árupiacok
Részvény / Deviza / Áru Fáj, hogy kimaradt az arany szárnyalásából? 
Eidenpenz József | 2024. június 10. 05:42
Az arany és az ezüst évezredes befektetési eszközök, de a modern korban a platina és a palládium is keresett. Miért nem érnek mégsem annyit, mint az arany? Mi mozgatja az árfolyamukat? Mi okozhat áremelkedést? Hogyan lehet ezeket megvenni?
Vásárló Rendkívüli helyzetre rendkívüli válasz: furcsa változás várható a narancslénél 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 2. 13:36
Katasztrofális helyzetben vannak a narancstermesztők, miután a rossz időjárás okozta növénybetegség és egy rovarkártevő megtizedeli a termést. 
Részvény / Deviza / Áru Esve emelkedik Budapest, öt év alatt ötszörözni lehetett félvezető-részvényekkel 
Eidenpenz József | 2024. május 24. 12:21
Az európai indexek süllyednek, követve Amerikát és Ázsiát, de a BUX index vígan emelkedik, pedig az OTP és a Mol is mínuszban van. A forint ismét erősödő szakaszba váltott, olcsóbbak lettek az energiahordozók, de nagy változások várhatók az árupiacon is. Engedélyezték az Ethereum ETF-et, erre az árfolyam esett. Májusban kell eladni?
Részvény / Deviza / Áru Nyugodtan várja a forint a megmérettetést, fontos határt lépett át a réz 
Eidenpenz József | 2024. április 26. 12:28
A részvénypiacok felélénkültek a kedvező amerikai gyorsjelentések hatására, ma nagy fontosságú inflációs adat érkezik. A BUX-ot az OTP húzza, a forint alig mozdul egy péntek esti bejelentés előtt. Újra megindult az arany, a réz pedig átlépett egy több éve nem látott határt.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a baj a csokoládéval 
Buksza blog | 2024. április 21. 16:01
A csokoládégyártók tapasztalatai szerint jelentősen csökkent a kereslet a termékük iránt annak nyomán, hogy több tényező, főként a kakaó irtózatos drágulása felfelé hajtja a csoki árát.
Részvény / Deviza / Áru Óriási baj lehet abból, ha az olajár elszáll 
Eidenpenz József | 2024. április 15. 18:45
Az árupiacokon az élénkülés jelei látszanak, ami azonban nagy veszélyeket hordoz. Ha nagyon megdrágulnának az energiahordozók és az ipari fémek, az az infláció visszatérését és a gazdaságok lassulását okozhatja, végső soron pedig általános válsághoz vezethet. Különösen a kőolaj kényes kérdés, az ugyanis a többi nyersanyag árfolyamát is erősen befolyásolja.
Részvény / Deviza / Áru 394-nél az euró, az európai autógyártás a tét 
Eidenpenz József | 2024. április 15. 12:41
A pénteki csúnya eséseket kiheverte a részvénypiac és főleg pluszokat láthatunk, az olaj meglepő módon esik, a forint viszont tovább gyengül. A német-kínai tárgyalások legfőbb tétje az autógyártás jövője. Megemelték a Waberer’s célárát, vegyes eladási számokat tett közzé az AutoWallis.
Részvény / Deviza / Áru Elrondítja a reggeleket a drágulás 
Buksza blog | 2024. április 8. 10:03
A szakértők arra számítanak, hogy idén nagyon mélyen kell a zsebükbe nyúlniuk azoknak, akik szeretik a kávét. A folyamatosan erős kereslet ugyanis a kávébab korábbinál gyengébb kínálatával találkozik.
Vásárló Végleg vége a jó világnak: a 60 százalékos drágulás lassan megérkezhet a boltokba 
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 15:06
A csokoládé olyan szenvedélye az embereknek, hogy az elmúlt hónapokban képes volt rácáfolni a legalapvetőbb közgazdasági törvényre, a kereslet és kínálat önszabályozó mechanizmusának működésére.
Részvény / Deviza / Áru Nem az orosz medve leselkedik a gázárra 2025-ben 
Eidenpenz József | 2024. január 4. 05:41
A világ földgázpiaca amerikai szakértők szerint egy darabig még egyensúlyban lehet, de 2024 végétől komoly pótlólagos kínálat jelentkezik. Így 2025-ben komolyabb áresés, hosszabb medvepiac is jöhet. Emellett vannak, akik a nemesfémek újabb csúcsainak elérésében bíznak, mások inkább lassú lecsorgást várnak az árupiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Ezért borítékolható a 400 feletti euró, lassan indul be a magyar növekedés 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 13. 16:42
Lesz még 400 felett az euró, talán még az idén. Bár 2024-től lassú növekedés indulhat Magyarországon, még 2025-ben sem érheti el a bővülés üteme a tavalyi szintet az Equilor szerint. A magas infláció és kamatok a fogyasztás mellett a beruházásokat is visszavetették, az elmaradó uniós források pedig a vártnál nagyobb nehézségeket okoznak. Vonzó-e az OTP-részvény?
Agrár Támadnak a bakteriális fertőzések, még drágább lehet a narancslé 
Buksza blog | 2023. augusztus 13. 14:52
Sok probléma van a floridai ültetvényeken, amelyek a globális narancslépiacot érintik. 
Részvény / Deviza / Áru Ezen lehet meggazdagodni a következő években? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 8. 05:49
Egészen nagy globális elemzőház is van azok között, akik egy többéves árupiaci árrobbanást várnak a következő években, bár senki sem tudja, mikor is indul és meddig fog tartani. Az inflációt is figyelembe véve egyáltalán nem drágák a nyersanyagok, és az utóbbi években annyira nem volt beruházás ezen a téren, hogy könnyen érkezhet nagy meglepetés.
Részvény / Deviza / Áru Figyelmeztetés érkezett a forint miatt 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 7. 12:28
A forint gyengélkedése egyes elemzők szerint kockázatossá teheti a magyar jegybank stratégiáját, amely a monetáris feltételek enyhítését célozza. 
Részvény / Deviza / Áru Próbálkozik a forint, de hol a határ?  
Privátbankár.hu | 2023. július 13. 13:05
Az infláció alapvetően rossz, de jó, ha kedvezőbb a vártnál. Most ez történt, meg is lett az eredménye: a vásárlók megjelentek a piacokon.  
Részvény / Deviza / Áru Még a gázszámla is kevesebb lesz, ha nem pörgetjük annyit a légkondit? 
Privátbankár.hu | 2023. június 30. 10:36
Ahogy enyhül a hőség, úgy csökken a gázár Európában.
Részvény / Deviza / Áru Még a gázárat is teljesen összezavarta a kánikula 
Privátbankár.hu | 2023. június 23. 11:02
Az európai hőhullám kéthavi csúcsra lendítette az európai gázárakat a hét közepén, pénteken azonban szépen ereszkedik lefelé a jegyzés.
Részvény / Deviza / Áru Rohamra indult a forint, fegyverkeznek a tőzsdei befektetők 
Eidenpenz József | 2023. május 4. 13:01
Eléggé lehangolta részvénypiacokat a Fed tegnap esti kamatdöntésének kommentárja, az OTP is visszasüllyedt 11 ezer alá. A forint viszont erősödni kezdett. Megint a csőd szélén táncol egy amerikai bank, valósággal széttépik a befektetők a fegyvergyártók részvényeit. Merre tovább, nyersanyagok?
Részvény / Deviza / Áru Padlót fogott a gázár- ennél már nem is lehet sokkal olcsóbb? 
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 10:02
Továbbra is mélyponton jár a gáz ára - szakértők szerint már kellően olcsó ahhoz, hogy felpörögjön a kereslet, és ne érje meg ennyire az LNG-szállítóknak az európai piacra szállítani, ami némi áremelkedést hozhat. Az OMV kiszámolta a várható idei átlagárat is.
Részvény / Deviza / Áru 415-re kúszhat vissza az euró, ne csak forintba fektessünk 
Eidenpenz József | 2023. január 19. 17:51
A meleg mentette meg Európát és Magyarországot gazdaságilag a gázárakon keresztül, a következő tél szempontjából is biztatók a folyamatok, de jöhetnek meglepetések. A forint újra gyengülésnek indulhat, ezért a kockázatkerülő befektetők portfólióját is devizával lehet érdemes színesíteni – mondják az Equilor elemzői.
Részvény / Deviza / Áru Rég nem látott mélységből kúszik felfelé a gázár 
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 10:19
Közel másfél éves mélypontról emelkedik lassú tempóban az európai gázár. 
Részvény / Deviza / Áru Képtelen emelkedni a gáz ára? 
Privátbankár.hu | 2023. január 12. 09:39
Másfél éves mélypont közeléből mozdult el felfelé a gáz ára - de csak egy nagyon rövid időre.
Részvény / Deviza / Áru Folytatódik az árupiaci szuperciklus 2023-ban is? 
Eidenpenz József | 2023. január 2. 05:37
Mehet tovább a gáz, az olaj, a réz ára, még háború nélkül is. Bár sokan 2022-ben a háborúval magyarázták, 2021-ben még többet drágultak az árupiaci termékek. Miért valószínű, hogy még nincsen vége, mi viheti tovább az árfolyamokat? Miért kell a folyamatokat években mérni?
Részvény / Deviza / Áru Felkavarta a Fed a piacokat, és visszalökte a forintot is 
Eidenpenz József | 2022. november 3. 12:42
A tegnapi Fed-kamatdöntés kommentárja csúnya felfordulást okozott a piacokon, a részvények, kötvények és devizák együtt esnek a dollárhoz képest. A BUX ma szerényen emelkedni tud, de ez csak a Molnak köszönhető. A forint tegnap már nagyon jól állt, de azután szintén visszalökték a gödörbe. A nikkel kereslete többszörösére nőhet egy bányászcég szerint.
Makro / Külgazdaság Egy százasért adják az európai gázt - mintha nem lenne háború 
Privátbankár.hu | 2022. október 26. 10:08
Továbbra is a 100 eurós szint körül billeg a földgáz ára a hollandiai tőzsdén.
Állampapír / Kötvény Hogyan védjük meg a pénzünket az inflációtól? 
Privátbankár.hu | 2022. október 24. 15:47
Forintos vagy eurós állampapírt vegyek? Mi várható a forintos inflációkövető kötvényektől és az euróban kibocsátott társaiktól, mekkora lesz a következő kamat? Be tudod-e biztosítani magad benzináremelés ellen energiacég-részvényekkel? (Hangfelvétellel.)
Részvény / Deviza / Áru Megint drágul a gáz 
Privátbankár.hu | 2022. október 6. 09:40
Bár még olcsóbb, mint egy héttel ezelőtt, egy napja folyamatosan emelkedik az irányadó TTF földgáz ára a rotterdami tőzsdén. 
Részvény / Deviza / Áru Az izmosodó euró segíti a forintot, még nagyobb zuhanást vár a guru 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 9. 12:34
A tőzsdékre jó hatással volt, hogy az EKB a papírformát hozta, és a gázár, olajár is jól viselkedik. A forint is stabil, az OTP húzza  BUX-ot. A gyengülő dollár az összes feltörekvő piaci devizára és árupiaci termékre hatással lehet. Kitart elmélete mellett a híres guru, amely szerint még nagyobb esés várható a részvénypiacon
Részvény / Deviza / Áru Érdemes-e Revoluton részvényeket és bitcoint venni? 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 25. 05:38
A Revolutot százezrek használják pénzátutalásra, devizaváltásra vagy internetes vásárlásra, de részvények, árupiaci befektetések és bitcoin, más kriptovaluták is vannak rajta. Milyen feltételekkel? Érdemes ezt a funkciót használni? Biztonságos? Megnéztük a szabályokat, még próbavásárlásokat is csináltunk.
Részvény / Deviza / Áru Arany, ingatlan és társai - hatféle menedék infláció és forintgyengülés ellen 
Eidenpenz József | 2022. július 12. 05:48
Sokan legszívesebben aranyba, ingatlanba menekülnének jelenleg a hipergyenge forint és a szupermagas infláció miatt. Ám egyáltalán nem biztos, hogy ezek árfolyama innét felfelé fog menni a közeljövőben, és más befektetési célpontok is vannak.
Részvény / Deviza / Áru Még sok évig lesznek az egekben a nyersanyagárak? - Klasszis podcast 
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 18:42
A nyersanyagpiaci áremelkedést nem az orosz-ukrán háború okozta, de még csak nem is a Covid, ezért nagyon valószínű, hogy ezek elmúlása sem fogja megszüntetni. A múltban sok éves, évtizedes ciklusokat figyelhetünk meg az árupiacon, könnyen lehetséges, hogy most egy hosszú emelkedő szakasz kezdetén járunk. A következő évek befektetési sztorija az árupiac és a bányarészvény lehet. Itt a Klasszis podcast legújabb adása.
Részvény / Deviza / Áru Meddig drágulnak még az alapvető termékek? Szuperciklusból ördögi kör is lehet 
Eidenpenz József | 2022. június 13. 05:15
A Covid és a háború fontos tényező, de csak epizódok az árupiacokon, amelyek a maguk útját járják. Ez pedig minden bizonnyal felfelé vezet, ami még sok évig tarthat. Az áremelkedés áremelkedést szülhet. Mutatjuk, melyek azok az erők, amelyek sokkal erősebbek a cár tankjainál vagy a magyar ársapkáknál is.
Részvény / Deviza / Áru Sírnivaló OTP-célár érkezett, majdnem 399 is volt az euró 
Eidenpenz József | 2022. június 10. 12:11
Rossz a hangulat a tőzsdéken, a tegnapi EKB-pofon után ma az amerikai infláció miatt aggódnak. A BUX viszonylag jól tartja magát, de az euró/forint megközelítette eddigi csúcsát. Az elemzők sorra alacsonyabb célárakat közölnek magyar részvényekre, és a forintnál is nehéz reménysugarat találni. Árrobbanás várható a réznél?
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, forint? Magyarország rendkívül jól jár az olajembargóval 
Eidenpenz József | 2022. május 31. 16:44
Az Equilor szerint 7,9 százalékon tetőzhet idén a kamatszint, de pozitív reálkamat nem lesz, mivel az éves infláció kilenc százalék lehet. A különadók a megugró költségvetési hiány növekedése ellen hatnak, de további intézkedések is szükségesek lehetnek. A forint akkor erősödhet, ha itt a béke és bejönnek az uniós pénzek is. Mire jó a hatósági árstop?
Részvény / Deviza / Áru Egy előre bejelentett spontán összeomlás története 
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 10:23
A terra (LUNA) rendszer összeomlását hónapok óta jósolták a szakemberek, a szervezők és a befektetők egy része azonban vakon és süketen rohant a végzetébe. Az árupiaci árfolyamok emelkedését, a magas olajárat már a háború előtt is meg lehetett figyelni, a beruházások elmaradása miatt pedig egy békekötés után is tovább tarthat, mondta kollégánk a Trend FM-ben.
Részvény / Deviza / Áru Miért taszítják el a MÁP Pluszt a magyarok? Miért jó bányarészvényt venni? 
Privátbankár.hu | 2022. április 25. 18:27
A háborútól és a 400 forintos eurótól többen megijedtek, mint a fél éve tartó kamatemelési ciklustól és az egyre magasabb inflációs számoktól, 2012 óta nem látszik akkora törés az állampapír-vásárlási kedvben, mint most. A bányarészvények lehetnek a következő évek befektetési slágerei.
Részvény / Deviza / Áru Úgysem tudják kicsinálni az orosz exportot, feljebb csúszik a forint sávja 
Eidenpenz József | 2022. április 9. 11:59
Bár az orosz energiaexport ugyan csökkenni fog, az exportbevételük már nem fog érdemben mérséklődni – hangzott el az Aegon Alapkezelő konferenciáján. A magasabb árak ugyanis alacsonyabb volumen mellett is biztosíthatják ugyanazt a bevételt. A stagflációs gazdasági környezetben jól teljesíthetnek az árupiaci termékek és a nyersanyag-részvények, országok, a forint eddigi sávja viszont jóval magasabbra tolódhat.
Részvény / Deviza / Áru Ez már patthelyzet? Mindenáron le akarnak mondani az orosz olajról 
Eidenpenz József | 2022. március 21. 12:36
Az olaj ára ma is emelkedik, amiben nagy szerepe lehet annak, hogy az EU komolyan fontolgatja az orosz olaj bojkottját, kerül, amibe kerül. Az OTP és a Mol emelkedik, a forint stabil a holnapi kamatdöntés előtt. Zuhant a nikkel, de tovább emelkedik az alumínium, miközben újra orosz államcsődtől tartanak.
Részvény / Deviza / Áru Béke kéne az erősebb forinthoz, saját lábunkba lőnénk a bitcoin-tiltással 
Eidenpenz József | 2022. március 18. 12:12
Esnek az európai tőzsdék, de csak szolidan, hasonló mondható el a forintról is, de az OTP és a Mol sokat veszít értékéből. A javuláshoz a háború végére lenne szükség az egyik brókercég szerint. A bitcoin betiltása nemcsak az oroszoknak, de az ukránoknak és a nyugati világnak sem lenne jó.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi mélyponton az EU autópiaca, bitcoinnal védekeznek a szuperinfláció ellen 
Eidenpenz József | 2022. március 17. 12:25
A tegnapi Fed-rali után az európai részvénypiac elszomorodott, a BUX azonban a pozitív oldalon áll. Az euró járt 370 alatt is, majd kissé korrigált. A statisztika történetében nem volt ilyen rossz február az európai autópiacon. Az argentinok már bitcoinba menekülnek.
Részvény / Deviza / Áru Mégsem az oroszok döntötték be a londoni nikkeltőzsdét, de akkor ki? 
Eidenpenz József | 2022. március 12. 11:39
Több napra felfüggesztették a héten a fontos orosz exportcikk, a nikkel kereskedését, miután órák alatt duplázódott az árfolyam, és az árrobbanás miatt még nagy intézményi befektetők is bajba kerültek. Az eset a 2020-as negatív olajárhoz vagy a 2021-es Gamestop-botrányhoz fogható, és kivételesen nem csak az oroszok tehetnek róla.
Részvény / Deviza / Áru 400 forint lett az euró, nyakunkon az olajárrobbanás (is) 
Eidenpenz József | 2022. március 7. 12:17
Elképesztő árak kezdenek kialakulni az árupiacokon, főleg az orosz és ukrán exportcikkeknél, de több más terméknél is. Az euró/forint elérte a 400-as szintet, és valutánk megint jobban esik, mint a zloty vagy a cseh korona. A részvénypiacokon is dühöng az (orosz) medve.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon ugrándozik a forint, nullára írják le az orosz részvényeket 
Eidenpenz József | 2022. március 3. 12:14
Az európai tőzsdék nem osztják az amerikai piac optimizmusát, főleg mínuszokat látunk. A sokat szenvedett magyar és osztrák tőzsde viszont pluszban van, az OTP-vel az élen. A forint széles sávban ugrál, de a kamatemelés erősítette valamelyest.
Részvény / Deviza / Áru Gázár-robbanás és olajcsúcs Európában, szakadékban az orosz eszközök 
Eidenpenz József | 2022. február 24. 11:34
Az orosz invázió lejtőre küldte a részvénypiacokat, a magyar eszközök különösen erősen szenvednek. Az orosz tőzsde működése akadozik, a moszkvai index a Lehman-válság szintjére zuhant. Egekben az olaj, a földgáz, a gabonafélék, nagyot esnek a kriptodevizák is. Jó hír nincs.
Részvény / Deviza / Áru 353 forint alatt az euró, lefoglaltak négymilliárd dollárnyi bitcoint 
Eidenpenz József | 2022. február 9. 12:39
Szép emelkedés van a nemzetközi tőzsdéken, pedig holnap jön az inflációs adat, amitől féltek. Az euró/forint rövid időre 353 alá is leszúrt, a magyar részvények viszont lemaradók. Rekordév jöhet a Pfizernél, kudarc a Novavaxnál. Lefoglaltak négymilliárd dollárnyi bitcoint.
Részvény / Deviza / Áru Nem erősíti tovább az MNB a forintot, a Google kriptokártyát készít 
Eidenpenz József | 2022. január 20. 12:18
A tegnapi technológiai vérengzés után már korrekcióról beszélnek a Nasdaq-on, de ma egyébként is javulni látszik a helyzet. Végre jött pár kedvező banki gyorsjelentés, és Kína is stimulálja a gazdaságát. Az energiafaló bitcoin-bányászat betiltását sürgetik, közben a Google egy olyan kártyán dolgozik, amelynek segítségével kriptodevizánkat elkölthetjük.
Részvény / Deviza / Áru Mágikus hatással volt a Fed a tőzsdékre, jön a négyévente esedékes bitcoin-összeomlás? 
Eidenpenz József | 2021. december 16. 12:44
A Fed kamatdöntő ülése megszüntette a bizonytalanságot, és a tőzsdék szárnyalását hozta. Átmeneti esés után az árupiacok is emelkedésre váltottak, és a bitcoin is megtalálta az irányt felfelé. A forint azonban gyenge láncszem maradt, az újabb mai kamatemelés ellenére is.
Részvény / Deviza / Áru A metaverzum-kriptodevizák a fekete péntek ellenére is majdnem dupláztak 
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 18:45
A kriptodeviza-piacon már régen nem a bitcoin a legfőbb látványosság, most például annak stagnálása mellett egyes divatos érmék ára 80-90 százalékkal ment fel. A sláger a metaverzum és az ahhoz kapcsolódó technológiák. Az árupiacon csúnya esést hozott a fekete péntek, de ismétlődhet a 2020-as forgatókönyv, amikor egy nagy szakadást másfél éves masszív emelkedés követett.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG