BUX
36 222.58
+2.34%
+828.00
OTP
10 900.00
+0.46%
+50.00
MOL
1 860.00
+2.14%
+39.00
RICHTER
6 895.00
+5.67%
+370.00
MTELEKOM
380.00
+0.66%
+2.00
 
2020. június 29. 18:21

A délelőtti tanácstalanság, bizonytalanság délutánra már a múlté, a pluszban nyitó amerikai tőzsdeindexek később is csak növelték előnyüket. Főleg az ipari részvények emelkednek, ami elsősorban a Boeing gépeivel kapcsolatos jó hírnek köszönhető. Drágul az olaj, de igazán nagyot az amerikai földgáz tőzsdei árfolyama ugrott. A forint folytatja gyengülési sorozatát.

Fél hat után szép, 1,7 százalékos pluszban van a Dow Jones ipari átlag, elsősorban a Boeing részvénye húzza. Ennek a 737 Max próbaútjainak újbóli engedélyezése segített. A részvény hat-hét százalékos pluszban jár most, de volt ma 13 százalékos előnye is. Az S&P 500 részvényindex 1,1 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,7 százalékkal megy fel. Európában a milánói index 1,8, a német DAX 1,3 százalékos emelkedése jelentette a fő húzóerőt. Párizsban 0,7, Londonban 1,2 százalékkal ment fel az index.

Itthon a BUX index 0,4 százalékos emelkedéssel végzett, ennek talán az lehetett az egyik oka, hogy nálunk előbb zár a tőzsde, és a hangulat eközben külföldön tovább javult. Az OTP 1,4 százalékos erősödését a Mol 0,7 százalékos süllyedése és a Telekom 2,1 százalékos esése ellensúlyozta. A Richter pedig 0,8 százalékkal ment fel.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A forint azóta, hogy az MNB meglepetésszerűen kamatot csökkentett, minden nap gyengül, így volt ez ma is. Az euró ára ma 90 fillérrel ment feljebb a péntek esti állapothoz képest, 356,35 volt legutóbb. Magasan tartja magát az arany, süllyedt valamelyest az ezüst árfolyama, az olaj pedig egy-másfél százalékos pluszban van. Ezzel a WTI 39,10 dolláron, a Brent pedig 41,40 dolláron áll.

Gáz van az olajszektorban

A Chesapeake Energy olajvállalat az USA-ban csődöt jelentett, bár ez nem különösebben meglepő, már hetek óta napirenden volt. Ennek ellenére sokan vásárolták a cég részvényeit, állítólag a Robinhood alkalmazás tapasztalatlan kisbefektetői közül is. Az iparágban a szakértők nagy csődhullámra számítanak, 200 amerikai olajcég is tönkremehet a közeljövőben.

Az amerikai gáz alacsony szintről ma nagyot pattant fel ma, több mint 11 százalékkal. De ezzel együtt is meglehetősen olcsó, 1,72 dollár a tőzsdén. Az árat emelheti, hogy a gáz sokszor az olaj melléktermékeként kerül felszínre. Így az olajkutak bezárása a gázkínálatot is csökkenti.

Nyomás alatt a Face

A közösségimédia-vállalatok részvényei viszont nyomás alatt vannak, miután a Unilever pénteken bejelentette, hogy az USA-ban beszünteti az összes hirdetést a Facebookon, a Twitteren és a Facebook-hoz tartozó Instagram felületén. A Facebook már pénteken is nagyot esett, mintegy nyolc százalékkal, ma pedig nulla körül ingadozik.  A Twitter ugyanakkor ma már emelkedni tud, több mint két százalékkal.

Egyre mélyebb gödörben a Nissan, bezárják a dél-koreai gyárakat Ha ez így megy tovább a Nissan két év múlva már nem is fog létezni – mondta az egyik részvényes a vállalat hétfői közgyűlésén.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a tőzsdék, a Richter vezette az emelkedést Pesten
Eidenpenz József | 2020. július 2. 18:55
Nagyon jó volt a tőkepiaci hangulat egész nap, de még külön lendületet kapott, amikor közzétették délután az amerikai munkaerő-piaci adatokat. Az európai tőzsdeindexek egy része három százalék körüli emelkedést is elért, de a BUX 2,3 százaléka is szép. A forint is erősödött. Az egyik brókercég szerint olcsó a Magyar Telekom, a másik viszont arról ír, miért esett tegnap akkorát a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Aprócska autógyár lett a világ legértékesebbje
Király Béla | 2020. július 2. 14:31
Amikor egy adott szektoron belül a részvényárak erősen eltérő értékeléssel bírnak, rendre felmerül, hogy mennyire megbízható a tőzsdék értékítélete. Nem kérdéses, hogy ez a Toyota trónfosztása kapcsán is téma lesz.
Részvény / Deviza / Áru Lezárták fél Amerikát, a tőzsdék meg mámorban úsznak
Eidenpenz József | 2020. július 2. 11:40
Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvánnyal, a készülő oltásokkal kapcsolatos hírek cseppet sem megnyugtatók, nagyon szépen emelkednek az indexek Európában. Ezúttal a BUX is csatlakozott, mindegyik vezető papírunk szépen drágul. A német autóipar szereplői lassú élénkülését várnak a következő hónapokra. A McDonald’s felfüggesztette üzleteinek újranyitását.
Részvény / Deviza / Áru Fantomárak, dühös brókerek – miért omlott össze ma a pesti és frankfurti kereskedés?
Eidenpenz József | 2020. július 1. 18:43
Európában vegyes volt a tőzsdék hangulata, az USA-ban viszont pluszban nyitottak az indexek, miután nőtt a remény arra, hogy elkészül a vírus elleni oltás. Emellett néhány gazdasági adat is viszonylag jól alakult. Az olajkészletek is többet estek a vártnál. Itthon a BUX index viszont 1,1 százalékkal esett, a forint viszont végre erősödött. De mi okozhatta a délelőtti leállást?
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrincék kiszálltak a 4iG-ből
Privátbankár.hu | 2020. július 1. 18:30
A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben. Az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus és a Konzum PE Magántőkealap.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus egyik lehetséges nyertese: innováció és digitalizáció egy 24 milliárd dolláros piacon
MFC Equity | 2020. július 1. 12:46
Indul Stock Picking rovatunk - az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. Kéthetente tesszük közzé elemzéseiket - az első ígéretes vállalat a Nasdaq-on bevezetett Five9 Inc., amely egy 24 milliárd dolláros piacon kínál újfajta, felhő alapú megoldást.
Részvény / Deviza / Áru Kereskedési hiba Frankfurtban és Budapesten, leépítések és fizetéscsökkentések a légitársaságoknál
Eidenpenz József | 2020. július 1. 10:50
Mind a német tőzsdén, mind Budapesten kereskedési hibával indult a nap, de a tőzsdei hangulat alapvetően pozitív Európában. Szerény plusszok jellemzőek több más börzén, miközben a forint kissé erősödik, a nemesfémek tovább drágulnak. Megindult az olaj is. Forrong a repülés-szektor.
Részvény / Deviza / Áru 1800 dollár felett az arany, nagyot esett az OTP
Eidenpenz József | 2020. június 30. 18:36
A döcögős kezdés ellenére ma jól teljesítenek a tőzsdék az USA-ban és Németországban, miközben a BUX index eléggé nagyot esett. Elsősorban az OTP-részvények mélyrepülése húzta le. Sovány vigasz, hogy valamivel kisebb mértékben a lengyel és a cseh tőzsde is esett. Teljes állásba költöznek vissza a Volkswagennél, megőrülnek a Tesláért és az aranyért, ezüstért.
Részvény / Deviza / Áru CFD-kereskedés – útmutató kezdőknek
Márkázott tartalom | 2020. június 30. 15:22
A CFD, vagyis Contract For Difference egy olyan típusú szerződés, amelyet gyakran használnak a pénzügyi ágazaton belül, hiszen nagyban megkönnyíti a befektetési eszközök kereskedésének módját. Akár nagyon csekély tőke mellett is. Áttekintjük, hogyan működik a CFD-kereskedés nagyon leegyszerűsítve, fő jellemzői mentén.
Részvény / Deviza / Áru Utazhatunk végre vagy sem? Ez foglalkoztatja a tőzsdéket
Eidenpenz József | 2020. június 30. 11:36
Enyhe mínuszban vannak a tőzsdeindexek Európában, Ázsiában viszont az új Hong Kong-törvény ellenére is jó a hangulat. A BUX sem nagyon tér el az átlagtól, fél százalékkal süllyed, főleg az OTP húzza le. Tart a forint maratoni gyengülése, alaptőkét emel a CIG Pannónia.
hírlevél