forint is nagyot erősödött, de lehet, hogy még nincs vége. Mindjárt tőzsdén az Airbnb, izgalmas papír lehet belőle.
Részvény / Deviza / Áru A világ legnagyobb tőzsdei bevezetését tervezi Jack Ma másik cége, íme a részletek
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 19:38
Az Ant Group ezzel minden idők legnagyobb értékű tőzsdei bevezetésére készül, amellyel a Saudi Aramco eddigi rekordját is felülmúlná.
Részvény / Deviza / Áru Hét fiatal fiú hatmilliárd dollárt ér a tőzsdén, költekezni kezdtek az amerikaiak
Eidenpenz József | 2020. október 16. 18:36
Pár rossz nap után ismét emelkedő üzemmódba váltottak a tőzsdék, több jó hír is érkezett. Nőttek az amerikai kiskereskedelmi eladások, kedvezőek az egyik kísérleti oltóanyag kilátásai, és számos vállalati hír is javította a hangulatot. A BUX szerény emelkedéssel kellett beérje, de legalább a forint gyengülése megállt. Egy dél-koreai tiniegyüttes teszi ki egy tőzsdére vitt cég bevételének 88 százalékát, a részvények hatalmas emelkedést értek el.
Részvény / Deviza / Áru Csalódás a német iparból, IPO-mánia jön Európában?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 7. 11:39
Bár reggel Ázsiában még estek az indexek, Európában emelkedés jött, annak ellenére, hogy a német ipari termelés nem jól alakult. Az euró/forint hozzátapadt a 360-as szinthez, a BUX index valamelyest alulteljesítő, az olajár tovább süllyed. A héten számos adat érkezik, így megtudjuk, mennyi volt itthon az infláció augusztusban. Nő kontinensünkön a részvénykibocsátások száma.
Részvény / Deviza / Áru November végétől lesz fullon a megtámadott szaúdi olajkitermelő
Csabai Károly | 2019. október 9. 18:30
Ezt Amin Nasser, a Saudi Aramco elnök-vezérigazgatója jelentette be. Cége a kapacitását a felére volt kénytelen csökkenteni a szeptember 14-ei attakok hatására. A szaúdi olajkitermelő feje egyúttal azt is elhintette, hogy végre megvalósítják a már 2016 óta csőben lévő tervüket, s még ez év végéig a rijadi tőzsdére viszik a céget, igaz, egyelőre csak a részvényeik 1 százalékát.
Részvény / Deviza / Áru Az év befektetési sztorija: tőzsdére megy a Budweiser ázsiai leánycége
Csabai Károly | 2019. július 11. 18:04
A Reuters hírügynökség értesülése szerint a sörgyártó Anheuser-Busch InBev vállalatcsoportjába tartozó Budweiser Brewing Company APAC 1,63 milliárd darab részvény értékesítésével legalább 8,3 milliárd dollár bevételhez juthat, márpedig ennél nagyobb nyilvános részvénykibocsátásra (angol elnevezésének rövidítésén: IPO) 2019-ben eddig nem került sor. A részvényekkel július 19-én indulhat meg a kereskedés a hongkongi tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Nem kutya: Egymilliárd dollárt csócsálhat az online kisállatbolt
Privátbankár.hu | 2019. június 14. 18:15
A Chewy online kisállatcikk-kereskedő cég a jelenlegi turbulens, bizonytalan tőkepiaci környezetben is óriási összeget tudott bevonni részvénykibocsátásával. A kibocsátás hatalmas siker, az első napon 70 százalékkal emelkedik az árfolyam. De nem kísért a múlt? Egy hasonló cég régen csúnya sorsra jutott.
Részvény / Deviza / Áru Az Uber az IPO-k állatorvosi lova, vagy ez lesz a Facebook kettő?
Eidenpenz József | 2019. május 14. 19:05
Az Uber nyilvános részvénykibocsátását két nap meredek zuhanás követte, a befektetők egy része a fő szervező befektetési bankot hibáztatja. Az utóbbi negyed évszázad legnagyobb bukása volt eddig az akció. De nyilván pechjük is volt, mivel a vámvita éppen a tőzsdei bevezetésre durvult el.
Részvény / Deviza / Áru Uber alles?
Csabai Károly | 2019. május 10. 16:43
Végül a 44-50 dollár közötti sáv alacsonyabb széléhez közel, 45 dolláron lehetett jegyezni az Uber részvényeit, aminek köszönhetően a cég 8,1 milliárd dollárt zsákolt be a péntek délutáni New York-i tőzsdei debütálása előtt – ez a Facebook börzére 2012-es lépése óta a legnagyobb nyilvános részvénykibocsátás, s az amerikai tőzsdetörténelem tíz legnagyobb IPO-jának egyike.
Részvény / Deviza / Áru Egyszarvúaktól a Mueller-jelentésig - hét dolog, amit jó tudni a mai tőzsdenaphoz
Eidenpenz József | 2019. április 18. 11:12
Az amerikai politika befolyásolhatja ma nagyban a tőzsdei árfolyamokat, Trumpot próbálják megszorongatni ellenfelei. Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások májusban lezárulhatnak, viszont rosszak a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzések. Ömlenek a gyorsjelentések, és több dollármilliárdos vállalat is tőzsdére megy a napokban.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdére megy az Uber, miközben itt-ott betiltják
Fellegi Tamás | 2019. március 13. 20:25
Ellentmondásos tőzsdei kibocsátás készülődik: olyan cég jön a piacra a tervek szerint, ráadásul drágán, amely még nem termelt profitot. Ez eleve komoly kockázati tényező, azonban ami különösen aggasztó lehet, hogy néhány helyen betiltották a szolgáltatást, mint nálunk is, így nem zárható ki további piacvesztés.
Részvény / Deviza / Áru Ilyen csak a mesében van: bődületesen felárazták az Ubert
Privátbankár.hu | 2018. október 18. 20:30
Elsődleges részvény kibocsátásra készül a vállalat, a szakértők azonban hihetetlenül magas árat ütöttek meg az elemzésekben.
Befektetési alapok Ha a nyugdíjadra gondolsz, erre ügyelsz a befektetésnél
Eidenpenz József | 2018. május 10. 06:06
A magyar magánbefektetőknél levő részvények mennyisége nemzetközi összehasonlításban nagyon csekély. Pedig a hosszú távú takarékoskodásban ezek szerepe nagyon fontos, ezek által lehet a gazdasági növekedésből részesedni, a kamatoknál sokkal magasabb hozamot elérni. Vállalatoknak ma is szükséges lehet a részvénykibocsátás. Interjú a K&H Alapkezelő és a Budapesti Értéktőzsde szakembereivel.
Vállalat Nem csak az utakon, a tőzsdén is új kihívót kapnak az autógyárak
Privátbankár.hu | 2018. január 10. 08:57
Bővül a londoni tőzsde kínálata, jövőre léphet be az Aston Martin.
Vállalat Bővül a tőzsdei kínálat: hamarosan új cég érkezik a parkettre
Privátbankár.hu | 2018. január 4. 10:53
Bizalmassági indítványt adott be a Spotify az amerikai tőzsdei bevezetéshez.
Részvény / Deviza / Áru Mi történik? Tíz éve nem láttunk ilyet a gazdaságban
Privátbankár.hu | 2017. december 28. 15:04
A világválság óta nem mért szintre emelkedett idén az új tőzsdei kibocsátások száma.
Részvény / Deviza / Áru Aranykor a vállalkozóknak – sok olcsó hitel, támogatások, befektetők, tőzsde
Eidenpenz József | 2017. október 5. 08:38
A hazai vállalkozóknak nagyon jó dolga van, a rengeteg állami vagy uniós támogatás, az alacsony hitelkamatok mellett kockázati tőke is keresi a befektetési lehetőségeket. Az olcsó bankhitelek korszakában is van jelentősége a tőzsdének, például kiszállási lehetőséget teremthet. Magasabb kamatok mellett pedig életet menthet.
Részvény / Deviza / Áru Aranykor ez a vállalkozóknak – sok olcsó hitel, támogatások, befektetők, tőzsde
Eidenpenz József | 2017. október 4. 14:45
A hazai vállalkozóknak nagyon jó dolga van, a rengeteg állami vagy uniós támogatás, az alacsony hitelkamatok mellett kockázati tőke is keresi a befektetési lehetőségeket. Az olcsó bankhitelek korszakában is van jelentősége a tőzsdének, például kiszállási lehetőséget teremthet. Magasabb kamatok mellett pedig életet menthet.
Vállalatok Hamarosan dühös madarak lephetik el a tőzsdét
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 5. 14:17
Tőzsdére készül a népszerű mobiljáték fejlesztője, nem is akármekkorára.
Részvény / Deviza / Áru Rég nem láttunk ekkora sztorit a tőzsdén - hogyan sült el a Waberer's bevonulása?
Privátbankár.hu | 2017. június 30. 15:23
Az elsődleges célt elérték a tulajdonosok, 45 millió eurónyi friss tőkét vontak be - a Budapesten rég nem látott méretű kibocsátás mindazonáltal kisebb a vártnál.
Részvény / Deviza / Áru Nagy sztori készül Budapesten - érdemes lesz kamionrészvényt venni?
Privátbankár.hu | 2017. június 21. 16:45
Nagy esemény lesz a budapesti tőzsdén a Waberer's bevezetése; az Equilor megvizsgálta, az 5100-6300 forint közötti kibocsátási ársávban mennyire lesz vonzó befektetési lehetőség a papír. Kockázatok azért persze bőven akadnak, az európai szabályozási környezetre, a brexitre és az üzemanyagárakra is figyelni kell - a név elvesztése viszont nem hoz törést a cég életében.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdére ment a DIGI
Privátbankár.hu | 2017. május 16. 13:17
De nem itthon, hanem Bukarestben. A 40 lejen kibocsátott papírok 41,50 és 42 között forognak, eddig megérte jegyezni.
Részvény / Deviza / Áru Összes bevételének többszörösét bukta el a Snapchat
Fellegi Tamás | 2017. május 11. 13:33
Közzétette negyedéves jelentését a Snapchatet üzemeltető Snap. A cég valami egész valószínűtlen összeget bukott, persze részben a papírt őrült módon vásárló befektetők pénzéből. A veszteség nagy része ugyan a cégvezetőknek juttatott részvények értéke, de az üzemi veszteség is nagyobb lett a vártnál, sőt a teljes árbevételnél.
Részvény / Deviza / Áru Kiakasztanál egy részvényt a falra? Nem árt, ha tudsz ezekről is
Eidenpenz József | 2017. április 28. 20:01
Bár sok értékpapír már csak számítógépes jelek formájában, értékpapír-számlákon létezik, ma is sok részvényt nyomtatnak ki, igényes esztétikai és biztonsági nyomdai elemekkel. Mindkét megoldásnak megvannak az előnyei és a hátrányai. Tudta, hogy a Keler-nél is lehet saját számlája, amelyen megjelenik, milyen értékpapírjai vannak?
Vállalat Ázsiáig viszik a magyar kacsát, a céget talán a tőzsdéig – interjú
Privátbankár.hu | 2017. április 19. 06:06
Már magyar vállalkozások is tagjai lehetnek az ELITE közösségnek, részt vehetnek egy nemzetközi vállalkozásfejlesztési programban, ami sok cégnél akár a vállalatfinanszírozást is megkönnyítheti a későbbiekben. Hogy látja az exportőr családi vállalkozás a cégfejlesztést, a finanszírozási lehetőségeket, a tőzsdét, az idei béremeléseket vagy a forintárfolyamot? Interjú Szabó Ákossal, a Tranzit-Ker Zrt. elnök-vezérigazgatójával és Michaletzky Mártonnal, a BÉT igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Beigazolódtak a pletykák – hamarosan új cég lép a tőzsdére
Privátbankár.hu | 2017. március 14. 10:40
Nemsokára a Digi papírjaival is kereskedhetünk.
Részvény / Deviza / Áru Milliárdos gázszerelők és motorosfutárok: nem semmi, ami a héten történt
Privátbankár.hu | 2017. március 5. 11:03
Múlt heti piaci összefoglalónkban épp azt taglalgattuk: a tőzsdéken már nagyon érik egy korrekció, a csütörtök-pénteken látott komolyabb zuhanások akár ennek a kezdetét is előrevetíthették volna - a mostani hét eredményei alapján azonban azt mondhatjuk, továbbra sem tudja semmi elrontani a befektetők optimizmusát. A hőskort idézi a hírdömping, annyi minden történt a héten a budapesti tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru A Jó, a Rossz és a Tőzsde - miért fordítanak hátat a kis cégek a parkettnek?
Tóth Attila | 2017. február 23. 16:40
A tőzsdei részvénykibocsátás halott. Erre a kijelentésre Steven Davidoff Solomon, a kaliforniai Berkeley Egyetem professzora ragadtatta magát, miután megvizsgálta, milyen eséllyel tudnak kisebb cégek tőzsdén keresztül tőkéhez jutni. Tény, hogy a nemrég napvilágot látott elmúlt évi összesített adatok alapján 2016-ban globálisan már csak harmadannyi tőkét vontak be a tőzsdére lépő cégek, mint 2010-ben, köszönhetően elsősorban annak, hogy a kisebb cégek gyakorlatilag teljesen eltűntek. Paradox módon a tőzsdei finanszírozási modell háttérbe szorulását éppen az okozta, ami az elmúlt évtizedekben a legjobb dolog volt a tőzsdéknek: a technológiai fejlődés.
Részvény / Deviza / Áru Kilenc éve nem láttunk ilyet - nagy dobásra készül az Elmű főtulajdonosa
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 25. 12:01
Az RWE német energiaipari konszern tőzsdére viszi megújuló energiaforrások, elsősorban a szélenergia kiaknázására szakosodott leányvállalatát, az RWE Innogyt.
Részvény / Deviza / Áru Hallod a dübörgést? Egy igazi óriás lép ma a parkettre
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 5. 08:10
Két éve nem láttunk akkora tőzsdei kibocsátást, mint ami ma készül.
Részvény / Deviza / Áru Részvényjegyzésre felkészülni – ezek az előnyei és a veszélyei
Eidenpenz József | 2016. június 13. 14:13
A Budapesti Értéktőzsdén új részvények bevezetését tervezik, ami a múltban sokszor jó, időnként azonban rossz üzlet volt a kisbefektetők számára. Hogyan kerülhetjük el a nagyobb buktatókat, milyen nyereséget várhatunk? Milyen távra érdemes tervezni?
Részvény / Deviza / Áru Június végéig kapott haladékot a Duna House
Privátbankár.hu | 2016. január 13. 08:46
Június 30-ig kapott haladékot a Duna House, hogy benyújtsa a tőzsdei kereskedés megkezdése iránti kérelmet.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg a világ legnagyobb átverése készülődik?
Privátbankár.hu | 2016. január 11. 14:33
Az Alapblogon publikáló szakember szerint a világ legnagyobb olajcégét valójában esze ágában sincs tőzsdére vinni a szaúdiaknak.
Részvény / Deviza / Áru Újraindulnak a kínai részvénykibocsátások, de jó-e ez nekünk?
Privátbankár.hu | 2015. november 18. 13:45
A kínai internetszektorba óriási pénzek áramlottak az év első felében, majd a tőzsdei összeomlás hatására ez a folyamat megtorpant. Most Kínában ismét engedélyezik a részvénykibocsátásokat, amitől sokan nagy hozamot várnak, mások viszont attól félnek, hogy a kínálat újabb árfolyameséseket okoz.
Részvény / Deviza / Áru Minek megy egy cég tőzsdére? És miért nem megy tőzsdére mindegyik?
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 18:03
Két nagynevű magyar cég is bejelentette a hetekben: tőzsdére vonul. Miért döntöttek így? Mi vesz rá egy céget arra, hogy mindent kitegyen a kirakatba, és a parkettről vonjon be új tulajdonosokat ahelyett, hogy a banktól kérne tőkét? Ki dönti el, mennyit ér egy új részvény? Egyáltalán: miért nem megy mindenki tőzsdére, ha ez akkora örömhír? A Napi Kommentárban Eidenpenz Józsefet, a Privátbankár.hu elemzőjét kérdeztük.
Részvény / Deviza / Áru Újabb híres magyar cég lép tőzsdére
Privátbankár.hu | 2015. október 13. 10:47
A nemzetközi terjeszkedéshez szükséges tőkét a budapesti tőzsdéről szerezné be a DunaHouse
Részvény / Deviza / Áru Ismeretlenül is boldogan ugranak fejest az emberek a Ferrariba
Privátbankár.hu | 2015. október 8. 14:38
Nem számít, hogy autóipari papír: a Ferrari részvényeiért állítólag tolonganak a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi lépés közeleg: te is lehetsz Ferrari-tulajdonos!
Privátbankár.hu | 2015. október 7. 12:18
Még sok a bizonytalanság, de az érdeklődés állítólag hatalmas: heteken belül piacra dobják a Ferrari részvényeinek tizedét, aztán a maradék nagy része is új tulajdonosokhoz kerülhet. Az autóipar most persze forró krumpli, de ha inkább luxusipari termékként tekintünk rá, máris nem olyan ijesztő a kép.
Részvény / Deviza / Áru Hamarosan bárki vehet Ferrarit
Privátbankár.hu | 2015. július 8. 09:32
A Ferrarihoz közel álló források szerint az olasz cég a UBS-t kérte fel a New York-i tőzsdére lépés előkészítésére.
Részvény / Deviza / Áru Egy magyarországi légitársaság nagy dobása: meddig szállhatnak el?
Fellegi Tamás | 2015. február 5. 06:10
A Wizz Air most már megfelelőnek tartja a piaci környezetet, hogy tőzsdére lépjen, mégpedig Londonban. Érdemes-e vajon fel-, avagy pontosabban beszállni a részvénybe is?
Részvény / Deviza / Áru Itt a bejelentés: most már tényleg vehetünk Wizz Air részvényeket (?)
Privátbankár.hu | 2015. február 4. 09:53
A Wizz Air újra elővette a tőzsdei bevezetés tervét: a Reuters beszámolója szerint 150 millió eurós kibocsátás keretében vezetik be a papírokat a londoni tőzsdére.
Részvény / Deviza / Áru Ha ilyen történik, jó eséllyel pénzt lehet keresni rajta
Fellegi Tamás | 2014. december 4. 18:00
Ha Amerikában újonnan kerül tőzsdére egy részvény, gyakran kiváló kereskedési lehetőséget kínál. Hogy miért? Ennek két oka is van: mindenki nyerőben szeret lenni, a technikai elemzők pedig partvonalon kívül maradnak. Nézzük csak meg a Facebookot, a Twittert vagy az Alibabát!
Részvény / Deviza / Áru „Alibaba és a 68 (dolláros) rabló” – brókerek, alapkezelők a gigakibocsátásról
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 19. 12:45
A várakozások felső határát elérő, részvényenként 68 dolláros kezdeti árral, minden idők legnagyobb vállalati részvénykibocsátásával jelenik meg a New York-i tőzsdén a kínai Alibaba, a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata. Hazai szakemberek szerint ez épphogy rossz jel a részvénypiacokra nézve.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG