BUX
36 591.83
-0.45%
-165.00
OTP
11 070.00
-0.27%
-30.00
MOL
1 770.00
-0.84%
-15.00
RICHTER
7 200.00
-0.41%
-30.00
MTELEKOM
383.00
-0.26%
-1.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. június 30. 11:36

Enyhe mínuszban vannak a tőzsdeindexek Európában, Ázsiában viszont az új Hong Kong-törvény ellenére is jó a hangulat. A BUX sem nagyon tér el az átlagtól, fél százalékkal süllyed, főleg az OTP húzza le. Tart a forint maratoni gyengülése, alaptőkét emel a CIG Pannónia.

Enyhe mínuszban vannak a tőzsdeindexek a világ nagy részén, a német, francia, holland és belga indexek 0,3-0,5 százalékkal süllyednek kevéssel fél tizenegy után. Kicsit nagyobb az esés Olaszországban és Londonban, egy százalék körüli. Az amerikai határidős részvényindexek is szerény mínuszban vannak, a tegnap esti jól sikerült zárás után.

Budapesten fél százalékos mínuszt jelez a tőzsdemutató, alig valamivel nagyobbat, mint Varsóban. Az OTP húzza le a piacot, 1,7 százalékkal, 11 270 forintra süllyedt. A Mol egy százalékkal, a Richter csak egytized százalékkal emelkedik. A Magyar Telekom is negyed százalékkal lett drágább.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A CIG Pannónia három százalékkal, 175 forintra drágult. Nagy tőkeemelést határozott ugyanis el a társaság még korábban, 6,3 milliárd forinttal, 9,4 milliárd forintra nő az alaptőkéje. Úgy, hogy a 33 forintos névértékű részvények névértéke 100 forintra nő. Az alaptőke-módosítással kapcsolatban a részvényeseknek nincs teendőjük, az a részvények számát sem érinti – jelentették be.

Kitartóan gyengül a forint

A forint árfolyama egy hetes folyamatos gyengülés után még mindig nem nyugodott meg. Az euró ma a 357 forintot ostromolja, újabb 80 fillérrel feljebb van, mint tegnap. Az MNB múlt heti, meglepetésszerű kamatcsökkentése óta devizánk lassan, de biztosan araszolgat lefelé. Kissé drágult az arany és az ezüst, egy százalék körüli mértékben süllyed az olaj árfolyama. Jól áll a réz, amely gyakran a gazdasági növekedési kilátásokat követi, viszonylag jó negyedévet fog zárni. Ebben azonban az is benne van, hogy Dél-Amerikában nagyon súlyos a járványhelyzet, ahonnét a világ termelésének nagy része származik.

Hong Kong rezignáltan tudomásul vette?

A tőkepiacok bizonytalanságát okozhatja az, hogy Kínában elfogadták az ellentmondásos “Hongkong-törvényt”. Ezzel ismét nőtt a valószínűsége annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok megtorló lépéseket alkalmaz. Emellett ezzel tönkretehetik a város pénzügyiközpont-jellegét. A hongkongi Hang Seng tőzsdeindex ma alig változott, úgy tűnik, az információ már beépülhetett az árakba. A Shanghai Composite index viszont 0,8 százalékkal emelkedett, jó volt a hangulat Japánban, Koreában és Indiában is.

Mi lesz veled, turizmus?

Egy másik, a bizonytalanságot növelő tényezőnek a Bloomberg az utazások és a turizmus kérdéseit jelöli meg.

Az Európai Unió valószínűleg meg fogja hosszabbítani az Amerikai Egyesült Államokból érkezőkre vonatkozó beutazási korlátozásokat, legalább két héttel. Minden bizonnyal egészen addig, amíg az amerikai hatóságok úrrá nem lesznek a Covid-19 járványon. Viszont az EU július 1-jétől megszünteti a kínai beutazókra vonatkozó tilalmakat, azzal a feltétellel, hogy Peking is hasonló lépést rendel el.

Kontinensünkön belül is ellentmondásos a helyzet, például Görögország továbbra sem engedélyezi a Nagy-Britanniából és Svédországból érkező közvetlen repülőjáratokat, előreláthatólag legalább július 15-éig. A turizmusról, az utazási korlátozások fokozatos megszüntetéséről délelőtt itt írtunk.

Rossz negyedévre csodás negyedév jött

A világ részvénypiacait ábrázoló MSCI All Country World Index ebben a negyedévben mintegy 18 százalékkal mehet fel a Bloomberg szerint, ha nem történik ma jelentősebb elmozdulás. Ez 11 éve nem látott ugrás lenne, persze egyben a 2008 óta nem látott legrosszabb negyedév (az idei január-március) borzasztó rossz adatát követi - írta a Bloomberg.com.

Angela Merkel német kancellár a hétvégén támogatásáról biztosította az Európai Unió tervezett Covid-19 gazdasági ösztönzőcsomagját. A beszédet ráadásul a francia elnök, Emmanuel Macron társaságában tartotta. Nagy-Britanniában pedig azt várják, hogy a miniszterelnök ma infrastruktúra-fejlesztési programot indít.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Kiújult a korona-idegesség, nem fogyasztanak eleget az amerikaiak a kilábaláshoz
Eidenpenz József | 2020. augusztus 14. 18:57
Amerikában bizonytalan, Európában eléggé rossz volt ma a tőzsdék hangulata, ez alól a budapesti BUX-index sem tudta kivonni magát. Európában elsősorban az újra romló járványügyi hírek, Amerikában pedig a rossz fogyasztói hangulat lehetett az oka az esésnek. Érezhetően gyengült a forint.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson maradhatnak-e a tőzsdék, ha elszabadul a vírus?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 14. 11:55
Míg tegnap még csúcsokat döntögettek egyes indexek az USA-ban, ma jelentősen elromlott a hangulat a nemzetközi tőzsdéken. Több index két százalék feletti mínuszban van Európában, és az Egyesült Államokban is mínuszban indulhat majd a nap. Rosszak lettek a makroadatok. Érkezett két gyorsjelentés Magyarországon, a forint viszont tett egy lépést a gyengülés irányába.
Részvény / Deviza / Áru Új szolgáltatáscsomagok az Apple-től, örökre elveszett a munkahelyek egy része?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 13. 19:00
Európában szinte egységesen mínuszban zártak az indexek ma, az Egyesült Államokban viszont a technológiai szektor emelkedése inkább jó, mint rossz hangulatot jelez. A tengerentúli munkanélküli kérelmek száma március közepe óta nem látott szintre esett. Az Apple új szolgáltatáscsomagokat jelentett be, emiatt ez a részvény vezeti az emelkedést. Borúlátó az egyik Fed-vezető.
Részvény / Deviza / Áru Patthelyzet a szenátusban, rendesen elbánt a vírus a Rábával
Eidenpenz József | 2020. augusztus 13. 11:21
Keresték az irányt az európai tőzsdeindexek, és úgy tűnik, lefelé találták meg. Egy kis pihenő azonban a tegnapi nagyszerű emelkedés után nem meglepő. Elhúzódhat az új amerikai csomag, ami tízmillióknak jelenthet gondokat. Kontinensünkön záporoznak a gyorsjelentések, ennek nyomán óriásit esik a Thyssenkrupp, jobb lett a várakozásoknál viszont a Deutsche Telekom. Budapesten a BUX tartja magát, a forint is alig változik.
Részvény / Deviza / Áru Baljós inflációs árnyak – arany, részvény, ingatlan kell nekünk?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 12. 19:04
Nagyon szépen emelkednek az amerikai tőzsdeindexek, a jó tengerentúli nyitás az európai tőzsdéket is magával ragadta. A BUX is hozta az európai átlagot, három fontos részvényünk is drágult. A forint szolidan gyengülget, a nemesfémek esése megállt, az olajpiac pedig örül a jó készletadatoknak. Aggasztóan magas viszont az amerikai infláció. Emelkedik a hazai lakáseladások száma.
Részvény / Deviza / Áru Azon is kereshetünk pénzt, ha mások társat találnak maguknak
MFC Equity | 2020. augusztus 12. 18:32
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében a Momo Inc. randevú és kapcsolattartási platformot mutatjuk be, aminek a keresletét több szociodemografikus trend is hajtja.
Részvény / Deviza / Áru Trumpnak csapdát állítottak, sohasem látott mértékű a brit recesszió
Eidenpenz József | 2020. augusztus 12. 11:39
Az európai tőzsdék egyelőre nem találják az irányt, Frankfurtban mínuszban, Párizsban nulla közelében jár az index, Londonban emelkedik. A tegnap esti jókora amerikai esés ma már véget is érhet, ismét pluszban vannak a határidős indexek. A BUX is bizonytalan, részvényeink alig mozognak. Britanniában óriási a GDP visszaesése, bár ez nem igazán meglepetés.
Részvény / Deviza / Áru Robinhood-titkokra derült fény, ma lemaradt a BUX a többitől
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 18:55
Európában kiváló, az USA-ban legalábbis nem rossz a tőzsdék hangulata, bár a technológiai részvények megint alul teljesítettek. Alulteljesített még a magyar BUX index is, de legalább pozitívban tudott zárni. Elsősorban a Mol húzta le, és kissé a forint is gyengült. A Robinhood-alkalmazás érdekes forgalmi adatokat tett közzé, más adatokat viszont ezentúl nem fognak publikálni.
Részvény / Deviza / Áru A kínai autópiac a mi reménységünk, Erdogan megint unortodoxkodik
Eidenpenz József | 2020. augusztus 11. 11:42
Nagyon jó a hangulat az európai tőzsdéken, számos index ugrása a két százalékot is meghaladja. Budapesten azonban pár nagyon jó nap után egy kis szünet következhet, az OTP és a Richter még tud egy kicsit menni, de a Mol és a Telekom visszahúzó erő. Erdogan török elnök tovább gyengítheti a lírát, Trump a leggazdagabbaknak kedvező adócsökkentése készül, Peking pedig kesztyűs kézzel vág vissza.
Részvény / Deviza / Áru Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, száguldanak az ipari fémek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 18:43
A múlt héthez hasonlóan ma is főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása és a várható amerikai gazdasági stimulus határozta meg a tőzsdei kereskedést. Ezenkívül jönnek a gyorsjelentések, és miközben a dollár alig mozog, a legtöbb árupiaci termék drágul. Itthon az OTP húzta fel a BUX indexet, de a Telekom és az Opus is szépen megindult. Erősödött a forint, az arany, nagyot ugranak az ipari fémek.
Friss
hírlevél