<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Reggel még gyengült a forint de délelőtt fordult az irány, azóta 314 alá ment az euró árfolyama.

16:20

A reggeli gyengülés után egész nap erősödött  forint, délután 4 körül már 314 alá nézett az árfolyam.

11:21

Az euró forint árfolyama a hétvégén 315-nél volt, de a ma reggeli kereskedésben újraindult a gyengülés.

EUR/HUF
Friss árfolyamok

Hiába erősödött vissza a rubel a kamatemelés előtti szintekre, a zloty és főleg a forint nem volt képes visszakorrigálni az orosz hatás miatt elszenvedett, 2% körüli veszteségeket, sőt a mai nap is gyengüléssel indult. 

Csoda kellene a forintnak

A rubel nagyarányú gyengülése, és az ország gazdasági problémáinak előtérbe kerülése, azoknak a régiós országokra gyakorolt hatására is rávilágította a figyelmet. Bár Oroszország részesedése a magyar exportból sokkal kisebb, mint az Unióé, de mivel az uniós országok is visszaeséssel, vagy stagnálással küzdenek jövőre is, minden, a térség gazdaságait negatívan érintő hír megjelenik az árfolyamban is - írja a Commerzbank napi elemzésében. 

További intő jel, hogy nem csak a deviza árfolyama gyengült jelentősen, de a 10 éves kötvény hozama is emelkedésnek indult. Hazai vonatkozásban a gyengébb árfolyam az év végi adósság ráta alakulásának sem tesz jót, és bár van még pár nap hátra az évből, ahhoz, hogy ismét 305-306-ös szinteket lássunk jelentős fordulatra lenne szükség.

Segítene a QE?

Az EKB vezető közgazdászának az inflációval, és szükséges lépésekkel kapcsolatos nyilatkozata újabb, több éves mélypontra lökte az euró árfolyamát. A szakadó olaj ár miatt tovább csökkenhet az pénzromlás üteme, ami már így is jelentősen elmarad a 2 százalékos céltól, és begyűrűzhet a várakozásokba, ami tartósan alacsony ütemet, legrosszabb esetben deflációt eredményezhet. 

Éppen ezért lehet szükséges a QE minél korábbi, akár az államkötvények vásárlását is jelentő bevezetése, hogy a plusz likviditáson keresztül mozdítsák ki a várakozásokat a jelenlegi alacsony szintekről. Kérdés, hogy egy ilyen lépés mennyire lenne hatásos, és oldaná meg, a főleg a periféria országokra jellemző strukturális problémákat. Az egyre hangsúlyosabban divergáló monetáris politikák miatt az euró további gyengülése tűnik valószínűbbnek.

Bár gyengébb szinteken jár a frank az euróhoz képest, de korántsem olyan mértékben, mint ahogy azt a svájci jegybank látni szeretné. A bejelentés utáni 1,21 közeli szintről, ma reggelre az 1,2025-30-as sávba erősödött az árfolyam. A forint gyengülése mellett ez is közrejátszik a közel két éves mélypontot jelentő árfolyamok kialakulásában.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG