Tőzsdei forgalom
Részvény / Deviza / Áru Pofon Putyinnak: kitiltják az orosz fémeket az árutőzsdékről 
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 08:15
Szankciókat jelentett be a brit és az amerikai kormány.
Makro / Külgazdaság Meghajtotta magát a tőzsde – mi vár legközelebb Budapestre? 
Privátbankár.hu | 2018. április 29. 10:20
Emelkedő forgalom mellett erősödött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a héten, a forgalom felülmúlta a korábbi heteket. A Richter a héten közgyűlést tartott, míg az OTP komoly terveket közölt a jövőre nézve. A következő hét fő eseménye az amerikai kamatdöntés lesz – kérdés, hogy ezúttal megkezdik-e a kamatemelést.
Részvény / Deviza / Áru Hiába a rövid hét, nagyot ment a magyar tőzsde 
Privátbankár.hu | 2018. április 8. 11:45
A csökkenő forgalom mellett is erősödött a BUX, jól teljesítettek a részvények is.
Részvény / Deviza / Áru Pánik a tőzsdéken: Budapest sem maradhatott ki 
Privátbankár.hu | 2018. február 11. 13:09
Hiába emelkedett a forgalom, a nemzetközi események visszafogták a Budapesti Értéktőzsde és a BUX teljesítményét. A magyar kereskedés csapongó volt, nehezen talált irányt, amin az sem segített, hogy a Bitcoin-lufi tovább eresztett a héten. Mészáros Lőrincék azonban ismét bevásároltak, a Richternél pedig fontos hírek jöttek. Lássuk, mi történt a tőzsdén a héten!
Részvény / Deviza / Áru Magyarok, vegyetek részvényt! – harmadik éve emelkedik a tőzsde forgalma 
Eidenpenz József | 2018. január 18. 11:25
Számos piacélénkítő lépést vezetett be tavaly a BÉT, ennek is lehet köszönhető, hogy a forgalom két számjegyű növekedést ért el. A koncentráció, a nagy cégek túlsúlya pedig csökkent. Kevés magyar vesz részvényeket, ha igen, akkor sem sok magyar papírt, pedig jó lenne, ha a reálgazdaságba is mennének megtakarítások.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt a BUX júliusban - van ennél feljebb? 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 1. 12:02
A nyár közepén sem pihent meg a BUX, ismét történelmi csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.
Részvény / Deviza / Áru A csúcsdöntések hete volt a tőzsdén - meddig pörög még a BUX? 
Privátbankár.hu | 2017. június 18. 13:28
Erős hetet zárt a Budapesti Értéktőzsde, ahol a jelentős forgalomnövekedés mellett a fő részvényindex, a BUX is emelkedésben zárt. A bluechipek forgalma pörgött, Mészáros Lőrinc cégeiből mintha kiveszett volna a báj a befektetők körében. Szemtanúi lehettünk kisebb technikai pániknak és az amerikai kiskereskedelem megtáltosodásának is. De mit hoz a jövő hét?
Részvény / Deviza / Áru Nem kapkodtak a befektetők – kiszámítható volt a kereskedés 
Privátbankár.hu | 2017. május 2. 11:28
A BUX teljesítményét és a napi átlagforgalmat elnézve nem a meglepetések hónapja volt ez a BÉT-en.
Részvény / Deviza / Áru Most már nem abból fog élni az izraeli tőzsde, hogy pénteken zárva van 
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 4. 14:30
Bármilyen különösnek is tűnik elsőre, eddig vasárnaptól csütörtökig üzemelt az izraeli tőzsde a helyi hagyományokhoz igazodva. Ez azonban ma már fenntarthatatlan a globális kereskedés korában, ahogy ezt a BÉT-en is sokszor érezzük a 4 napos hétvégéken. Izraelben sok a startup, dübörög a gazdaság, itt a változtatás ideje.
Részvény / Deviza / Áru 100 milliárd forintot esett a tőzsdei forgalom - van magyarázat 
Privátbankár.hu | 2016. május 2. 14:03
Az erős márciusi forgalmat követően visszaesett a Budapesti Értéktőzsdén forgó részvények forgalma - közölte a Privátbankár.hu-val a Budapesti Értéktőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Kinél pörgött a legtöbb magyar részvény? Itt a friss rangsor 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 1. 15:50
Az idei nyár utolsó hónapjában 6,4 milliárd forintos napi átlagforgalom volt a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán, ami 24 százalékkal haladta meg a júliusi értéket. A tőzsdetagok azonnali piaci rangsorának élére ezúttal a Wood & Company Financial Services a.s futott be elsőnek.
Részvény / Deviza / Áru Nem volt verekedés a magyar részvényekért 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 1. 14:30
A nyári uborkaszezon a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán is érezhető: az 5,2 milliárd forintos napi átlagforgalom 120 milliárdos összforgalmat jelentett júliusban.
Részvény / Deviza / Áru Többen repültek rá a magyar részvényekre 
Privátbankár.hu | 2014. június 2. 14:47
Az áprilisi gyenge hónap után májusra élénkült a forgalom a budapesti tőzsdén. Egy új szereplő is érkezett.
Részvény / Deviza / Áru Többet tőzsdéznek a magyarok 
Privátbankár.hu | 2014. április 1. 15:57
Márciusban a Budapesti Értéktőzsdén a részvények napi átlagforgalma 10,5 milliárd forint volt, ami 9,6 százalékkal magasabb a februárinál és 12,6 százalékos növekedés 2013 azonos hónapjához képest
Befektetés Ezek tépték a tőzsdét a héten 
Privátbankár.hu | 2014. február 2. 08:52
Gyengült a török líra és kamatdöntő ülést tartott a Fed. Egy ideig bizonytalanok voltak a befektetők, hétvégére nyugodtak meg a kedélyek, az OTP-nek és a Molnak hála.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdeláz? Így még nem vitték a magyar részvényeket idén 
Privátbankár.hu | 2013. december 2. 13:29
Tart az őszi kereskedési láz: a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán 18,7 százalékkal volt magasabb forgalom, mint októberben. 13,6 milliárd forint lett a napi átlag.
Részvény / Deviza / Áru Mikor terelik a tőzsdére az alacsony kamatok a megtakarításokat? 
Eidenpenz József | 2013. november 26. 06:10
Vesznek-e magyar részvényeket az alacsony kamatok miatt a kisbefektetők, mikor, és felhajtják-e majd az árfolyamokat? Lesz-e BUMIX-határidő? Milyen esélyei vannak kicsi tőzsdénk fennmaradásának? Tényleg jönnek a robotok? – interjú Szécsényi Bálinttal, a BÉT alelnökével.
Részvény / Deviza / Áru A robotokkal nyerhetnek a kisbefektetők is a tőzsdén – interjú 
Eidenpenz József | 2013. november 19. 14:40
A Xetra kereskedési rendszer decemberi budapesti bevezetésének egyik fontos hatása lehet, ha megjelennek a robotok itthon is. Ezzel a befektetők is nyerhetnek, alacsonyabb lehet ugyanis a kereskedés egyik költsége, a vételi és eladási ajánlatok közötti különbség. Interjú Csáky Attilával, az UnicreditBank ügyvezető igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Őszi tőzsdeláz? 10 milliárd fölött az átlagos napi forgalom 
Privátbankár.hu | 2013. november 4. 15:54
Októberben emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvénypiaci forgalma: 34,7 százalékkal haladta meg a szeptemberit, így 10 milliárd forint felett volt a napi átlagforgalom.
Részvény / Deviza / Áru Mire haraptak a pesti tőzsdézők márciusban? 
Privátbankár.hu | 2013. március 29. 13:52
Márciusban a Budapesti Értéktőzsde származékos piaci forgalma 11,1 százalékkal nőtt egy hónap alatt. Elsősorban a határidős deviza és egyedi részvény alapú termékekben erősödött az aktivitás. A részvényszekció forgalma viszont beállt.
Részvény / Deviza / Áru OTP-ről és Molról gázfűtésre áll át a Keler 
Eidenpenz József | 2013. február 7. 17:45
A hazai elszámolóházi és értéktári szolgáltató, a Keler nemsokára német, francia és cseh energiapiaci szolgáltatásokat is nyújt. Átalakítja a díjstruktúráját, magasabb minimális és alacsonyabb tranzakciónkénti díjakat készül alkalmazni. Egyre nagyobb súlyú az energiapiaci tevékenysége.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP a Matolcsy-csomag óta nem tér magához 
Privátbankár.hu | 2012. november 11. 10:34
A BÉT részvényindexe, a BUX a hetet 19 049,57 ponton zárta. A forgalom 45,271 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek. Az OTP 2,14 százalékos eséssel visszatáncolt korábbi ellenállási pontja közelébe, 4061 forinton zárt pénteken.
Részvény / Deviza / Áru A bankbetét a sláger a vagyonos magyarok között - interjú 
Gáspár András | 2012. szeptember 25. 06:30
Szétszakadt a lakossági befektetési piac: a bankok, brókercégek figyelme a vagyonukat tovább gyarapító privátbanki ügyfelek felé fordult, akik a kedvező kamatkörnyezetben elsősorban a hazai eszközöket kedvelik. A Concorde Értékpapír vezérigazgatója szerint a kiszámíthatatlan gazdasági környezet elriasztja a befektetőket a magyar tőzsdéről. Interjú Régely Károllyal.
Részvény / Deviza / Áru A kutyát nem érdekli ma a budapesti tőzsde  
Borbély Péter | 2012. augusztus 24. 13:36
Elképesztően alacsony, 1 milliárd forint alatti forgalom volt a Budapesti Értéktőzsdén 13 óráig. A forgalom világszerte csökkent az elmúlt hetekben, főleg a nyári szezonális okok miatt, de a BÉT brutálisan alulteljesítő. Pénteken egyébként amúgy is alacsonyabb szokott lenni a forgalom, de ez azért túlzás.
Részvény / Deviza / Áru Hová lett a sok virág? Hová tűntek a befektetők a tőzsdéről? 
Eidenpenz József | 2012. július 18. 13:30
Az első félévben 30 százalékkal csökkent a BÉT azonnali piacán a forgalom 2011-hez, és 60 százalékkal 2010-hez képest. Valójában azonban nem tűntek el végleg a befektetők a BÉT-ről, a 2000-es évek elején például több éven keresztül a jelenleginél is nagyobb volt a pangás – tartja a KBC Equitas. Ügyfélfelmérése szerint a magyarok 80 százaléka a hazai részvényeket tartja a legfontosabbnak, de ez az arány más országokban is magas. A forex-piacon meg kell válogatni, kivel kezd az ügyfél.
Részvény / Deviza / Áru Exkluzív: állami vállalatokat csábítana a tőzsdére az új vezérigazgató (interjú) 
Gáspár András | 2012. május 23. 06:20
Katona Zsolt a tőzsdei kereskedési rendszer zökkenőmentes cseréje mellett egyik legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy a gazdasági-politikai döntéshozókkal az eddigieknél szorosabb együttműködést tudjon kialakítani. A tőzsde új vezérigazgatója a Privátbankárnak adott interjúban elmondta: új kategóriákat vezetnek be a tőzsdén, és hamarosan új vállalatok is érkezhetnek a parkettre. Szeretnének néhány állami mamutot is a BÉT-re csábítani.
Részvény / Deviza / Áru Kit érdekel a tőzsde, ha játszik a csapat? 
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 18:30
Az Európai Központi Bank friss elemzésében azt vizsgálták, a 2010-es dél-afrikai labdarúgó világbajnokság mérkőzései alatt hogyan változott a forgalom az egyes tőzsdéken. A tapasztalatok szerint ha a nemzeti válogatott játszik, a tőzsdén drasztikusan visszaesik a forgalom - ha gól esik, még többen hagyják ott a chartokat.
Részvény / Deviza / Áru Sokan beneveztek a januári BUX-derbire 
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 16:05
A Budapesti Értéktőzsde részvényforgalma emelkedett januárban az előző hónaphoz és tavaly januárhoz képest is, a határidős részvényforgalom azonban nagyot zuhant.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG