BUX
35 923.47
-0.02%
-9.00
OTP
10 890.00
-0.27%
-30.00
MOL
1 867.00
+0.05%
+1.00
RICHTER
6 700.00
+0.07%
+5.00
MTELEKOM
383.00
+0.66%
+2.00
 
2017. május 2. 11:28

A BUX teljesítményét és a napi átlagforgalmat elnézve nem a meglepetések hónapja volt ez a BÉT-en.

Az év negyedik hónapjában összesen 216,8 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a befektetők a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacán. Ez ugyan a tavalyi év hasonló időszakában mért 181 milliárd forintos forgalmat jelentősen meghaladja, de az előző hónaphoz képest (275 milliárd forint) néminemű csökkenést mutat. Ami a napi átlagforgalmat illeti: az áprilisi 18 kereskedési napon átlagosan 12 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a BÉT azonnali piacán, ami több a tavaly áprilisinál (8,6 milliárd forint), de a most márciusban mért 12,5 milliárd forintos értéket nem sikerült meghaladnia, ezt közölte a BÉT a Privátbankár.hu-val.

Akik áprilisban is a BUX index emelkedésére számítottak, azoknak a budapesti részvényindex most sem okozott csalódást, az elmúlt hónapokhoz hasonlóan a 32-34 ezer pontos sávban mozgott most is, végül ismét pozitív irányú elmozdulással zárta a hónapot: a BUX index a hónap utolsó napján 32 956 ponton állapodott meg, ami ezúttal is meghaladja az előző hónap záró értékét.

A vezető részvények közül kiugrott teljesítményével a MOL: az elmúlt közel 6 év legmagasabb záró értékét, 21 715 forintot sikerült elérnie április utolsó előtti kereskedési napján, végül pedig 9,3 százalékos árfolyam emelkedéssel, 21 650 forinton zárta a hónapot. A Richter is nagyon jól teljesített, a hónapban történelmi csúcsot döntött, az árfolyam pár nappal a hó vége előtt elérte a 7 140 forintot, végül 6 százalékos emelkedés mellett 6 962 forinton vett búcsút az áprilistól. Az OTP 0,1 százalék csökkenéssel, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékos emelkedéssel végzett.

A Prémium Kategória részvényei közül kiugróan jól teljesített a Rába (+4,4%), s míg az Appeninn és az ANY Biztonsági Nyomda a március végi árfolyamon zárta az áprilist is, addig a kategória többi részvénye negatív teljesítménnyel volt kénytelen beérni; a PannErgy 5,1 százalékos, az FHB 2,6 százalékos, a GSPARK 0,7 százalékos, a Zwack 0,2 százalékos, a CIG Pannónia és a DunaHouse pedig 6,2 százalékos gyengüléssel zárta a hónapot.

A részvénypiac duplikált forgalma 433,5 milliárd forint volt áprilisban. A szolgáltatók rangsorának élén ezúttal a Wood & Company Financial Services a.s végzett 133,6 milliárd forintos forgalommal. A második helyen a Concorde Értékpapír Zrt. végzett 119,1 milliárd forintos, míg a harmadik helyen az Erste Befektetési Zrt. 47 milliárd forintos forgalommal.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony kamat miatt gyengül a forint? Emelkedik az arany és a technológiai szektor
Eidenpenz József | 2020. július 8. 18:52
Míg Európában az indexek süllyedtek, addig az Egyesült Államokban szerény pluszokat lehet látni, főleg a technológiai szektorban. A BUX szintén emelkedni tudott, ám a forint ismét gyengült. A nap egyik nyertese az arany, amely 1820 dollár fölött új kilencéves rekordokat döntöget. Az ezüst pedig egy hirtelen ugrással átlépte a 19 dolláros határt.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a harc a házhoz szállítási piacon, 355 felett az euró
Eidenpenz József | 2020. július 8. 11:46
A járványhírek továbbra sem jók, ez rányomja bélyegét a tőzsdei kereskedésre. Ráadásul nemsokára indul a gyorsjelentési szezon, az EKB pedig kiváró álláspontra helyezkedik. Így az európai tőzsdék inkább esnek, de Budapesten van egy kis emelkedés. Újabb egy forinttal drágább az euró. Izgalmas hírek jönnek a házhoz szállítással foglalkozó nagy cégek szektorából.
Részvény / Deviza / Áru Áttörte az 1800 dollárt az arany, újra gyengül a forint
Eidenpenz József | 2020. július 7. 19:04
Megszakadt a napokig tartó emelkedő trend a világ legfontosabb tőzsdéin, az európai indexek egész nap mínuszban jártak, Amerika is eséssel kezdett. Valamelyest javítani tudott a rossz hangulaton, hogy a Citigroup emelte az év végére vonatkozó részvénypiaci várakozásait, és jött egy viszonylag kedvező munkaerő-piaci adat is. Az arany több mint kilenc éve nem látott csúcson van, a forint viszont újra gyengülő pályára állt.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul veszi saját részvényeit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 15:51
Június közepén írtunk arról, hogy az OTP Bank milyen aktívan vásárolja a saját részvényeit. Nos, a folyamat azóta sem változott, a pénzintézet szinte minden nap vesz egy csomagot. Így már a teljes állomány 1 százalékát tartja a tulajdonában.
Részvény / Deviza / Áru Újabb csomagok készülnek, válság előtti szinten a magyar lakáspiac
Eidenpenz József | 2020. július 7. 11:53
A hétfői szép emelkedés és csúcsdöntögetés után kedden korrigálnak az európai tőzsdék és az amerikai határidős indexek. Budapesten is egy százalék körüli az esés, három nagy részvényünk kis egy irányba tart. Újra lejtős pályán a forint. A Duna House gyorsjelentése azt állítja, hogy a válság előtti szintre javult a hazai lakáspiac. Nagy csomagok készülnek Nagy-Britanniában és az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru Az utazási irodák 85 százaléka csődtől fél, nagyot ugrott az OTP
Eidenpenz József | 2020. július 6. 18:50
Kiváló a hangulat a világ fontosabb tőzsdén ma is, aminek részben a Kínához, a kínai gazdasághoz fűzött remény, részben egy jó amerikai szolgáltatóipari adat lehet az oka. Egy német kutatóintézet szerint a cégek 21 százaléka csődtől tart, de a turizmusban ez az arány inkább 60-90 százalék közötti. A BUX is emelkedett, főleg az OTP négy százalékos ugrása vitte fel. A forint stabil, megindultak viszont a nemesfémek.
Részvény / Deviza / Áru Piros shortban sírdogálhatnak a Tesla-shortosok, kapkodnak a kínai részvények után
Eidenpenz József | 2020. július 6. 11:20
Remekül indult ez a hét is az európai tőzsdéken, de az igazi ugrás Ázsiában volt. Szépséghiba, hogy a nagy emelkedést egy kínai kormányközeli lap kincstári optimizmusa indíthatta el. A BUX is emelkedik, de elmarad úgy Lengyelországtól, mint Nyugat Európa nagy részétől. Elon Musk már megint kitalált valami csodásat hívei és ellenségei szórakoztatására.
Részvény / Deviza / Áru Tízezreket bocsátanak el a német autógyárak, hát még a beszállítók
Eidenpenz József | 2020. július 3. 18:35
Ma Európában egy százalék körüli mértékben estek a részvényindexek, miközben Amerika zárva volt. Budapesten is hasonló a helyzet, a forint is megindult lefelé. A rossz hírek közé tartozik, hogy nő a feszültség India és Kína között, ráadásul megnyílt a kereskedelmi háborús front. Több tízezer embert küldhetnek el a német autógyárak, és további tízezrekről beszélnek a beszállítók körében.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a rettegett mutáció? De legalább nyitnak a pubok
Eidenpenz József | 2020. július 3. 11:54
A vártnál valamivel jobb beszerzésimenedzser-indexek érkeztek az európai országokból, miközben továbbra is nagyon rosszak a járványügyi hírek Amerikában. Komolyan felmerült, hogy a vírus már mutálódik. Az USA ma zárva van, így Európa egy kicsit el van veszve, irány nélkül oldalaz. Nem úgy a BUX index, amelynek minden fontosabb komponense pluszban van, és a forint is stabil.
Friss
hírlevél